واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > آذربایجان غربی قريشي به مهر خبر داد:
پيش بيني توليد 19500 تن عسل در آذربايجان غربي/ اصلاح نژاد ملكه زنبور عسل
اروميه- خبرگزاري مهر: معاون امور بهبود توليدات گياهي جهاد كشاورزي آذربايجان غربي از پيش بيني توليد 19 هزار و 500 تن عسل در سطح استان طي سالجاري خبر داد.
سيد فضل الله قريشي در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اينكه طي سال گذشته 18 هزار و 500 تن عسل در سطح استان از 950 كندوي زنبور عسل برداشت شد، افزود: با توجه به اقدامات اصلاحي امسال توليد 19 هزار و 500 تن عسل از كندوهاي زنبور عسل استان پيش بيني مي شود. وي از اصلاح نژاد، به گزینی ملکه و رکود گیری ثبت مشخصات زنبور عسل در آذربايجان غربي خبر داد و اعلام كرد: اين طرح توسط بخش خصوصي با هدف تولید عسل ارگانیک، بهبود کیفیت و افزایش میزان تولید با توجه به وجود مراتع غنی و باغات و مزارع در مناطق مختلف استان اجرا مي شود. معاون امور بهبود توليدات گياهي جهاد كشاورزي آذربايجان غربي با اشاره به تكميل بودن زنجیره های تولیدی عسل در آذربايجان غربي بعنوان اولين استان داراي اين زنجيره در كشور، اعلام كرد:در اين راستا هم اكنون 3 شرکت تعاونی تولیدی با دارابودن کارخانه بسته بندی عسل، پرورش و تولید ملکه، بیش از هزار کلنی زنبور عسل و فروشگاه عرضه محصولات تولیدی نقش موثری را در جذب عسل، افزایش بهره وری و کاهش هزینه های تولید ایفا می كنند. قريشي وجود 14 تعاونی زنبورداری فعال در زمینه تهیه نهاده ها و ملزومات اولیه زنبورداری، 6 کارخانه موم آج کنی، 4 کارخانه و 6 کارگاه بسته بندی عسل به صورت نیمه اتوماتیک در سطح استان را از جمله دلايل در رشد و رونق رنبورداری در این منطقه دانست و عنوان كرد:
سالانه 29 درصد عسل تولیدی کشور در آذربايجان غربي توليد و عرضه مي شود. وي با اشاره به اينكه امسال در مقايسه با دو سال گذشته از نظر تولید عسل 5 درصد، از نظر تعداد کندو 15 درصد و از نظر تعداد زنبوردار، حدود 1.6 درصد رشد ثبت شده، ادامه داد:هم اكنون بیش از 950 هزار کندو شامل 860 هزار کندوی مدرن و 90 هزار کندوی بومی در استان وجود داشته که میانگین تولید عسل از هر کندوی مدرن 20.6 کیلوگرم و از کندوی بومی 7.1 کیلوگرم است. وي عمده شهرستانهای برداشت عسل آذربایجان غربی را خوی، ارومیه و پلدشت دانست و با بیان اینکه آذربایجان غربی به دلیل همجواری با کشورهای ترکیه، جمهوری آذربایجان و عراق موقعیت بی نظیری در صدور این محصول به کشورهای اروپایی دارد، عنوان کرد: افق آینده این صنعت پیش به سوی تولید عسل ارگانیک و ایجاد صنایع تبدیلی و بسته بندی عسل و خارج شدن از تولید تک محصولی است. وی رعایت شرایط بهداشتی درزنبورستانها و اقدامات پیشگیرانه را مهمترین عامل جلوگیری از ابتلای زنبورها به بیماریهای میکروبی، ویروسی و انگلی دانست و اظهار داشت: مباحث نويني درخصوص بيماريهاي زنبورعسل و راههاي كنترل و پيشگيري از آن برای کاهش خسارت وارده به کندوها، داروی جدید ضد کنه، نحوه تجویز و همچنین ارگانیک بودن این دارو در زمان مصرف به زنبورداران ارائه شده است.
وی همچنین از فراهم شدن مقدمات اولیه برای اجرای یک پروژه بزرگ اصلاح و پرورش ملکه در جمعیتهای بسته که با واگذاری ایستگاه پرورش ملکه خوی به تعاونی زنبورداران این شهرستان عملیاتی می شود خبر داد و یادآور شد: تثبیت صفات مطلوب در توده های بومی از جمله مقاوم سازی در برابر بیماریها، زمستان گذرانی مطلوب و آرام بودن از جمله اهداف اجرای این طرح است.
۱۳۹۳/۴/۹ - ۱۱:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]