تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 12 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس از حرام دورى كند، خداوند به جاى آن عبادتى كه او را شاد كند نصيبش مى‏گردا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820202572




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مجتمع سنگ آهن خواف نوید دهند رونق صنعت فولاد در شرق کشور


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

مجتمع سنگ آهن خواف نوید دهند رونق صنعت فولاد در شرق کشور مشهد - ایرنا – مجتمع سنگ آهن سنگان خواف با ذخیره قطعی 2،1 میلیارد تن و به عنوان یکی از بزرگترین ذخایر سنگ آهن کشور نوید دهنده رونق صنعت فولاد در منطقه شرق به شمار می رود.


به گزارش ایرنا ، همگان منطقه سنگان خواف در خراسان رضوی را به معادن سنگ آهن آن می شناسند اما در کنار آوازه بهره مندی این منطقه از ذخایر غنی، موضوع خام فروشی مواد، همچنان چالشی فرآ روی بهره برداری مطلوب از این معادن است.
البته در سالهای اخیر برخی فعالان اقتصادی که دغدغه معدن و صنایع معدنی را در خراسان رضوی دارند با کمک دولت و بهره گیری از سرمایه خود، نخستین تلاش ها را برای ایجاد کارخانه در کنار معادن سنگ آهن و فرآوری مواد معدنی آغاز نموده اند تا پایانی بر خام فروشی آن باشد.
مجتمع سنگ آهن سنگان خواف که حجم زیادی از کارخانه های در حال تاسیس کنستانتره و معادن سنگ آهن را در خود جای داده است، نخستین گام را برای فرآوری مواد معدنی برداشته و به رغم مواجهه با مشکلات فراوان بویژه کمبود زیرساخت هایی نظیر آب به موفقیت هایی دست یافته است.
معاون برنامه ریزی و توسعه مجتمع سنگ آهن سنگان خواف در این باره روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از تلاش برای پایان دادن به خام فروشی مواد معدنی خبر داد.
ˈعباس گل محمدیˈ به موقعیت جغرافیایی و نحوه کشف معادن سنگ آهن سنگان خواف اشاره کرد و گفت: معادن سنگ آهن سنگان در شمال شرقی ایران و فاصله 300 کیلومتری جنوب شرقی مشهد در 16 کیلومتری شهر سنگان از توابع شهرستان خواف قرار گرفته است.
وی افزود: کشف این ذخایر معدنی در سنگان به سالهای 1352 تا 1355 توسط شرکت ˈباریت ایرانˈ بر می گردد اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در نیمه دوم سال 1362 به منظور تعیین دقیق ذخایر، این معادن به شرکت ملی فولاد ایران واگذار گردید و از همان سال فعالیتهای اکتشاف مقدماتی شروع و در سال 1368 خاتمه یافت.
وی اظهار کرد: با شناخته شدن فعالیتهای اکتشافی معادن سنگ آهن سنگان به عنوان طرح ملی، این فعالیتها وارد فاز جدیدی شد و مطالعات اکتشاف تفصیلی و امکان سنجی از سال 1369 شروع و تا سال 1377 ادامه یافت.
وی با بیان اینکه معادن سنگ آهن سنگان با ذخیره قطعی زمین شناسی 1،2 میلیارد تن یکی از بزرگترین ذخایر سنگ آهن کشور به شمار می آید، افزود: این معادن از سه ناحیه معدنی غربی، مرکزی و شرقی تشکیل شده است که به کلی زیر پوشش مدیریت مجتمع سنگ آهن سنگان می باشد.
وی گفت: عمده ترین ذخایر سنگ آهن به ناحیه غرب این معادن تعلق داشته که از چهار آنومالی A ، B، C شمالی و C جنوبی تشکیل شده است و هم اینک در راستای اکتشاف ذخایر جدید پروژه اکتشافی 12 هزار کیلومتر مربع پهنه سنگان در محدوده هشت شهرستان استان خراسان رضوی در دست اقدام است.
این مسوول در مجتمع سنگان، میزان استخراج از معادن به صورت سالانه را حدود هفت میلیون تن عنوان کرد و گفت : این میزان استخراج در چشم انداز توسعه این مجتمع در پنج سال آینده باید به 40 میلیون تن برسد تا نیاز واحدهای کنسانتره موجود در سنگان را تامین کند.
گل محمدی در باره زیرساختها و پروژه های در حال بهره برداری مجتمع سنگ آهن سنگان، گفت: کارخانه تولید کنسانتره مجتمع در زمینی به مساحت 60 هکتار ساخته شده و متشکل از بخشهای انباشت و برداشت مواد ، تجهیزات خردایش و سایش، پر عیارسازی، آبگیری، بازیافت آب و انبار کنستانتره است.
وی اظهار کرد: کارخانه کنستانتره سنگ آهن سنگان به ظرفیت تولید 2،6 میلیون تن در سال که بزرگترین خط تولید کنسانتره کشور به شمار می آید در کمتر از 30 ماه به راه اندازی رسید که در نوع خود یک رکورد محسوب شده و برگی زرین در کارنامه متخصصان و مهندسین کشورمان به حساب می آید.
وی افزود: در حال حاضر بهره برداری از کارخانه کنستانتره توسط کارشناسان و متخصصان داخلی انجام می گیرد و کنسانتره تولیدی به شرکتهای فولاد مبارکه، ذوب آهن اصفهان و فولاد خوزستان به دو روش ریلی و جاده ای ارسال می شود.
معاون مجتمع سنگ آهن سنگان درباره نحوه انتقال مواد تولیدی به مبادی مصرف، گفت: جهت انتقال محصولات تولیدی معادن سنگ آهن سنگان به مبادی مصرف، ایستگاه راه آهن داخلی معدن به طول 14 کیلومتر با ظرفیت باربری هشت میلیون تن در سال و قابل توسعه تا 10 میلیون تن در سال اجرا و به بهره برداری رسیده است.
وی درباره چشم انداز و راهکارهای جلوگیری از خام فروشی سنگ آهن گفت: با توجه به اهمیت صنعت فولاد و نقش اساسی آن بعنوان صنعت پیشرو در اقتصاد و رفاه جامعه، توسعه این صنعت عاملی اثر بخش بر توسعه سایر بخشهای اقتصادی، صنعتی، علمی و اجتماعی کشور به شمار می آید.
گل محمدی گفت: در حال حاضر با در نظر گرفتن ذخائر موجود در سطح کشور برنامه ریزی برای اجرای طرحهای توسعه با هدف 64 میلیون تن کنسانتره و گندله انجام گرفته که 17،5 میلیون تن از این میزان از معادن سنگ آهن سنگان تامین خواهد شد.
وی افزود: در همین راستا عملیات اجرایی احداث کارخانه گندله سازی به ظرفیت پنج میلیون تن توسط سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ( ایمیدرو ) و مابقی توسط شرکتهای سرمایه گذار در جوار معادن سنگ آهن سنگان در حال اجرا و احداث است.
وی با اشاره به پروژه های در حال اجرا توسط بخش دولتی در این مجتمع گفت: احداث کارخانه کنسانتره به ظرفیت 2،4 میلیون تن در سال، احداث کارخانه گندله سازی به ظرفیت پنج میلیون تن در سال، ایجاد راههای دسترسی به اطراف خصوصا شهر سنگان، افزایش ظرفیت بارگیری، افزایش راندمان کیفی و کمی در کارخانه کنسانتره و سنگ شکنهای مجتمع از جمله این پروژه هاست.
وی درباره طرحهای توسعه ای توسط سرمایه گذاران بخش خصوصی در مجتمع سنگان گفت: شرکت فولاد شرق کاوه برای تولید 2،5 میلیون تن کنسانتره و 2،5 میلیون تن گندله، شرکت فولاد خراسان برای تولید 2،5 میلیون تن کنسانتره در این مجتمع سرمایه گذاری کرده اند.
وی سرمایه گذاری بانک ملی برای تولید 2،5 میلیون تن کنستانتره و 2،5 میلیون تن گندله و شرکت فولاد مبارکه برای تولید پنج میلیون تن کنسانتره و پنج میلیون تن گندله در این مجتمع از دیگر اقدامات انجام شده به شمار می رود.
وی با اشاره به اشتغالزایی 10 هزار نفری طرحهای مزبور در مجتمع سنگ آهن سنگان، گفت: هر کدام از طرحها در این مجتمع در دوره اجرا حداکثر برای یکهزار و 500 نفر و در دوره بهره برداری حداکثر برای 800 نفر اشتغالزایی دارند که در مجموع اشتغالزایی به میزان سه هزار نفر به طور مستقیم و هفت هزار نفر به طور غیرمستقیم خواهد بود.
معاون مجتمع سنگ آهن سنگان خواف گفت: کلیه این فعالیتها و طرحها برای جلوگیری از خام فروشی و ایجاد ارزش افزوده بیشتر در حال انجام است.
گل محمدی افزود: با توجه به قیمت سنگ آهن خام در حال حاضر فرآوری و تبدیل به کنسانتره سنگ آهن ارزش افزوده ای معادل حداقل 2،5 تا حداکثر چهار برابر (250 تا 400 درصد) عاید مجموعه های فعال خواهد شد و جا دارد این سیاست در کلیه شرکتهای خصوصی و دولتی با جدیت پیگیری گردد تا در صورت صادرات، در آمد قابل قبول و بهینه ای را عاید کشور نماید.
وی ادامه داد: مجتمع سنگ آهن سنگان در تامین مواد اولیه، تکنولوژی فرآوری و استخراج، تامین منابع مالی، نیروی انسانی مشکلی برای ادامه کار ندارد اما در بحث تامین زیرساخت ها از جمله آب، برق و گاز با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم می کند.
وی گفت: خط تولید کنستانتره بین 500 تا هزار مگاوات در سال برق مصرف می کند و برقی که اکنون برای واحد تولید کنستانتره مجتمع مصرف می شود، تامین کننده نیاز نیست؛ از سوی دیگر هر کدام از کارخانه های این مجتمع به اندازه یک شهرک صنعتی نیاز به گاز دارند.
وی با بیان اینکه محدودیت جدی این منطقه آب است و واحدهای فرآوری در مجتمع برای تولید نیازمند آب هستند، افزود: اخیرا کنسرسیوم معدن سنگ آهن سنگان از مشاوری کمک گرفته است تا نسبت به پیدا کردن راههای جدید برای تامین آب منطقه از طریق مسوولان مربوطه رایزنی های لازم را انجام دهد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: کمبود آب، محدودیت اصلی طرحهای بزرگ صنعتی در این استان بویژه فولاد و صنایع فولادی است.
ˈراضیه علیرضاییˈ با اشاره به حجم آب مصرفی در صنعت فولاد خراسان و محدودیت منابع آبی، گفت: لزومی ندارد در منطقه ای مانند خراسان رضوی که با محدودیت آب دست و پنجه نرم می کند، پروژه های صنعتی با میزان مصرف زیاد آب اجرا شود لذا از این پس، اولویت صدور مجوز با آن دسته از طرحهای صنعتی خواهد بود که از روشها و فناوری جدید در مصرف بهینه آب استفاده کنند.
وی گفت: مصرف آب باید مدیریت شود تا سهم صنعت به عنوان بخش توسعه استان به میانگین سهم پنج درصدی صنایع از آب برسد.
وی با بیان اینکه مجتمع سنگ آهن سنگان خواف بزرگترین منطقه تولید سنگ آهن و مواد معدنی استان و کشور محسوب می شود، گفت: باید تامین زیرساخت های لازم به منظور فعالیت حداکثری این مراکز تولیدی در راستای ایجاد اشتغال مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه نیم درصد از ارزش افزوده استان از بخش معدن تامین می شود، اظهار کرد: با توسعه کارخانجات موجود تا حد امکان از خام فروشی مواد معدنی جلوگیری شده و توسعه استان در این حوزه بیش از گذشته محقق می شود.
وی گفت: در جلسه ای که در اردیبهشت ماه امسال با حضور معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری خراسان رضوی برگزار شد، شرکت های خدمات رسان موظف به تامین گاز، برق و آب مورد نیاز واحدهای تولیدی موجود در منطقه سنگان خواف طبق توافق نامه های موجود بین شرکت های خدمات رسان، سازمان ایمیدرو و کنسرسیوم واحدهای فولادی شدند.
علیرضایی افزود: خراسان رضوی دارای معادن غنی سنگ آهن به عنوان مواد اولیه صنایع فولادی است که تاکنون به علت خام فروشی مواد معدنی، ارزش افزوده آن کمتر به استان باز می گشت و موفق نشده ایم از این ظرفیت برای رشد اقتصادی منطقه بهره گیریم.
وی کل ذخیره معادن سنگ آهن خراسان رضوی را 650 میلیون تن و استخراج سالانه آن را 10 میلیون تن عنوان کرد و گفت: در گذشته بیشتر ذخیره معادن سنگ آهن استان خام فروشی می شد اما طی چند سال اخیر با ایجاد واحدهای کنستانتره، عمده سنگ آهن فراوری شده و صادر می شود.
وی با اشاره به ظرفیت های صنایع فولادی گفت: در استان 2،6 میلیون تن ظرفیت تولید کنستانتره، 1،4 میلیون تن ظرفیت تولید آهن اسفنجی، دو میلیون تن ظرفیت تولید شمش فولادی و 1،6 میلیون تن ظرفیت تولید مقاطع فولادی شامل تیرآهن و نبشی وجود دارد.
علیرضایی افزود: درصدد هستیم با تامین زیرساخت ها و تکمیل همه زنجیره های تولید در بخش فولاد و صنایع فولادی استان بتوانیم ارزش افزوده معادن سنگ آهن را بالا برده و بستر ایجاد اشتغال فراوانی که این صنایع به دنبال خواهد داشت را فراهم کنیم.
وی اظهار کرد: خراسان رضوی قطب سوم تولید فولاد و صنایع فولادی در کشور است و با اجرای پروژه های در نظر گرفته شده در این بخش طی سالهای آینده به پیشرفت مطلوبی در تولید فلزات آهنی در کشور و منطقه خاورمیانه دست خواهد یافت.
وی افزود: همچنین در خراسان رضوی تاکنون 45 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری در واحدهای بزرگ تولیدی فولاد و چهار هزار و 470 میلیارد ریال سرمایه گذاری در بخش واحدهای کوچک تولیدی فولاد با ظرفیت 460 هزار تن انجام گرفته است.
وی گفت: طرح فولادی با ظرفیت تولید سالانه 64.5 میلیون تن در خراسان رضوی وجود دارد که از این تعداد شش واحد در حال بهره برداری و 33 واحد در دست اجرا است.
علیرضایی افزود: از واحدهای در دست اجرای یاد شده، 9 واحد مربوط به تولید کنسانتره با ظرفیت 22.5 میلیون تن است که یک واحد آن در حال بهره برداری و هشت واحد در دست اجرا است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با بیان این که هم اکنون هشت واحد گندله سازی با ظرفیت تولید 22.3 میلیون تن در حال ساخت است، ادامه داد: هشت واحد تولید آهن اسفنجی با ظرفیت تولید 7.8 میلیون تن، 9 واحد شمش فولاد با ظرفیت 7.8 میلیون تن و پنج واحد نورد با ظرفیت تولید 4.1 میلیون تن از جمله طرح های فولادی استان است که روند اجرایی خود را طی می کند.
سرعت در ایجاد واحدهای فرآوری و ایجاد زیر ساخت ها بویژه تامین آب در مجتمع سنگ آهن سنگان خواف می تواند ضمن اشتغالزایی ، به رونق صنعت فولاد در شرق کشور کمک کند.
7489/659

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




09/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن