محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852504291
ناگفتههای جمعآوری اجساد ایرباس ایرانی در گفتگوی فارس با دریادار سرنوشت توانستیم اجساد 187 نفر را پیدا کنیم/ وابسته نظامی پاکستان جزو قربانیان بود/ نیازی به شلیک 2 موشک نبود
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: ناگفتههای جمعآوری اجساد ایرباس ایرانی در گفتگوی فارس با دریادار سرنوشت
توانستیم اجساد 187 نفر را پیدا کنیم/ وابسته نظامی پاکستان جزو قربانیان بود/ نیازی به شلیک 2 موشک نبود
یکی از موشکها به بال و دیگری به دُم هواپیما اصابت کرد در حالیکه برای هدف قرار دادن یک هواپیمای جنگی به طور معمول، شلیک یک فروند موشک کافی است.
گروه دفاعی خبرگزاری فارس- جنگ تحمیلی، روزهای پایانی خود را میگذراند و حالا آمریکاییها هم راسا برای دفاع از صدام وارد خلیج فارس شده بودند. چندین درگیری مستقیم با نیروهای ایرانی، ضربات سنگینی به یگان دریایی شیطان بزرگ وارد کرده بود و حالا آنها باید به گونهای این سرشکستگیها را جبران کنند حتی اگر به قیمت گرفتن جان دهها زن، مرد و کودک بیگناه باشد. ماموریت به ناو جنگی «وینسنس» سپرده شد که فرماندهی آن را کاپیتان «ویلیام راجرز» بر عهده داشت. هدف چندان سخت نبود: پرواز 655. هواپیمای مسافربری ایرباس مدل A300 متعلق به خطوط هوایی جمهوری اسلامی ایران که روز یکشنبه 12 تیر 1367، ساعت 10:17 دقیقه، فرودگاه بینالمللی بندرعباس را به مقصد دوبی ترک کرد، برای هدف قرار دادن انتخاب شد. هواپیما هنوز بر فراز خلیج فارس در آسمان ایران بود که راجرز اولین موشک را به سمت بال آن شلیک کرد. بلافاصله دومین موشک نیز این بار به سمت دم هواپیما شلیک شده و ظرف تنها چند ثانیه هواپیمای مسافربری با 290 مسافر بی خبر و بیدفاع خود در ارتفاع 14 هزار پایی متلاشی میشود.
برای دیدن ساز اصلی، روی تصویر کلیک کنید برای مرور عملیات جمعآوری اجساد قربانیان این حادثه که از ملیتهای مختلف ایرانی (253 نفر)، امارات (13نفر)، هند (10نفر)، پاکستان (6نفر)، یوگسلاوی (6نفر)، فرانسه (یک نفر) و ایتالیا (یک نفر) بودند، به سراغ امیر دریادار دوم ناصر سرنوشت رفتیم. او متولد 1330 در کرمان است؛ فرمانده عملیات مروارید و یکی از معدود بازماندگان ناوچه همیشه قهرمان پیکان.
پس از اخذ مدرک دیپلم در رشته ریاضی، وارد نیروی دریایی شد و برای ادامه تحصیل به دانشکده سلطنتی دریایی انگلستان اعزام گردید (همانجا با پرنس چارلز هم دانشگاه بود) پس از اخذ مدرک کارشناسی علوم دریایی از این کشور و خدمت در ناوچههای «ببر» و «پلنگ» در بندرعباس، بار دیگر برای گذراندن دوره عالی مخابرات دریایی به انگلستان رفت. سرنوشت، در بازگشت مجدد به کشور، در بندرعباس و بر روی ناوچههای «رستم» و «فرامرز» به خدمت ادامه داد؛ پس از 2 سال و همزمان با تشکیل اسکادران زیرسطحی در نیروی دریایی ارتش، برای گذراندن این دوره انتخاب و به آمریکا اعزام شد و توانست مدرک کارشناسی مکانیک و برق را هم از آنجا اخذ کند. وی علاوه بر این، دورههای غواصی و نجات و بازیابی مغروقها را نیز پشت سر گذاشت و در همین زمینه مشغول به خدمت شد. با شروع جنگ تحمیلی که نیروی دریایی بلافاصله وارد جنگ شد، در عملیاتهای مهم این نیرو نظیر عملیات مروارید نقش پررنگی داشت؛ همان عملیاتی که موجب شد تا نیروی دریایی عراق تا پایان جنگ نتواند کمر راست کند و در همین مسیر به درجه رفیع جانبازی نیز نائل آمد. سرنوشت در سال 1373 از نیروی دریایی ارتش بازنشست شد اما خود معتقد به «باز برخاستن» است. کار و حرفه خود را در دریا ادامه داد و در همین راستا اقداماتی را در نصب سکوهای پارس جنوبی، تعمیر سکوهای نفتی و گازی، و در بخش فراساحلی، لولهگذاری کف دریا و انجام تعمیر در این حوزه تا کنون مشغول به خدمت است. او فرمانده عملیات جمع آوری اجساد قربانیان حادثه ایرباس در خلیج فارس بود که در گفتگو با خبرگزاری فارس، به بیان برخی ناگفتههای این حادثه پرداخت هرچند زوایای تاریک این جنایت آمریکاییها پس از گذشت 25 سال هنوز بیش از این حرفهاست. ** تشخیص مسافری بودن هواپیمای ایرانی کار سادهای بود * آمریکاییها برای توجیه عمل ناو وینسنس در هدف قرار دادن هواپیمای مسافربری ایران، اینطور وانمود کردند که در تشخیص نوع هواپیما (جنگی یا غیرجنگی) دچار اشتباه شدند و برای دفاع از خود در برابر حمله احتمالی دست به این اقدام زدند. چقدر این توجیه می تواند قابل قبول باشد؟ رادارهای ناوشکنهای موشکانداز به سیستم I.F.F (مخفف «Interrogating Friend and Foe») مجهز هستند که این سیستم نوع هواپیمای در حال پرواز، اعم از خودی و غیرخودی و یا جنگی و غیرجنگی را نشان میدهد. از طرف دیگر هواپیماهای جنگی، در حین پرواز از رادار استفاده میکنند و زمانی که یک جنگنده در حال پرواز است، از نوع رادار کنترل آتش آن میتوان فهمید که این هواپیما یک هواپیمای جنگی است. بنابراین، برای یک ناو پیشرفته آمریکایی مثل وینسنس، اینکه تشخیص دهد هواپیمای در حال پرواز، یک هواپیمای مسافربری ایرباس است، کار سادهای بود.
** ناو آمریکایی برای زدن ایرباس ایرانی دستور داشت * اما نوعی تعجیل هم در تصمیمگیری فرمانده ناو آمریکایی میتوان مشاهده کرد. این شتابزدگی برای هدف قراردادن هواپیما چه دلیلی داشت؟ با توجه به اینکه ناو آمریکایی در آبهای سرزمینی ایران پرسه میزد. فاکتورهای متعددی میتواند در تصمیمگیری فرمانده ناو مؤثر باشد که یکی ترس فرمانده است از اینکه هواپیمای در حال پرواز یک هواپیمای جنگی هست یا نیست، در این مورد یا فرمانده قدرت تصمیمگیری را از دست داده و یا اطلاعات غلطی به او داده شده و یا اینکه به وی دستور دادند که بزند و فاکتور آخر برای بنده بیشتر قابل قبول است چرا که 2 موشک به سمت هواپیمای مسافربری شلیک شده که نیازی به این کار نبود.
** شلیک 2 موشک برای نابودی کامل ایرباس یکی از این موشک ها به بال و موشک دیگر به دُم هواپیما اصابت کرد در حالیکه برای هدف قرار دادن یک هواپیمای جنگی به طور معمول، شلیک یک فروند موشک کافی است اما به نظر میرسد آنها این کار را کردند تا هیچ اثری از هواپیما باقی نماند. * مقطع انجام وقوع این حادثه هم مقطع قابل توجهی است. جنگ در آخرین ماههای خود قرار داشت و آمریکایی ها هم رسما وارد جنگ شده بودند... اتفاقات همزمان با ساقط شدن هواپیمای مسافربری ایران نشان میدهد که این دستور صادر شده تا هواپیمای مسافربری ما مورد هدف قرار گیرد. شما نگاه کنید در همان مقاطع 3 فروند ناو جنگی آمریکایی، سکوی نفتی سلمان را مورد هدف قرار دادند که به اعزام ناوچه موشکانداز جوشن برای انجامید اما نهایتا وقتی ناوچه جوشن با «پرچم سفید» برای انجام مذاکرات رفته بود، مورد اصابت 4 موشک از سوی ناوهای آمریکایی قرار گرفت. در واقع فرمانده ناو آمریکایی، هر که را به وی نزدیک میشد، مورد اصابت موشک قرار میداد و قدرت تصمیمگیری خود را از دست داده بود. زمانی که ما به آنها پیام میدادیم که در آبهای سرزمینی ما هستید، میگفتند که نه ما در آبهای بینالمللی قرار داریم. صدای پیامها و اخطارهای فرمانده ناوچه جوشن به ناو آمریکایی و پاسخهای مبهم و بیسر و ته آنها موجود است.
** تمام امکانات منطقه دریایی بندرعباس بسیج شدند * عملیات جستجو برای اجساد کشته شدگان و بقایای هواپیما چطور شروع شد؟ زمانی که هواپیما مورد هدف قرار گرفت، من به همراه تیمی که در اختیار داشتم در کوهک تهران در حال تمرین برای انجام یک ماموریت برون مرزی در یکی از پایگاههای عراق بودیم که فرمانده وقت نیروی دریایی از طریق جانشین خود ابلاغ کرد که ما بلافاصله و با همان پرسنل به محل اعزام شویم. ما هم با همان لباسهای ورزشی قرمزرنگ که در حال تمرین تکواندو بودیم، به فرودگاه مهرآباد رفته و به منطقه اعزام شدیم و در همان روز حادثه در محل حادثه حضور پیدا کردیم. زمانی که به منطقه رسیدیم، 40 نفر از غواصان منطقه یکم دریایی بندرعباس در حال جستوجو بودند و ما هم بلافاصله وارد عمل شدیم. حدود یک هفته تا 10 روز حتی فرصت نکردیم لباسهای خودمان را عوض کنیم. هوا به قدری گرم و عملیات به اندازهای فشرده بود که نمیتوانستیم از غذاهای متداولی که در جیرههای غذایی وجود داشت استفاده کنیم و ما تنها غذایی که در طول این مدت استفاده میکردیم نان، پنیر و هندوانه بود.
** جستجو در عمق 37 متری خلیج فارس هنگام جمعآوری قطعات هواپیما در عمق 37 متری آب در پشت جزیره قشم، گاهی پیش میآمد که شبها کوسه یا سفرهماهی به ما حمله میکرد اما ما به دنبال دستوری که مبنی بر جمعآوری تمامی قطعات هواپیما صادر شده بود، توانستیم همه بقایای هواپیما را جمعآوری کردیم. ** 52 روز تلاش برای جمعآوری اجساد * چقدر طول کشید؟ جمعآوری اجساد و بقایای هواپیما با به کارگیری حدود 80 غواص و تمامی امکانات منطقه یکم دریایی، حدود 52 روز طول کشید. 2 ناو «تُنب» و «لاوان»، 2فروند هواناو (هاورکرافت) و 4 فروند بالگرد هم در اختیار ما بود که به صورت شبانهروزی کار میکردیم. درجه حرارت سطح آب به هنگام انجام عملیات، بیش از 50 درجه بود که کار را خیلی سختتر میکرد. اجساد را بهم میبستیم و در آخرین مرحله که بالگرد یا هواناو در صحنه حاضر میشد، آنها را داخل کیسههای مخصوص قرار می دادیم تا خونابه در مسیر نریزد.
** بلایی که سر مسافران بی دفاع آمد * وضعیت اجساد با توجه انفجار هواپیما چطور بود. چه میزان جسد سالم پیدا کردید؟ اجساد اکثرا به دلیل ماندن در آب، باد کرده بودند. شلیک موشک دوم هم باعث شده بود تا پوست سر و بدن آنها کنده شود و مسافران از داخل هواپیما به بیرون پرتاب شده و در هوا متلاشی و به کف دریا ریخته شوند. گوشت بدن اکثر جسدها کنده شده بود و تعداد کمی مثلا کسانی که شلوار جین به پا داشتند، بقایایی از جسد در آنها دیده میشد. ** جسد 187 نفر پیدا شد دل و روده این اجساد بر روی آب شناور بود و ما مجبور بودیم گاهی 40-50 متر این بقایا را جمعآوری کنیم. اجساد در تابوت هم جا نمیگرفتند و ما ناچارا آنها را در برانکاردهای توری قرار داده و با هواناو و بالگرد به بندرعباس منتقل میکردیم. نهایتا توانستیم جسد 187 نفر از 290 مسافر ایرباس را جمعآوری کنیم. پس از جمعآوری اجساد به سراغ بقایای هواپیما رفتیم و تمامی آن را به همراه جعبه سیاه هواپیما جمع کردیم. من در طول 8 سال دفاع مقدس فرماندهی عملیاتهای مختلفی را بر عهده داشتم که که اولین آنها فرماندهی انهدام سکوهای البکر و الامیه در 1359 و آخرین آن هم فرماندهی جمعآوری اجساد هواپیمای مسافربری ایرباس بود. من حین عملیات جمعآوری اجساد، برای غواصان مسابقه شنا میگذاشتم و میگفتم که 10 نفر اولی که بتوانند مسافت 5 کیلومتری را شنا کنند، مثلا یک نوشابه خُنک بیشتر از سایرین دریافت خواهند کرد. البته از این موضوع، هدف دیگری را دنبال می کردیم. می خواستم به وسیله شنا کردن، بقایای اجسادی که روی دست و بدن آنها چسبیده بود، در آب شور دریا پاک شود. جمعآوری اجساد، صحنه های تکان دهنده زیادی داشت طوری که وقتی تصویربردار صداوسیما از صحنه فیلمبرداری میکرد، دچار مشکل شد و نتوانست وضعیت را تحمل کند. دوربین را گذاشت و رفت. ** حفاظت یک پیرزن از جسد خلبان یکی از اجسادی که ما پیدا کردیم، جسد خلبان هواپیما کاپیتان رضائیان بود. جسد را به به ساحل منتقل کردیم که روستای (سُنینشین) شیبدراز در جزیره قشم بود. وقتی برگشتم، دیدم یک پیرزن بالای سر جسد کاپیتان ایستاده. به او گفتم نیاز به حضور شما نیست. نیروهای ما برمی گردند و جنازه را منتقل می کنند. او در جواب گفت: من وظیفه خود میدانم که در اینجا باشم تا حیوانات وحشی به جنازه حمله نکنند. بعدها شنیدم پیشنماز اهالی روستا، ماهیگیری در این منطقه را برای 2 ماه ممنوع کرده است. میگفت ماهیهای این منطقه گوشت انسان خوردند و باید مدتی بگذرد تا پاک شوند. مردم هم همین کار را کردند.
** وابسته نظامی پاکستان جزو قربانیان بود * در بین قربانیان شخص یا صحنه خاصی هم دیدید؟ دو روز قبل از این حادثه، از طرف نیروی دریایی ارتش، در میهمانی که توسط وابسته نظامی وقت پاکستان در تهران برگزار شده بود، شرکت کردم. وقتی جنازه افراد را آب می گرفتیم از داخل جیب یکی از آنها پاسپورتی را بیرون آوردم و دیدم که همان وابسته نظامی پاکستان است که برای رفتن به کراچی، قرار بود با این هواپیما به دوبی رفته و از آنها به پاکستان برود. گفتگو: علی عباسی مزار و مهدی بختیاری انتهای پیام/
93/04/10 - 00:03
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]
صفحات پیشنهادی
پیدا شدن اجساد دهها تروریست داعش در «بلد» صلاحالدین
پیدا شدن اجساد دهها تروریست داعش در بلد صلاحالدیننیروهای امنیتی عراق در منطقه بلد صلاحالدین اجساد دهها تروریست داعش را پیدا کرد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از البغدادیة نیوز نیروهای امنیتی عراق در منطقه العانی از توابع بلد در صلاحالدین اجساد دهها تروریست داعش رمعاون وزیر بهداشت در گفت و گو با فارس اعلام کرد میتوانیم زمان سکته را پیش بینی کنیم/ مرگ سالانه 136 هزار نفر
معاون وزیر بهداشت در گفت و گو با فارس اعلام کردمیتوانیم زمان سکته را پیش بینی کنیم مرگ سالانه 136 هزار نفر بر اثر سکته هر ایرانی یک کارت سلامتمعاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه سالانه 136 هزار نفر به علت سکته قلبی یا مغزی جان خود را از دست میدهند گفت با بررسی عوامل خطر مدر اعتراض به استفاده از «سگ» در بازرسی از خبرنگاران خبرنگار فارس و سایر رسانههای مصری کنفرانس خبری
در اعتراض به استفاده از سگ در بازرسی از خبرنگارانخبرنگار فارس و سایر رسانههای مصری کنفرانس خبری جانکری را ترک کردندروز گذشته و پیش از آغاز کنفرانس مطبوعاتی مشترک وزرای خارجه آمریکا و مصر نیروهای آمریکایی با استفاده از سگ خبرنگاران را بازرسی کردند که منجر به خشم آنها و در نهایتنعیمی در گفتوگو با فارس: اجرای صحنههایی از «فاوست» برای اولین بار در تئاتر ایران/ شکست نمیخورم
نعیمی در گفتوگو با فارس اجرای صحنههایی از فاوست برای اولین بار در تئاتر ایران شکست نمیخورمحمیدرضا نعیمی گفت صحنههایی که در نمایش فاوست وجود دارد که نه تنها در سقراط و فاوست پیشین بلکه در خیلی از تئاترهای دیگر که طی چند سال اخیر به روی صحنه آمدهاند مطمئناً ندیدید حمیدرضاخسروپناه در گفتوگو با فارس: امام منهای شریعت به مسائل روز پاسخ نمیدهد/ مقصود از «شریعت اسلامی» در
خسروپناه در گفتوگو با فارس امام منهای شریعت به مسائل روز پاسخ نمیدهد مقصود از شریعت اسلامی در بیان رهبری همه دین استرئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه گفت امام ره شریعت را میشناسد و ضمناً با مسائل دنیای مدرن نیز سر و کار دارد اما مانند روشنفکران منهای شریعت اسلامی به مسائل روزآغاز مذاکرات نفتی ایران و اعراب خلیجفارس/ بازسازی پالایشگاههای عراق توسط ایرانیها
اقتصادی انرژی آغاز مذاکرات نفتی ایران و اعراب خلیجفارس بازسازی پالایشگاههای عراق توسط ایرانیها عضو انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت از مذاکره ایران و عراق برای انجام تعمیرات اساسی و بازسازی برخی از پالایشگاه های قدیمی نفت عراق خبر داد و اعلام کرد پالایشگاه نفت عمان توسط ایرمنابع امنیتی عراقی در گفتوگو با فارس: داعش برادر و دو نفر از بستگان نماینده پارلمان عراق را ربود
منابع امنیتی عراقی در گفتوگو با فارس داعش برادر و دو نفر از بستگان نماینده پارلمان عراق را ربودمنابع امنیتی عراقی اعلام کردند گروه تروریستی داعش اقدام به ربودن برادر و دو نفر از بستگان یکی از نمایندگان پارلمان عراق در شمال استان صلاح الدین کرد احمد البلداوی سرهنگ نیروی پلیسدر گفتوگو با فارس مطرح شد مستند «بهتر از هیچ» مصطفی حریری در راه صداگذاری/فیلمی درباره تاریخچه استع
در گفتوگو با فارس مطرح شدمستند بهتر از هیچ مصطفی حریری در راه صداگذاری فیلمی درباره تاریخچه استعمار در کشور سیرالئونمصطفی حریری کارگردان مستند بهتر از هیچ از پایان مرحله تدوین این مستند و آغاز صداگذاری این فیلم خبر داد مصطفی حریری مستندساز کارگردان مستند بهتر از هیچ در گفتوسیم خاردار ایرانی: قرار نیست یک نفری مسی را مهار کنم
سیم خاردار ایرانی قرار نیست یک نفری مسی را مهار کنم مدافع تیم ملی فوتبال کشورمان گفت مطمئن باشید اگر فکرمان را فقط روی مهار مسی بگذاریم از نقطهای دیگر ضربه میخوریم به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس ورزشی جام نیوز فقط یک بار اجازه هنرنمایی به مهاجمان نیجریه را داد آنعضو ستاد انتخاباتی «عبدالله» در گفتوگو با فارس مطرح کرد میانجیگری سازمان ملل تنها راه حل اختلافات ا
عضو ستاد انتخاباتی عبدالله در گفتوگو با فارس مطرح کردمیانجیگری سازمان ملل تنها راه حل اختلافات انتخاباتی استعضو ستاد انتخاباتی عبدالله با اشاره به اختلافات انتخاباتی در افغانستان گفت میانجیگری دفتر سیاسی سازمان ملل درافغانستان به عنوان مرجع بیطرف میتواند تنها راه معقول برایگزارش خبرنگار اعزامی فارس از برزیل سالوادور رنگ و بوی ایران به خود گرفت/ ایرانیهای بیشتری به برزیل رفتند
گزارش خبرنگار اعزامی فارس از برزیلسالوادور رنگ و بوی ایران به خود گرفت ایرانیهای بیشتری به برزیل رفتندشهر برگزاری دیدار ایران و بوسنی رنگ و بوی ایران به خود گرفت به گزارش خبرنگار اعزامی فارس از برزیل با نزدیک شدن به زمان آغاز دیدار ایران و بوسنی که قرار است به میزبانی سالواددر گفتوگو با فارس عنوان شد گلایه سازنده انیمیشن «گزینههای روی میز» از نادیده گرفته شدن آثار شهرست
در گفتوگو با فارس عنوان شدگلایه سازنده انیمیشن گزینههای روی میز از نادیده گرفته شدن آثار شهرستانیفرهاد امینزاده انیمیشن ساز جوان کرمانی ضمن گلایه از برخی نادیده گرفتن آثار تولیدی استانی تاکید کرد ما به امیدخدا به مسیر خود ادامه خواهیم داد حتی اگر کم توجهیها از نقاط برخی اعممحمد حنیف در گفتوگوی مشروح با فارس حرف «کلاه جادویی و مجسمه مسی» برای همه نسلها است/ گمشدن نویسند
محمد حنیف در گفتوگوی مشروح با فارسحرف کلاه جادویی و مجسمه مسی برای همه نسلها است گمشدن نویسندگان مستقل در بازیهای سیاسی بسیاری از آثار موفق ادبیات سفارشی استدر دهه شصت و هفتاد سفارشینویسی باب بود اعتقاد ندارم سفارشینویسی به ذات بد است و عامل اصلی ضربه زننده به ادبیات داسمسلمان کنگویی در گفتوگو با فارس: ایرانی، نماد مسلمانی است/ بدحجابی برخی بانوان برای وجهه ایران اسلامی خوب نیس
مسلمان کنگویی در گفتوگو با فارس ایرانی نماد مسلمانی است بدحجابی برخی بانوان برای وجهه ایران اسلامی خوب نیستمسلمان کنگویی که در نوجوانی با شنیدن صوت زیبای قرآن در مسجد به اسلام علاقهمند شد میگوید ایرانیها باید به خاطر دینداری به خود افتخار کنند امروز مسلمانی با آنها شناختآیتالله کعبی در گفتوگو با فارس عنوان کرد: ممانعت از قرائتهای انحرافی درباره مردمسالاری دینی؛ انگیزه رهبری
آیتالله کعبی در گفتوگو با فارس عنوان کرد ممانعت از قرائتهای انحرافی درباره مردمسالاری دینی انگیزه رهبری از بهکارگیری عبارت شریعت اسلامیعضو مجلس خبرگان رهبری گفت لزوم ممانعت از ترویج قرائتهای انحرافی از خط امام رهبر معظم انقلاب را بر آن داشت تا برای تبیین مفهوم مردمسالارسخنگوی تیم انتخاباتی «عبدالله» در گفتوگو با فارس: پذیرش خواستهها، شرط از سرگیری روابط با کمیسیون م
سخنگوی تیم انتخاباتی عبدالله در گفتوگو با فارس پذیرش خواستهها شرط از سرگیری روابط با کمیسیون مستقل انتخابات استسخنگوی ستاد انتخاباتی عبدالله عبدالله کاندیدای ریاست جمهوری افغانستان اعلام کرد که در صورت پذیرش خواستهای تیم اصلاحات و همگرایی روابط خود را با کمیسیونهای انتخابات-
گوناگون
پربازدیدترینها