محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844524681
ثبت سند انتقادها، توضیحات و انتظارات ایران در آژانس
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ثبت سند انتقادها، توضیحات و انتظارات ایران در آژانس
از نظر حقوقی ارسال این یادداشت ها و ثبت بین المللی آن در دبیرخانه آژانس، به معنای پرهیز از سکوت و نفی رویکرد پذیرشی و تمکینی ایران نسبت به برخی ادعاها، اتهامات و احکامی است که توسط مدیرکل آژانس در گزارش مطرح شده است
اشاره مقدماتی
دکتر رضا نجفی، نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی با تنظیم نامه ای خطاب به معاون سیاستگذاری مدیرکل آژانس، یادداشتی توضیحی را همراه با اعلام تحفظ نسبت به برخی از مفاد آخرین گزارش آمانو درباره اجرای پادمان در ج.ا.ایران (گزارش مورخ 23 می 2014) ارسال کرد.
در این نامه و ضمیمه آن، مواضع و خطوط کلان دیدگاه کشورمان در مورد یک گزارش استاندارد و درست پادمانی و عدم انطباق بخش هائی از گزارش آخر آمانو با این استاندارها بیان و تشریح شده است. یادداشت توضیحی مذکور که به عنوان سند 866 آژانس نیز به ثبت رسیده است، نشان می دهد که ایران چه خروجی و نتیجه ای را از اجرای کامل توافقهای دوجانبه اخیر با آژانس و یا توافق با گروه 1+5 (که پایش تعهدات ایران در قالب آن نیز بر عهده آژانس است) انتظار دارد.
ایران و رویه ای قوام یافته از واکنش رسمی به گزارش های آژانس
ایران سالها رویه ارسال یادداشت توضیحی در مورد هر یک از گزارش های پادمانی آژانس را به اجرا درآورده است. از سال 2004 تا 2014، ایران 54 مورد سند را در دبیرخانه آژانس ثبت کرده به طوریکه در قبال هر گزارش مدیرکل آژانس، یک یادداشت توضیحی (انتقادی، تبینی و اعتراضی) را تدوین و ارسال نموده است. بنا به تقاضای ایران و بر اساس مقررات آژانس، این یادداشت ها نیز تحت عنوان سند رسمی آژانس به ثبت رسیده و مفاد آن در دسترسی همه اعضای آژانس و سایر دولتها و افکار عمومی قرار گرفته اند. یادداشت 4 صفحه ای اخیر نیز که در 13 ژوئن تحویل آژانس شده است، تحت عنوان اینفسیرک 866 به ثبت رسیده است.
اصول مبنائی و ثابت ایران در قبال گزارشهای آژانس
اصول مبنائی و بنیادینی که کشورمان در این رابطه مورد استناد قرار داده است، اساساً برگرفته از راهبرد و تفکر کلان کشور در ارتباط با انرژی هسته ای و نظام بین المللی مرتبط با آن هستند. به طوری که این اصول، در چند دهه گذشته نیز ثابت بوده اند و از این رو، با نظمی منطقی و بر پایه رویکرد مطالبه گری ایران و همچنین نگاه حقوقی به صلاحیت های آژانس و حقوق-تعهدات دولتهای هسته ای و غیرهسته ای عضو این نهاد تخصصی بین المللی ارائه شده اند.
در نگاه مقایسه ای، مبانی و اصول مورد استناد ایران در یادداشت های توضیحی فوق الذکر، اساساً همان مبانی و اصولی هستند که ایران در گذشته نیز بارها بر آنها تاکید داشته است. البته در هر گزارش از جمله گزارش اخیر آژانس، موارد جدیدی نیز وجود دارند که در یادداشت های توضیحی به صورت بدیع مورد اشاره قرار گرفته اند.
پیامد و اثر حقوقی عکس العمل ایران در برابر گزارشهای مدیرکل
این یادداشت ها از نظر حقوقی، نگاه متفاوت کشورمان به عنوان یک دولت غیرهسته ای عضو پادمان را نشان می دهد. بیان این نگاه متفاوت، حق دولت ها بوده و به معنای عدم پذیرش و موافقت ایران به برخی محورها، یافته ها و برایندهائی است که آمانو به لحاظ شکلی یا ماهوی گزارش خود را بدانها متصل نموده است. هرچند این نگاه متفاوت، فردی بوده و الزاماً بر برداشت جمعی و استنتاج های رسمی آژانس تاثیر نمی گذارد اما با توجه به تاثیر این نگاهها و ترویج آن در میان دیگر اعضای همفکر در آژانس، نه تنها در رویه سازی ها موثر خواهد بود بلکه ایران در مناسبات دوجانبه نیز قادر به استناد نمودن و اصرار بر آنها به منظور اصلاح دیدگاه دبیرخانه آژانس خواهد بود.
به تعبیر دیگر، عملاً امکان محدود کردن آثار حقوقی برداشت ها و یافته های آژانس از طریق اعلام یادداشت توضیحی وجود دارد. یادداشت های توضیحی گاه حالت اعتراضی دارند ولی به اقتضای ضروریات نرمش در روابط بین المللی، عمدتاً این اعتراض ها در لوای تحفظ و اعلام مشروح نقایص یا نادرستی های استنباط شده از عملکرد یا درک آژانس، منعکس می گردد.
13 محور یادداشت توضیحی اخیر ایران
محتوای یادداشت توضیحی ایران را می توان در قالب موارد زیر دسته بندی نمود:
1. مدیرکل یکبار دیگر هم تاکید کرد که اقدامات هسته ای ایران، صلح امیز و تحت پادمان کامل آژانس است.
2. مواد هسته ای در ایران هرگز از مقاصد صلح امیز منحرف نشده است و به تمامی 6 مساله باقیمانده ای که آژانس اعلام کرده بود، بر اساس مدالیته مورد توافق، حل و فصل شد و مراتب توسط مدیرکل به شورا گزارش گردید.
3. ایران در مورد برخی مفاد گزارش حاضر که در گزارش های قبلی هم بوده است، بارها نظرات خود را منعکس نموده اما در خصوص نکات زیر، قویاً تحفظ های زیر را مورد تاکید قرار می دهد:
4. اجرای کد اصلاحی 3.1 توسط ایران، اختیاری بوده و ایران حق داشته در واکنش به قطعنامه های غیرقانونی شورای امنیت، اجرای آن را معلق نماید. اما کماکان اجرای کد 3.1. غیراصلاحی به قوت باقیست.
5. پروتکل الحاقی، یک معاهده بین المللی دوجانبه است و مادامی که با رعایت اصول قانون اساسی به تصویب مراجع مربوط نرسد، هیچ مرجعی نمی تواند به استناد به مفاد آن، ایران را خطاب تعهدات بین المللی قرار دهد. ضمن اینکه علاوه بر ایران، تا کنون 55 کشور پروتکل الحاقی را تصویب نکرده اند. در نهایت، بی توجهی به اصول پذیرش معاهدات به ویژه اصل رضایت، نقض حاکمیت ملی دولتها خواهد بود.
6. تفسیر مدیرکل آژانس از ماده 2 موافقتنامه پادمان بر خلاف نص صریح آن، نادرست است و این موافقتنامه تنها به آژانس اجازه می دهد «اعمال پادمان بر اساس مفاد این موافقتنامه در مورد کلیه مواد چشمه یا مواد قابل شکافت ویژه را راستی آزمائی نماید». از این رو، تفسیر این ماده به «راستی آزمائی عدم انحراف مواد هسته ای از اقدامات اظهار شده (موسوم به صحت اظهارنامه)» و «فقدان مواد یا فعالیت های هسته ای اظهارنشده (موسوم به کامل بودن اظهارنامه ها)، نادرست و بی پایه است و فاقد اساس در حقوق و رویه بین المللی است.
7. قطعنامه های شورای حکام در مورد ارجاع مساله هسته ای ایران به شورای امنیت، نامشروع و فاقد مشروعیت بوده است. از این رو، تصویب قطعنامه های سیاسی، غیرقانونی و ناعادلانه شورای امنیت نیز که بر همین اساس صورت گرفته اند، فاقد مشروعیت و غیرقابل قبول بوده و هستند. نهایتاً استناد آژانس به این قطعنامه ها و طرح درخواست یا تقاضائی در خصوص آنها، موجه نمی باشد.
8. با وجود تعهدات آژانس به حفاظت از اطلاعات محرمانه دولت های عضو (مواد 7 اساسنامه و 5 موافقتنامه پادمان) و با اینکه بارها ایران اطلاعات ارائه شده به آژانس را محرمانه اعلام کرده است، اما بازهم آژانس اطلاعات فنی تفصیلی و محرمانه مذکور را در قالب گزارش های خود افشا نموده است.
9. مدیرکل تائید کرده که ایران هفت اقدام تکمیلی را داوطلبانه بر اساس «بیانیه مشترک چارچوب همکاری» تهران انجام داده است. آژانس باید متوجه باشد که در این توافق، تعهد کرده که نگرانیهای امنیتی ایران را مدنظر قرار خواهد داد. اما مایه نگرانی است که برخی تشکل های مدنی و آژانس های جدید اطلاعاتی را به صورت گسترده و به نقل از مقامات ارشد نزدیک به آژانس، منتشر می کنند. از آژانس درخواست می شود که این موضوع را مورد بررسی فوری قرار دهد.
10.توافق ایران و آژانس در مورد 5 گام دیگر چارچوب همکاری که ضمیمه بیانیه مشترک مورخ 21 می 2014 می باشد، فاقد هیچ گونه پانوشتی می باشد. از این رو، پانوشت های 55 و 56 که مدیرکل در گزارش اخیر ذکر کرده است، فراتر از توافق طرفین بوده و از این رو نمی توانند مبنائی برای کار آتی ایران با آژانس در این زمینه قرار گیرند.
11.در بیانیه مشترک چارچوب همکاری، ایران و آژانی توافق کردند که «همکاری و گفتگوهای خود با هدف تضمین ماهیت صرفاً صلح امیز برنامه هسته ای را از طریق همه مسائل باقیمانده ای که تا کنون حل نشده اند، تقویت نمایند». این بیانیه هیچ گونه اشاره ای به آنچه که برخی ها به عنوان «ابعاد نظامی احتمالی» یا «مطالعات ادعائی» نام نهاده اند، نکرده است. از این رو، ایران در مورد درج هر گونه تدابیر عملی در این رابطه، به شدت تحفظ دارد.
12.ایران با روحیه همکاری، اطلاعات و توضیحات لازم را برای ارزیابی آژانس از نیاز یا کاربرد های اعلامی از چاشنی های انفجاری بیان داشته است. از این رو، ایران معتقد است که تمامی مسائل باقیمانده در این خصوص، حل و فصل شده اند.
13.ایران انتظار دارد اجرای تدابیر اعتمادساز ناشی از برنامه عمل مشترک ژنو و چارچوب همکاری، به حل همه ابهامات راجع به اقدامات هسته ای صلح آمیز منتهی شود و اجرای پادمان به حالت عادی درآید.
جمع بندی
البته این نگاه متفاوت در مورد مقررات پادمانی و آئین کار آژانس و یا اعتراض به برخی سیاسی کاریها در ارکان آن و یا نسبت به عملکرد مدیرکل در قبال مساله هسته ای کشورمان، که در برخی از موارد نیز جدی و اساسی است، بر فضای همکاری موجود میان ایران و آژانس تاثیر منفی جدی نخواهد گذاشت. بلکه در روند همکاریها نیز ظرفیت استناد به این نگاهها به منظور تعدیل آژانس وجود خواهد داشت کمااینکه در موارد زیادی نیز این امر به صورت عملی و موردی، تجربه شده است.
نهایتاً از نظر حقوقی ارسال این یادداشت ها و ثبت بین المللی آن در دبیرخانه آژانس، به معنای پرهیز از سکوت و نفی رویکرد پذیرشی و تمکینی ایران نسبت به برخی ادعاها، اتهامات و احکامی است که توسط مدیرکل آژانس در گزارش مطرح شده است. ضمن اینکه یادداشت های توضیحی به ویژه در صورتی که به موقع و قبل از برگزاری نشست شورای حکام ارسال شوند، می توانند بر فضای تصمیم گیری های شورا در این رابطه نیز تاثیرگذار باشند.
نویسنده : دکتر نادر ساعد
منبع : جوان آنلاين
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]
صفحات پیشنهادی
سایتثبتنامایرانخودروبستهشد!+سند
سایتثبتنامایرانخودروبستهشد سند به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز در حالی که ایران خودرو اعلام کرده است از امروز مشتری ها می توانند در سایت این شرکت اقدام به ثبت نام کنند اما سایت مذکور از دسترس خارج است اقتصاد 110 ۰۲ ۰۴ ۱۳۹۳ - ۰۹ ۱۲سند جهانی کشاورزی با قنات به نام ایران ثبت شد
سهشنبه ۳ تیر ۱۳۹۳ - ۱۵ ۲۶ مراسم تسلیم سند ثبت جهانی نظام کشاورزی مبتنی بر قنات به عنوان میراث مهم کشاورزی جهان به نام ایران در وزارت جهاد کشاورزی با حضور نمایندگان سازمان ملل متحد سازمان یونسکو سازمان فائو و دیگر سازمانهای منطقهای و ملی برگزار شد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دظریف در دیدار با آمانو انتظارات ایران از آژانس بین المللی انرژی اتمی را تشریح کرد
وین 5 ظریف در دیدار با آمانو انتظارات ایران از آژانس بین المللی انرژی اتمی را تشریح کرد وین - ایرنا - محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در دیدار با یوکیا آمانو مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین انتظارات ایران از این نهاد بین المللی را تشریح کرد به گزارش ایرنا دردو گزارش اخیر آژانس مثبت و رو به جلوست/تفاهم نهایی ایران و روسیه درباره ساخت دو نیروگاه
دو گزارش اخیر آژانس مثبت و رو به جلوست تفاهم نهایی ایران و روسیه درباره ساخت دو نیروگاه سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان تاکید کرد که دو گزارش اخیر آژانس بینالمللی انرژی اتمی بطور کلی مثبت و رو به جلوست و بر صلحآمیز بودن برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد آفتاب بهرتأکید ظریف بر انتظارات ایران از آژانس در دیدار با آمانو
سیاسی سیاست خارجی گزارش خبرنگار اعزامی مهر به وین تأکید ظریف بر انتظارات ایران از آژانس در دیدار با آمانو وزیر امور خارجه کشورمان در مذاکرات دو جانبه بر همکاری های جمهوری اسلامی ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی و همچنین انتظارات کشورمان پیرامون وظایف آژانس تأکید کرد به گزادو گزارش اخیر آژانس مثبت و روبه جلو است/ تفاهم نهایی ایران و روسیه درباره ساخت دو نیروگاه
سیاسی سیاست خارجی سخنگوی سازمان انرژی اتمی دو گزارش اخیر آژانس مثبت و روبه جلو است تفاهم نهایی ایران و روسیه درباره ساخت دو نیروگاه سخنگوي سازمان انرژي اتمي كشورمان تاکید کرد که دو گزارش اخیر آژانس بین المللی انرژی اتمی به طور کلی مثبت و روبه جلو است و بر صلح آمیز بودن برناعراقچی: غنیسازی حق ایران است؛ چه غربیها به رسمیت بشناسند چه نشناسند
عراقچی غنیسازی حق ایران است چه غربیها به رسمیت بشناسند چه نشناسند عضو ارشد تیم مذاکره کننده هستهای کشورمان در مقالهای نوشت حق استفاده صلح آمیز از انرژی هستهای شامل حق غنی سازی برای همه کشورها از جمله جمهوری اسلامی ایران وجود دارد چه غربیها آن را به رسمیت بشناسند چه ن18 عنوان کتاب نویسنده ایرانشهری به دلیل مشکلات مالی درانتظار چاپ است
18 عنوان کتاب نویسنده ایرانشهری به دلیل مشکلات مالی درانتظار چاپ است ایرانشهر زاهدان- ایرنا- یک نویسنده ایرانشهری مدعی شد که تاکنون به دلیل مشکلات مالی موفق به چاپ 18 عنوان کتاب تالیفی خود نشده است محمدمومنی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود 23ساتقدیم سند ثبت جهانی نظام کشاورزی مبتنی برقنات به وزیر جهادکشاورزی
تقدیم سند ثبت جهانی نظام کشاورزی مبتنی برقنات به وزیر جهادکشاورزی خبرگزاری پانا مراسم تسلیم سند ثبت جهانی نظام کشاور مبتنی بر قنات با حضور وزیر جهادکشاورزی و دستیار دبیر کل فائو در تهران برگزار شد ۱۳۹۳ سه شنبه ۳ تير ساعت 14 14 به گزارش خبرگزاری پانا در سند ثبت جهانی نظام کشاورزادعای بدون سند رشد 200 درصدی سفر گردشگران خارجی به ایران
اجتماعی گردشگری و میراث فرهنگی گزارش مهر ادعای بدون سند رشد 200 درصدی سفر گردشگران خارجی به ایران رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری درحالی از رشد 200 درصدی ورود گردشگران به ایران در سال 93 نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داده که منشا محاسبه این آمار مشخص نیست کارشناسان معتقدندایران ۲ نکته منفی در کتاب رکوردهای جام جهانی ثبت کرد!
ایران ۲ نکته منفی در کتاب رکوردهای جام جهانی ثبت کرد تیم ملی فوتبال ایران مقابل بوسنی و هرزگوین آنقدر دور از ذهن ظاهر شد که رسانههای بینالمللی به نکات منفی این تیم اشاره کردند و برد حریف را تاریخی خواندند به گزارش نامه نیوز به نقل از فارس باخت 3 بر یک روز گذشته ایران مقابل ببرای صدور سند حدنگار همه دستگاهها مکلف به ارائه مستندات املاک متعلق خود به سازمان ثبت اسناد شدند
برای صدور سند حدنگارهمه دستگاهها مکلف به ارائه مستندات املاک متعلق خود به سازمان ثبت اسناد شدندنمایندگان مجلس همه دستگاهها را مکلف کردند تا تمام مستندات و اطلاعات توصیفی املاک متعلق یا تحت اداره خود را برای صدور سند حدنگار در اختیار سازمان ثبت اسناد و املاک کشور قرار دهند بهثبتنام بیش از پنج هزار ایرانی برای جنگ با تکفیریها
ثبتنام بیش از پنج هزار ایرانی برای جنگ با تکفیریها در واقع این فضا باعث شد آمادگی و حساسیت ذهنی مردم کشورمان در قبال تهدید بالقوه چنین گروههای تروریستی که تنها رویکردشان کشتار وحشیانه است افزایش یابد و طبیعتاً مباحث اعتقادی درباره حرمت حرم ائمه و خون شیعیان که تکفیریها مباحرتبه واقعی ایران در ثبت مالکیت در جهان 165 نیست، 52 است
مرکز پژوهش های مجلس رتبه واقعی ایران در ثبت مالکیت در جهان 165 نیست 52 است تهران - ایرنا - مرکز پژوهش های مجلس با تاکید بر این که اطلاعات نادرست و ناقصی پیرامون رویه ثبت مالکیت در ایران به بانک جهانی ارایه می شود اعلام کرد که در صورت تصحیح اطلاعات رتبه ایران از165 در گزارش باتوضیحات جهانگیری درباره کمک به عراق، توافقنامه ژنو، انتخابات سوریه، حضور ایران در جام جهانی و...
توضیحات جهانگیری درباره کمک به عراق توافقنامه ژنو انتخابات سوریه حضور ایران در جام جهانی و معاون اول رییس جمهوری آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای کمک به دولت عراق اعلام کرد و گفت اگر دولت این کشور اعلام نیاز کند به آنها کمک خواهیم کرد اما تاکنون هیچ نیروی نظامی به عراقبه گفته ریابکوف، اختلافات، بیشتر سیاسی و ناشی از عدم اعتماد است روسیه معتقد است محدودیت در برنامه هستهای ایرا
به گفته ریابکوف اختلافات بیشتر سیاسی و ناشی از عدم اعتماد استروسیه معتقد است محدودیت در برنامه هستهای ایران باید موقت باشد توافقنامه ایران و 1 5 سندی بینظیر استرئیس هیئت روسی در مذاکرات هستهای در وین وجود متن سند نهایی که در نوع خود بینظیر است را با وجود مشخص نشدن برخیتمدید مهلت ثبت نام فصل تابستان سینماتک خانه هنرمندان ایران
تمدید مهلت ثبت نام فصل تابستان سینماتک خانه هنرمندان ایران ثبت نام فصل تابستان سینماتک خانه هنرمندان ایران تمدید شد به گزارش حوزه سینما باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی خانه هنرمندان ایران مهلت ثبت نام سینماتک خانه هنرمندان ایران برای فصل تابستان سال 93 تا 12 تیرماه ت-
گوناگون
پربازدیدترینها