محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852542055
باکو هدف عضوگیری گروه داعش
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
باکو هدف عضوگیری گروه داعش تهران- ایرنا- عضوگیری گروه دهشت افکن داعش در جمهوری آذربایجان و حضور شهروندان این کشور در درگیری های عراق و سوریه نشان می دهد که این گروه توانسته در قالب حضور بنیادهای خیریه وهابی و جلوگیری دولت باکو از فعالیت احزاب اسلامی میانه رو، در این جمهوری عضوگیری کند.
«دولت اسلامی عراق و شام» با نام اختصاری داعش که یک گروه دهشت افکن (تروریستی) فعال در عراق و سوریه است و حال بخش هایی از سوریه و عراق را زیر اختیار خود دارد، چندی است به رهبری فردی به نام «ابوبکر البغدادی» از تروریست های تکفیری جداشده از شبکه القاعده ایجاد شده و علیه دولت های عراق و سوریه و نیز گروه های مخالف دولت سوریه وارد جنگ شده است. این گروه که شاید بتوان گفت برخاسته از رقابت های منطقه ای، بی ثباتی امنیتی و افراط گرایی مذهبی است، پس از آغاز بحران سوریه در سال 2011 میلادی (1390خورشیدی)، به خشن ترین گروه دهشت افکن منطقه ای تبدیل شد که حتی دوستان خود در گروه القاعده را نیز از دست داد.
داعش یک گروه مسلح تروریستی است که اندیشه تکفیری را پیشه خود کرده است و هدف سازمان دهندگان داعش نیز بازگرداندن چیزی است که آنان آن را «خلافت اسلامی و اجرای شریعت» می نامند و عراق و سوریه نیز جولانگاه عملیات داعش است.
ریشه های تشکیل داعش به سال 2004 میلادی (1383 خورشیدی) باز می گردد، زمانی که «ابومصعب زرقاوی» (سرکرده القاعده در عراق) گروهی به نام «جماعت توحید و جهاد» را تشکیل داد. زرقاوی ریاست این گروه را به عهده داشت و با القاعده به رهبری اسامه بن لادن در آن زمان بیعت کرد و سپس نماینده القاعده در این منطقه شد.
شبکه القاعده در عراق در زمان اشغالگری آمریکا در این کشور به عنوان یک گروه تندرو ضد نیروهای آمریکایی مطرح و همین باعث جذب جوانان عراقی شد که برای رویارویی با اشغالگران آمریکایی تلاش می کردند و به سرعت بر نفوذ این شبکه و نیروهای آن افزوده و به قدرتمندترین شبه نظامیان مستقر و جنگجو در عراق تبدیل شد.
زرقاوی در سال 2006 میلادی (1385 خورشیدی) در نوار ویدیویی ظاهر شد و تشکیل «شورای مشورتی مجاهدین» به رهبری عبد الله رشید بغدادی را اعلام کرد. زرقاوی در همان ماهی که تشکیل این شورا را اعلام کرد، کشته شد و ابو حمزه مهاجر به عنوان رهبر شبکه القاعده در عراق انتخاب شد. اواخر سال 2006 میلادی یک گروه نظامی تشکیل شد که دربرگیرنده همه شبکه ها و تشکیلات بنیادگرا در عراق بود. افزون بر اینکه مظهر و نماد اهداف این گروهها بود و نامش نیز « دولت اسلامی عراق» به رهبری ابوعمر بغدادی است. (1)
اما با گسترس اقدام های داعش در عراق و سوریه 2 موضوع چگونگی حمایت مالی- نظامی و پیوستن افراد به این گروه مورد نظر محافل رسانه ای قرار گرفت؛ پیوستن افرادی با ملیت های مختلف به گروه داعش از جمله معماهایی است که چگونگی آن برای بسیاری نامعلوم است؛ چراکه با توجه به اظهارات و گفته های بسیاری از مقام های کشورهای مختلف جهان، طیف گسترده ای از شهروندان این کشورها از مسیرهای مختلف به گروه داعش پیوسته اند.
داعش با بهره گیری گسترده از شبکه های اجتماعی توانسته است تندروهایی از گروههای گوناگون را برای جنگ در سوریه و عراق جذب کند.
در این میان، پیوستن شهروندانی از کشورهای جنوبی خلیج فارس، ترکیه و جمهوری آذربایجان، نشان دهنده گسترش پدیده عضوگیری از دیگر کشورها از سوی گروه داعش است.
در این زمینه، گزارش روز یکشنبه یکم تیر خبرگزاری رسمی جمهوری آذربایجان «آپا» مبنی بر کشته شدن حدود 100 شهروند این کشور نشان می دهد که تلاش گروه های تکفیری برای حضور در این کشور ادامه دارد.
بر پایه گزارش آپا، تاکنون بیش از 100 نفر از شهروندان جمهوری آذربایجان در نبردهای سوریه کشته شده اند که تصاویر برخی از آنها در شبکه اجتماعی «فیسبوک» منتشر شده است. (2)
با متشنج شدن اوضاع سوریه، عده ای از شهروندان جمهوری آذربایجان عازم آن کشور شده و در ترکیب گروههای تروریستی در سوریه سلاح به دست گرفته اند. پیوستن برخی از شهروندان جمهوری آذربایجان به گروههای تروریستی در سوریه و انتشار خبر کشته شدن آنها در رسانه های داخلی این کشور، در ماههای گذشته واکنش های زیادی را از سوی مسوولان دولتی و مراکز مذهبی جمهوری آذربایجان در پی داشته است.
همچنین در دیگر سو، خطر گسترش گروه دهشت افکن داعش از جمله مهمترین خطرات امنیتی محسوب می شود که در زمان حاضر منطقه را تهدید می کند.
به گزارش هفته گذشته روزنامه روسی پراودا، شبکه های اجتماعی تصاویری را منتشر کرده اند که از قصد گروهک تروریستی داعش برای حضور در کشورهای قبرس، جمهوری آذربایجان و ترکیه در آینده خبر می دهد.
این روزنامه نوشت: داعش قصد دارد دولت مورد نظر خود را در سرزمینی که اشغال می کند، برپا نماید.(3)
پیش از این، گروه داعش از قصد خود برای نفوذ در کویت خبر داده بود که با واکنش دولتمردان کویتی روبرو شد.
تحرک گروه داعش در مناطق پیرامونی نشان می دهد که برخی کشورهای منطقه که حتی شاید از حوزه عملیاتی این گروه دور باشند نیز زیر تاثیر فضای امنیتی ایجاد شده در منطقه قرار گرفته اند. جمهوری آذربایجان یکی از کشورهایی است که با توجه به گزارش های تایید شده از نهادهای این کشور، هدف عضوگیری گروه داعش قرار گرفته است.
جمهوری آذربایجان اگرچه با دولتی سکولار شناخته می شود اما دارای جامعه ای اسلامی است که هنوز در بیشتر نقاط این کشور گرایش های دینی و مذهبی قدرتمندی جریان دارد. از این منظر، عضوگیری گروه داعش در این کشور را می توان از 2 زاویه مورد بررسی قرار داد:
نخست، فرایند عضوگیری گروه داعش افزون بر دایره کشورهای غربی که طیف گسترده ای از آمریکا، انگلیس تا اروپای شمالی را دربر می گیرد، حال وارد دایره منطقه ای نیز شده است. در چنین وضعیتی کشورهایی همچون جمهوری آذربایجان نیز که پیش از این صحنه حضور گروه های وهابی بوده، وارد چنین روندی می شود.
وهابی ها پس از استقلال جمهوری آذربایجان در سال 90میلادی به کمک بنیادهای به اصطلاح خیریه به جمهوری آذربایجان راه یافته اند. مسجد ابوبکر با کمک مالی یکی از بنیادهای خیریه کویتی در سال 1998 در باکو احداث و سرپرستی آن به فردی که در عربستان سعودی تحصیل کرده بود، واگذار شد. در واقع وهابی ها به عنوان یک گروه تبلیغی بیگانه با استفاده از فضای دینی و عقیدتی موجود، وارد صحنه جمهوری آذربایجان شده اند و مبلغان این فرقه از سال 1995میلادی به بعد تبلیغ وهابی گری و تخریب سایر مذاهب اسلام به ویژه تشیع را دنبال کردند. برخی از آثار نظریه پردازان سلفی به زبان آذری ترجمه و کتب شرعی برای وهابی ها تهیه و به جوانان آذربایجانی پیشنهاد شد تا به صورت رایگان در کشورهای حامی وهابیت تحصیل کنند. (4)
دوم؛ طی یک دهه گذشته، گروه های سلفی در کشورهایی امکان رشد یافته اند که احزاب میانه رو اسلامی امکان بروز عقاید و حضور در ساختار سازمان سیاسی و اجتماعی جامعه را نیافته اند. جمهوری آذربایجان از جمله کشورهایی است که در سال های گذشته احزاب و گروه های اسلامی آن اجازه فعالیت دینی و سیاسی نداشته اند.
«حزب اسلامی» از جمله احزابی بود که با مجوز وزارت دادگستری جمهوری آذربایجان، فعالیت سیاسی خود را با گرایش های اسلامی در سال 1992 میلادی (1371 خورشیدی) به رهبری «علی اکرام علی اف» آغاز کرد و با شعارها و موضع گیری های اسلامی به فعالیت پرداخت. فعالیت این حزب در سال 1996میلادی (1375 خورشیدی) توسط دولت جمهوری آذربایجان با مشکلات جدی روبرو شد و تعدادی از رهبران آن زندانی و تعدادی هم مجبور به مهاجرت شدند.(5)
بر این پایه به نظر می رسد، تا زمانی که فضای فعالیت احزاب اسلامی میانه رو در این جمهوری قفقاز جنوبی فراهم نگردد، امکان رشد و نمو گروه های سلفی تندرو (تکفیری) نیز بسیار خواهد بود. در این زمینه عضوگیری گروه داعش و قرار دادن کشورهایی همچون جمهوری آذربایجان و ترکیه در زیر پرچم این گروه دهشت افکن، نشان از فضای نفوذ گسترده این گروه در این کشورها دارد.
در فرجام، اگرچه تاکنون تحلیل های فراوانی در مورد چرایی اشغال چند ساعته موصل منتشر شده است اما آن چه حال برای بسیاری آشکار شده، این است که خطر گسترش داعش نه عراق که منطقه را تهدید می کند. قدرت گیری داعش در عراق و سوریه، بسیاری از کشورهای منطقه را نیز تهدید می کند. در این چارچوب، موضوع عضوگیری این گروه در کشورهای منطقه ای و فرامنطقه ای از موضوع هایی است که اهمیت گسترده ای دارد؛ چراکه این گروه با عضوگیری در کشورهایی با خاستگاه اسلامی و عیراسلامی تلاش می کند تا فضای عملیاتی خود را گسترش دهد.
جمهوری آذربایجان یکی از کشورهایی محسوب می شود که در طی ماه های گذشته هدف عضوگیری و فعالیت این گروه دهشت افکن قرار گرفته است. در بررسی چرایی این موضوع می توان به 2دلیل گسترش حضور این گروه ها در قالب بنیادها و سازمان های مردم نهاد(NGO) و نیز جلوگیری جمهوری آذربایجان از فعالیت گروه ها و احزاب اسلامی میانه رو اشاره داشت.
منابع
1. http://www.iribnews.ir/NewsBody.aspx?ID=51578
2. http://irna.ir/fa/News/81210715/
3. http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13930326001162#sthash.ELQYJchh.dpuf
4. http://peace-ipsc.org/fa/
5. http://www.islamtimes.org/vdcftvdmvw6djja.igiw.txt
از سهراب انعامی- گروه تحقیق و تفسیر خبر
پژوهشم**2040**1358
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
09/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]
صفحات پیشنهادی
تفرقهافکنی بین مسلمانان هدف گروه تکفیری داعش است
استانها غرب ایلام حجت الاسلام لطفی تفرقهافکنی بین مسلمانان هدف گروه تکفیری داعش است ایلام - خبرگزاری مهر امام جمعه ایلام گفت تفرقه افکنی بین مسلمانان هدف گروه تکفیری داعش است به گزارش خبرنگار مهر حجت الاسلام محمدنقی لطفی در خطبههای نماز جمعه شهر ایلام با اشاره بهایجاد اختلاف میان مسلمانان هدف اصلی گروه تروریستی داعش است
روحانی اهل سنت ایجاد اختلاف میان مسلمانان هدف اصلی گروه تروریستی داعش است سنندج- ایرنا- یک روحانی اهل سنت با محکوم کردن اقدامات جنایتکارانه گروه تروریستی داعش گفت ایجاد اختلاف و تفرقه میان مسلمانان هدف اصلی این گروه تروریستی است ماموستا خلیل آدابی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبتخریب حقیقت اسلام هدف اصلی گروهک داعش است
نماینده خبرگان رهبری تخریب حقیقت اسلام هدف اصلی گروهک داعش است ارومیه - ایرنا - نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری با محکوم کردن جنایات گروهک تروریستی داعش در عراق گفت نشان دادن چهره خشن و منفی و تخریب حقیقت اسلام اصلی ترین هدفی است که گروهک تروریستی داعش آن را دعضوگیری گروه شبه داعشی در ترکیه+سند
عضوگیری گروه شبه داعشی در ترکیه سند وب سایتهای خبری ترکیه از عضو گیری انجمن حسادر در محله چاغاتای استانبول خبر دادند به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی دانا ترکیه آنلاین به نقل از یکی از رسانه های مخالف اردوغان نوشت انجمن موسوم به حسادر با پرچم گروه تروریستی داعشهدف گروهک داعش تخریب وجهه اسلام است
هدف گروهک داعش تخریب وجهه اسلام است داعش یکی از زهرآگینترین تیرهای استکبار برای مقابله با اسلام ناب است که برای ایجاد افتراق و درگیریهای قومی و مذهبی به قلب جهان اسلام پرتابشده است به گزارش گروه بین الملل-فرهنگ نیوز حادثهای پر خبرترین روز قرن بیست و یکم را رقم زد آمرینماینده خبرگان رهبری: تخریب حقیقت اسلام هدف اصلی گروهک داعش است
نماینده خبرگان رهبری تخریب حقیقت اسلام هدف اصلی گروهک داعش است ارومیه - ایرنا - نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری با محکوم کردن جنایات گروهک تروریستی داعش در عراق گفت نشان دادن چهره خشن و منفی و تخریب حقیقت اسلام اصلی ترین هدفی است که گروهک تروریستی داعش آن را دهدف داعش قرار دادن دو گروه شیعه و سنی در مقابل یکدیگر است
مدیر حوزه علمیه شهرکرد هدف داعش قرار دادن دو گروه شیعه و سنی در مقابل یکدیگر است خبرگزاری رسا ـ مدیر حوزه علمیه شهرکرد با اشاره به تلاشهایی که طی سالهای اخیر برای ایجاد تفرقه و دشمنی بین شیعه و سنی به راه افتاده گفت حملات داعش در راستای طرز تفکری است که سالها از سوی وهابیتدختران موصل هدف گروه داعش برای جهاد نکاح
دختران موصل هدف گروه داعش برای جهاد نکاح بین الملل > خاورمیانه - ایرنا نوشت گروه تروریستی موسوم به دولت اسلامی عراق و شام داعش پرونده های مدارس موصل را برای یافتن دختران مجرد به منظور استفاده از آنان در جهاد نکاح زیر و رو کرد به گزارش پایگاه خبری عین العراق منابعداعش دست پرورده آمریکا و انگلیس است/ ایجاد اختلاف مذهبی هدف غرب در حمایت از گروه های تروریستی
استانها شمال آذربایجان شرقی حجت الاسلام امیرنژاد داعش دست پرورده آمریکا و انگلیس است ایجاد اختلاف مذهبی هدف غرب در حمایت از گروه های تروریستی تبریز - خبرگزاری مهر مسئول نمایندگی سپاه میانه گروه تروریستی تکفیری داعش را دست پرورده آمریکا و انگلیس دانست به گزارش خبرنگارهدف حامیان گروه تروریستی داعش تجزیه عراق است
خطیب نمازجمعه تهران هدف حامیان گروه تروریستی داعش تجزیه عراق است خطیب نمازجمعه تهران به تحرکات گروه تروریستی داعش اشاره کرد و گفت داعش و گروهک های دیگر روی صحنهاند و در واقع عروسک کوکی هستند حامیان این گروههای تروریستی در اردن ستاد مدیریتی آنها را تشکیل دادهاند و امریکا اسرسیطره بر بغداد هدف بعدی گروه تروریستی داعش/ سلولهای مخفی برای آغاز حمله لحظه شماری میکنند
بین الملل تحرکات داعش در عراق سیطره بر بغداد هدف بعدی گروه تروریستی داعش سلولهای مخفی برای آغاز حمله لحظه شماری میکنند یک پایگاه آمریکایی در گزارشی با هشدار درباره گسترده تر شدن دامنه حملات داعش در عراق سیطره بر بغداد را هدف بعدی این گروه تروریستی دانست به گزارش خبرگزاری مههدف گروهک داعش ایجاد شکاف بین مسلمانان به رهبری نظام سلطه است
تحلیل سردار نقدی از حمله داعش به عراق هدف گروهک داعش ایجاد شکاف بین مسلمانان به رهبری نظام سلطه است شهرری - ایرنا - رییس سازمان بسیج مستضعفین کشور با اشاره به اقدامات اخیر گروهک داعش در کشور عراق گفت هدف گروهک داعش ایجاد شکاف بین مسلمانان به رهبری نظام سلطه است به گزارش ایرناامام جمعه چناران: هدف گروهک تروریستی داعش ایجاد شکاف بین شیعه و سنی است
امام جمعه چناران هدف گروهک تروریستی داعش ایجاد شکاف بین شیعه و سنی است مشهد - امام جمعه چناران گفت ایجاد شکاف بین شیعیان و اهل تسنن عراق هدف غایی گروهک تروریسیتی و ضد اسلامی داعش است به گزارش ایرنا حجت الاسلام مظفر تاجی در خطبه های این هفته نماز جمعه شهر چناران با اشاره به اتعضو مجلس خبرگان رهبری: هدف گروهک داعش ایجاد جنگ بین شیعه و سنی است
عضو مجلس خبرگان رهبری هدف گروهک داعش ایجاد جنگ بین شیعه و سنی است مراغه - ایرنا - نماینده مردم آذربایجان شرقی در مجلس خبرگان رهبری گفت هدف گروهک تروریستی داعش در عراق و سوریه ایجاد جنگ بین برادران شیعه و سنی در این کشورهاست به گزارش ایرنا حجت الاسلام محمدتقی پورمحمدی درخطبه ههدف اصلی گروههای تروریستی بویژه گروهک داعش تامین امنیت رژیم صهیونیستی است
روحانی برجسته اهل سنت هدف اصلی گروههای تروریستی بویژه گروهک داعش تامین امنیت رژیم صهیونیستی است زاهدان- ایرنا- روحانی برجسته اهل سنت و نماینده مجلس خبرگان رهبری گفت تامین امنیت رژیم اشغالگر قدس بزرگترین هدف گروههای تروریستی و جریان های تکفیری در کشورهای عراق و سوریه است مولویهدف گروه داعش برای جهاد نکاح
هدف گروه داعش برای جهاد نکاحتاریخ انتشار يکشنبه ۱ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۱ ۳۱ گروه تروریستی موسوم به دولت اسلامی عراق و شام داعش پرونده های مدارس موصل را برای یافتن دختران مجرد به منظور استفاده از آنان در جهاد نکاح زیر و رو کرد به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری عین العراق منابع آ-
گوناگون
پربازدیدترینها