واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > قزوین افشار:
آگاه کردن جوانان از آثار زیانبار مواد مخدر صنعتی ضروری است
بوئین زهرا- خبرگزاری مهر: کارشناس مسئول سلامت روان شبکه بهداشت شهرستان بوئین زهرا گفت: آگاه کردن جوانان با پیامدهای خطرناک مصرف مواد مخدر صنعتی جدید می تواند از گرایش افراد به مصرف شیشه جلوگیری کند.
به گزارش خبرنگار مهر، محمد افشار یکشنبه شب در حضور جمعی از بانوان عضو جمعیت جوانان هلال احمر بوئین زهرا، با تاکید بر لزوم هوشیاری خانواده ها و جوانان در مقابل حرف های فریبنده سوداگران مرگ، اظهارداشت: با یک بار مصرف مواد، کسی معتاد نمی شود؛ مصرف تفننی مواد صنعتی جدید مثل شیشه کسی را معتاد نمی کند؛ مواد صنعتی مانند شیشه چون مرفین ندارد، پس اعتیاد هم ندارد؛ کپسول های خارجی، قرص های مارک دار و آمپول های بسته بندی شده، مواد مخدر یا محرک نیستند و اعتیاد ایجاد نمی کنند و همچنین، مواد مخدر مانند تریاک، فرد را جوان نگه می دارد، قندخون و فشارخون بالا را درمان می کند و تقویت کننده قوای جنسی است؛ باورهای اشتباهی درباره آثار بد و زیان های مصرف مواد مخدر، الکل و داروهای اعتیادآور است که متأسفانه برخی آن را پذیرفته اند. وی بیان کرد: باید هر چیزی را در زندگی یک بار تجربه کرد؛ مواد همیشه از سوی یک آدم خلاف کار با چهره ای خطرناک به من تعارف می شود؛ معتادینی وجود دارند که کارتن خواب و بیچاره نشده اند و حتی برخی از آنان از نظر اقتصادی و اجتماعی جایگاه خوبی دارند؛ هرگز مصرف کنندگان سیگار و الکل معتاد نمی شوند، اعتیاد مختص سنین نوجوانی و جوانی است؛ مصرف الکل استرس را کم می کند و باعث آرام شدن می شود و مصرف مواد و الکل خوب، خالص و مرغوب، اعتیاد و عوارض ندارد؛ را دیگر باورهای اشتباه معرفی کرد. این کارشناس با تاکید به اینکه در پیشنهاد مصرف هر ماده یا دارو بدون تجویز پزشک، فرد نباید به هیچ کس اعتماد کند و بداند که هر کس مصرف آن ها را به او پیشنهاد می کند، آگاهانه یا نا آگاهانه دشمنش است عنوان کرد: سیگار و الکل، دروازه اعتیاد و مادر تمامی مواد هستند، فرد نباید هرگز خود را در برابر اعتیاد ایمن بداند. افشار، مصرف مواد، الکل و برخی داروهای اعتیادآور را باعث مشکلات و آسیب های اجتماعی دیگری چون دزدی، طلاق، خشونت های خانگی، از دست دادن شغل، ابتلا به بیماری های ایدز و هپاتیت برشمرد.
وی گفت: مخدرهای امروزی، بسته های کوچکی که مخفیانه رد و بدل می شدند نیستند، بلکه با ظاهری موجه و فریبنده و در مکان هایی لوکس و گران قیمت با وعده هایی وسوسه کننده در قالب کرم و پودربدنسازی، عطر و ادکلن، شکلات و آدامس ارائه می شود. افشار اظهارداشت: شادابی و جوانسازی پوست، لاغری، از بین بردن بوی بد دهان و صدها ادعای دروغین که برای مخاطب بسیار جذاب است، ارمغانش چیزی جز وابستگی به مواد نیست. وی در ادامه در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه چرا برخی افراد سوء مصرف و وابستگی دارند، برخی دیگر نه؟ ادامه داد: همانند سایر بیماری ها، آسیب پذیری افراد در مقابل وابستگی به مواد نیز از فردی به فردی دیگر تغییر می کند، در مجموع هر چه عوامل خطر فردی، خانوداگی و محیطی ـ اجتماعی در یک فرد بیشتر باشد، احتمال سوءمصرف و وابستگی به مواد بیشتر است و البته از طرف دیگر، عوامل محافظ، احتمال درگیری فرد را کاهش می دهند.
۱۳۹۳/۴/۹ - ۰۹:۲۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]