واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ تير ۱۳۹۳ (۱۵:۱۳ب.ظ)
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت خبر داد: نياز به 320 هزار ميليارد تومان سرمايه گذاري براي تكميل 29 هزار طرح معاون برنامه ريزي وزير صنعت، معدن و تجارت گفت: 29 هزار طرح نيمه تمام در کشور وجود دارد که از مرحله صدور کاغذي جواز درآمده اند و داراي پيشرفت فيزيکي هستند.
به گزارش خبرگزاري موج، حسين ابويي مهريزي در نشست خبري امروز که به مناسبت روز ملي صنعت و معدن برگزار شد تمايل به سرمايه گذاري را در اين 29 هزار طرح 320 هزار ميليارد تومان عنوان کرد و اشتغال برآورد شده در اين طرحها را نيز يک ميليون و 170 هزار نفر برشمرد.
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت افزود: براي خروج از رکود و رونق بخش صنعت و معدن راهکارهايي ارائه شد که عمده اش تامين مالي و اصلاح و تصويب قوانين و مقررات و دستورالعملها ، پشتيباني از واحدهاي توليدي و با توجه به شرايط اقتصادي کشور انبساط بازار و افزايش تقاضاي داخلي به راحتي امکان پذير نيست و رونق را دو جنبه عرضه و تقاضا بايد ديد.
وي تصريح کرد : اندازه بازار داخلي محدود است و تحريک تقاضاي خارجي بايد صورت بگيرد و اقدامات بايد براي افزايش صادرات باشد و بايد از ظرفيت واحدهاي موجود که سرمايه گذاري بر آن انجام شده استفاده شود
ابويي تصريح کرد : تمرکز دولت بايد بر کاهش مشکلات و رفع و تامين نيازمنديهاي واحدهاي موجود باشد و نيز تاکيد بر بخش زاينده صنعت که سرمايه گذاري در واحدهاي جديد است و بايد براي واحدهاي نيمه تمام فکري بشود.
وي با بيان اينکه واحدهاي داراي پيشرفت فيزيکي بايد در 3 ساله باقيمانده از عمر دولت به بهره برداري برسند اضافه کرد : 150 طرح که جزو طرحهاي سرمايه بر هستند براي پايش و رصد پيشرفت فيزيکي انتخاب شده اند که داراي شاخصهايي از جمله تکميل و توازن زنجيره ارزش ، نقش در توسعه متوازن و رفع محروميت مناطق مختلف وجلوگيري از بلا استفاده ماندن سرمايه گذاري انجام شده هستند.
همچنين توانمندي و توسعه صادرات ، بهره برداري بهينه از مزيتهاي نسبي و منابع و زير ساختهاي موجود ، اثر بخشي در رسيدن به رشد صنعتي و هدفگذاري شده و نقش در اشتغال زايي از ديگر شاخصهاي انتخاب اين طرحها عنوان شد.
معاون وزير صنعت ، معدن و تجارت سرمايه گذاري مندرج در جواز اين 150 طرح را 180 هزار ميليارد تومان و اشتغال برآورد شده را 80 هزار نفر دانست.
به گفته وي اين 150 طرح منتخب 56 درصد کل سرمايه گذاري و 6 درصد اشتغال 29 هزار طرح را برعهده دارند.
ابويي اضافه کرد : 80 هزارو 700 طرح در مرحله جواز تاسيس مي باشد كه اين بين 29 هزار طرح پيشرفت بالاي يك درصد دارند همچنين 6 هزار تا از صفر تا 20 درصد پيشرفت فيزيکي حدود 6700 طرح از 20 تا 40 درصد پيشرفت فيزيکي حدود 5600 طرح از 40 تا 60 درصد پيشرفت فيزيکي و 8300 طرح از 60 به بالا قرار دارند.
وي همچنين از طرح برنامه وزارت صنعت ، معدن و تجارت در اجراي سياستهاي کلي اقتصاد مقاومتي ظرف 2 هفته آينده در شوراي اقتصاد خبر داد و گفت : اين برنامه مي تواند به منزله مانيفست ما و مبنايي براي برنامه ششم توسعه باشد.
اين مقام مسوول با اشاره به تهيه پيش نويس لايحه حمايت از توليد از سوي وزارت صنعت ، معدن و تجارت و با استفاده از نظرات اتاق بازرگاني و صاحبنظران گفت : در زمينه پشتيباني از توليد همچنين تجديد کار ستاد تسهيل امور توليد با اختيارات قانون اساسي را پيشنهاد کرده ايم.
وي ادامه داد: همچنين اولويت دادن به تامين آب و برق و گاز بخش صنعت و معدن ، تشکيل شوراي عالي صادرات حداقل هر 3 ماه يکبار و تفويض اختيارات لازم به موجب قانون اساسي و نيز انتخاب فعالان اقتصادي بخش خصوصي براي حضور در سفرهاي خارجي مقامات کشوري به نحوي که 50 درصد همراهان رييس جمهور و 80 درصد ساير مقامات از بخش خصوصي باشد از ديگر پيشنهادات ما در حمايت از توليد است.
ابويي در ادامه اين نشست با ارائه آماري وضعيت توليد و تجارت را در 9 شروع به کار دولت يازدهم تشريح کرد : به گفته وي صادرات غير نفتي در 9 ماهه عمر دولت يازدهم به لحاظ ارزشي 10.6 درصد و واردات 10.3 درصد رشد داشته اند.
همچنين تعداد پروانه هاي بهره برداري از اول شهريور 92 تا پايان خرداد 93 حدود4 درصد رشد و تعداد جواز تاسيس طي اين مدت 11 درصد و تمايل به سرمايه گذاري 22.4 درصد افزايش داشته است.
وي رتبه کشورمان را در شاخص بهبود فضاي کسب و کار در بين 189 کشور 152 برشمرد و گفت : .وزارت اقتصاد و دارايي مسوول بهبود فضاي کسب و کار است و ما نيز به عنوان عضو، برنامه عملياتي داده ايم و بر اين اساس رسيدن به رتبه زير 100 هدفگذاري شده است.
به گفته ابويي ، رتبه ما در شاخص رقابت پذيري و رقابت صنعتي 88 در بين 148 کشور و در زمينه عملکرد رقابتي صنعتي 55 از بين 133 کشور است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]