واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
گام هایی در جهت زنده نگه داشتن یاد و نام قربانیان سلاح های شیمیایی بین الملل > اروپا - حدود سه دهه (27 سال) از روزی که جنگنده های رژیم صدام اقدام به حمله به ساکنان بی دفاع شهر سردشت با بمباران شیمیایی 4 نقطه مسکونی این شهر کردند، می گذرد.
دکتر علیرضا جهانگیری* حدود سه دهه (27 سال) از روزی که جنگنده های رژیم صدام اقدام به حمله به ساکنان بی دفاع شهر سردشت با بمباران شیمیایی 4 نقطه مسکونی این شهر کردند، می گذرد.
استفاده از سلاح های شیمیایی توسط رژیم بعثی عراق در جریان جنگ تحمیلی هشت ساله علیه شهروندان بی گناه ایرانی و لطمات انسانی و مادی ناشی از کاربرد اینگونه سلاح ها علیه کشورمان، باعث شده است ایران از جمله موثرترین و فعال ترین کشورهای جهان در مقابله با سلاح های کشتارجمعی بویژه سلاح های شیمیایی باشد. وجود هزاران شهید و ده ها هزار جانباز شیمیایی در کشورمان، رسالت سنگینی را در عرصه های بین المللی برای دستگاه دیپلماسی کشور در دفاع از حقوق این عزیزان و بیان درد و رنجی که آنان در این سالها تحمل کرده اند و رساندن پیام مظلومیت آنها به جهانیان ایجاد نموده است.
سفارت کشورمان در لاهه و نمایندگی دایم نزد سازمان منع سلاح های شیمیایی در چارچوب سیاست های اصولی نظام و وزارت امور خارجه تلاش ها و ابتکارات بسیاری را در جهت زنده نگه داشتن یاد و نام قربانیان سلاح های شیمیایی و رساندن پیام آنان به جامعه بین المللی صورت داده است که می توان به برخی از این اقدامات اشاره نمود:
1) نصب بنای یادبود قربانیان سلاح های شیمیایی
از جمله مهمترین و ماندگارترین اقدامات و ابتکارات کشورمان نصب بنای یادبود قربانیان سلاح های شیمیایی در محل سازمان منع سلاح های شیمیایی است. یادمان مزبور نمادی از صلح است و با این پیام ساخته شده که قربانی سلاح شیمیایی با تحمل درد و رنج بسیار، پیام آور صلح برای جامعه جهانی است.
2) تشکیل شبکه بین المللی حمایت از قربانیان سلاح های شیمیایی
از دیگر اقداماتی که با تلاش ها و پیگیریهای سفارت کشورمان صورت گرفته اخذ مصوبه کنفرانس کشورهای عضو سازمان برای تشکیل شبکه بین المللی حمایت از قربانیان سلاح های شیمیایی است. براساس مصوبه شانزدهمین کنفرانس سالانه کشورهای عضو (1390) سازمان موظف است به منظور اطلاع رسانی به تمامی کشورهای عضو در خصوص وضعیت قربانیان سلاح های شیمیایی، پس از گردآوری اطلاعات مربوط به این قربانیان بخش مستقلی را در وبگاه رسمی خود ایجاد و اقدام به انعکاس این مطالب جهت بهره برداری دولت های عضو نماید. همچنین مدیرکل سازمان نیز به منظور ارتقاء این شبکه مبلغی از محل جایزه صلح نوبل سازمان که در سال 2013 به این سازمان تعلق گرفت را به این شبکه اختصاص داده است.
3) پیام سالانه مدیرکل سازمان منع سلاح های شیمیایی در یادبود قربانیان سردشت
با تلاش های سفارت کشورمان در لاهه و براساس مصوبه شورای اجرایی سازمان، مدیرکل سازمان موظف شده است هر ساله در 28 ژوئن (7 تیرماه) پیام همدردی با قربانیان سلاح های شیمیایی سردشت صادر نماید. چهارمین پیام سالانه مدیرکل به این مناسبت امسال منتشر شده است. آقای احمد اوزومجو، مدیرکل سازمان منع سلاح های شیمیایی در چهارمین پیام سالانه خود به این مناسبت آورده است:
« 27 سال پیش در چنین روزی مردم صلح دوست این شهر ]سردشت[ با بیرحمی مورد حمله سلاحهای شیمیائی قرار گرفتند. بسیاری از قربانیان همچنان عواقب دردناک قرار گرفتن در معرض سلاحهای شیمیائی را تحمل می کنند. بزرگداشت و یادآوری این قساوت ما را در محکومیت استفاده از سلاحهای شیمیائی و ماموریت خود برای ممنوعیت همیشگی این قبیل سلاحها بیش از پیش متحدتر می کند.» 3) برگزاری سالانه نمایشگاه های آثار کاربرد سلاح های شیمیایی
حضور فیزیکی جانبازان شیمیایی کشورمان در کنفرانس های سالانه کشورهای عضو کنوانسیون و برپایی نمایشگاه آثار کاربرد سلاح های شیمیایی علیه ایران با هدف ایفای نقش و مشارکت این عزیزان در کمک به تحقق رسالتی که وزارت امور خارجه در عرصه های بین المللی برعهده دارد، از دیگر محورهای مهمی بوده است که نمایندگی دایم کشورمان نزد سازمان منع سلاح های شیمیایی بر آن اصرار داشته و طی سالهای گذشته از آن حمایت کرده است واین حمایت در سالهای آینده نیز تداوم خواهد داشت. حضور آنها در مجامع بین المللی و طرح و بیان آنچه که بر آنها گذشته است می تواند تاثیر بسیار عمیق و زیادی بر افکار سیاستمداران و دیپلمات های سایر کشورها بگذارد.
سخن پایانی:
نمایندگی دایم کشورمان نزد سازمان منع سلاح های شیمیایی در لاهه مسئولیت سنگینی در قبال شهیدان و جانبازان شیمیایی و خانواده های آنها بر دوش خود احساس می کند و همواره تلاش کرده است از تمام فرصت ها و ظرفیت های خود برای ادای دین به این عزیزان استفاده کند. این عزم و اراده وجود دارد که همچنان این رویکرد تداوم یابد و این تلاش ها و ابتکارات بیش از گذشته تقویت شود. در این راه دشوار، دست حمایت و همکاری تمام ارگان ها داخلی مرتبط، بویژه بنیاد شهید انقلاب اسلامی و امور ایثارگران را به گرمی می فشاریم و اطمینان داریم که با اراده ای جمعی و ملی می توان به بسیاری از اهداف طراحی شده در این راستا دست یافت. *سفیر ج.ا.ایران در هلند و نماینده دایم نزد سازمان منع سلاح های شیمیایی 4949
دوشنبه 9 تیر 1393 - 14:48:58
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]