واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: مسؤول اورژانس اجتماعی خراسان رضوی میزان خشونت خانگی در خراسان رضوی رو به افزایش است خبرگزاری پانا: آزار همسران، كودكان، سالمندان و معلولین، از مصادیق خشونت خانگی است
۱۳۹۳ سه شنبه ۱۰ تير ساعت 10:16
به گزارش خبرگزاری پانا، كارشناس آسیبهای اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی اعلام کرد: همسرآزاری، كودكآزاری، سالمندآزاری و معلولآزاری، از شاخههای خشونت خانگی هستند و در صورت وجود شاكی خصوصی یا اطلاع اورژانس اجتماعی، موضوع پیگیری میشود.
محمد غفاریزاده گفت: برخی تصور میكنند كه خشونت خانگی فقط خشونت نسبت به همسر است در حالی كه در قانون، آزار كودكان، معلولین و سالمندان نیز در زمرهی مصادیق خشونت خانگی قرار گرفته است. وی افزود: كودك از نظر سازمان بهداشت جهانی، به تمام فرزندان زیر سن 18 سال اطلاق میشود و به عبارت دیگر، حتی اذیت و آزار جوانان و نوجوانان زیر 18 سال نیز كودكآزاری محسوب میشود. به گفتهی این مسؤول چنانچه كودكان، معلولین، سالمندان یا همسران آزاردیده به واحدهای اورژانس اجتماعی یا به مراكز مداخله در بحران بهزیستی مراجعه كنند موضوع توسط كارشناسان اورژانس پیگیری و با خشونتكنندگان مطابق قانون برخورد میشود. وی با تأكید بر اینكه كودكآزاری جزو جرایم عمومی محسوب میشود گفت: حتی اگر افراد مورد خشونت خودشان هم مراجعه نكنند و دادستان به طریق دیگری از موضوع مطلع شود میتواند به عنوان مدعیالعموم به پرونده ورود كند. وی افزود: اورژانس اجتماعی حسب وظایف قانونی میتواند وارد موضوع شده و با گزارش اورژانس اجتماعی، قوهی قضائیه پرونده را پیگیری میكند. وی در پاسخ به این سؤال كه آیا رفتار والدین با فرزندان معلول از جمله نابینایان میتواند مصداق خشونت باشد گفت: چنانچه رفتار والدین به گونهای باشد كه موجبات صدمات روحی، روانی و جسمی او گردد و یا او را از حقوق اجتماعی محروم سازد مصداق خشونت خانگی است و قابل پیگیری خواهد بود. مسؤول اورژانس اجتماعی خراسان رضوی گفت: مثلا اگر كودكی به اورژانس مراجعه داشته و عنوان كند كه والدینش نمیگذارند او به مدرسه برود این مورد از مصادیق كودكآزاری است. وی افزود: همچنین اگر والدین یك معلول جسمیحركتی یا ناشنوا یا نابینا از حضور فرزندشان در مراكز آموزشی و فرهنگی جلوگیری كنند این مورد نیز مصداق خشونت خانگی است و پیگیری میشود. غفاریزاده تأكید كرد: فلسفهی وجود خانواده و پدر و مادر برای این است كه كودك بیشتر و بهتر از مزایای زندگی اجتماعی برخوردار شود و زندگی بهتری را تجربه كند بنا بر این پدر و مادرها و سایر اعضای خانواده نیز باید این نكته را در نظر بگیرند كه تمام تلاش و كوشش خود را برای بهرهمندی هر چه بیشتر اعضای خانواده از مواهب زندگی اجتماعی بكار بگیرند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]