واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ تير ۱۳۹۳ (۱۴:۲۷ب.ظ)
وزير نيرو: سد کوچري تا پايان سال به بهرهبرداري ميرسد وزير نيرو گفت: سد کوچري تا پايان امسال به بهرهبرداري ميرسد تا شاهد بهتر شدن وضعيت آب قم باشيم.
به گزارش خبرگزاري موج، حميد چيتچيان با اشاره به نحوه مديريت آب در دنيا اظهار داشت: در بسياري از کشورها اينطور نيست که آبي که در شبکه لولهکشي شهر جريان دارد آب شرب باشد بلکه آب بهداشت را در شبکه توزيع خانگي عرضه کرده و مردم براي شرب را از آب بستهبندي استفاده ميکنند.
وي افزود: در حال حاضر اين جداسازي آب شرب از آب بهداشتي به يک مطالبه مردم تبديل شده است که اين نشانه خوبي است.
وزير نيرو با اشاره به تلاشهاي اين دستگاه براي تأمين آب در کشور گفت: در بيشتر شهرهاي کشور به اين دليل که آب موجود در منطقه کفايت نميکرده يا کيفيت مطلوب نداشته مجبور شديم سرمايهگذاري سنگيني انجام داده و از دهها کيلومتر دورتر به شهر بياوريم.
وي درباره مشکلات تأمين آب در قم خاطرنشان کرد: آبي که امروز مردم قم براي شرب استفاده ميکنند از 300 کيلومتر دورتر با هزينههاي گزاف به قم آمده است.
چيت چيان به هزينه سنگين براي تأمين اين آب اشاره کرد و افزود: به ازاي هر متر مکعب آب 65 تومان هزينه تنها براي بهرهبرداري صرف ميشود.
وي با اشاره به مشکلات بين شرکت آب منطقهاي و آب و فاضلاب استان قم گفت: هزينهاي که آبفا بايد براي هر متر مکعب آب بپردازد 45 تومان است اما در عمل اين شرکت به دليل محدوديتهايي که دارد يک سوم اين مبلغ را ميتواند بپردازد.
وي با اشاره به بهرهبرداري سد کوچري در سال جاري خاطرنشان کرد: اجراي اين طرح شرايط بهتري براي آب قم ايجاد ميکند.
وزير نيرو به چالشهاي اقتصاد آب اشاره کرد و ابراز داشت: به طور متوسط در کشور ما قيمت تمام شده هر متر مکعب در آب هزار تومان است که شامل هزينههاي تأمين احداث سد خطوط انتقال تصفيه و ... ميشود. قيمتي که مردم در شهرها ميپردازند کمتر از يک سوم است و قيمت آب روستاها يک دهم قيمت واقعي است.
وي با اشاره به اينکه قيمت آب در کشور ما بسيار ارزان است ادامه داد: متوسط دريافت ما از مردم حدود 6 هزار تومان در هر ماه است. در بازار امروز 6 هزار تومان قيمت 2 کيلو ميوه معمولي است.
چيت چيان با اشاره به اينکه قيمت همين مقدار آب در کشورهاي ديگر حدود دو دلار است اضافه کرد: معمولاً براي آب شرب در همه دنيا يارانه داده ميشود تا مردم دچار مضيقه براي شرب و مصارف بهداشتي نشوند.
وي با اشاره به اينکه امروز صرفهجويي در مصرف آب يک وظيفه شرعي و ملي است ابراز داشت: حتي اگر توان داريم که هر قدر آب مصرف کرديم پولش را بدهيم بايد در نظر بگيريم به دليل اين استفاده عده ديگري دچار محروميت ميشوند.
وي با اشاره به اينکه عمده استفاده از آب در بخش کشاورزي است اضافه کرد: حدود 92 درصد از کل آب کشور اختصاص دارد به آب کشاورزي. دو درصد هم در صنعت و 6 درصد براي شرب مصرف ميشود.
وزير نيرو گفت: مصرف آب در کشاورزي در کشور ما حتي نسبت به کشورهايي که از نظر فناوري و اقليمي شبيه ما هستند، بسيار بيشتر است.
وي با اشاره به دلايل هدر رفتن آب در کشاورزي اضافه کرد: اولين دليل اين است که آب کشاورزي بسيار ارزان ارائه ميشود. دليل دوم اين است که آموزشهاي لازم به کشاورزان داده نشده است.
چيت چيان ابراز داشت: موضوع ديگر اين است که الگوي کشت در اقليمهاي مختلف در کشور ما بايد اصلاح شود و در اين زمينه هدايت و همت وزارت جهاد کشاورزي بسيار مهم است.
وي افزود: مسئله ديگر اين است که شيوه آبياري بايد اصلاح شود. روش غرقابي که امروز در مزارع استفاده ميشود مقدار بسيار زيادي از آب را هدر ميدهد و با جايگزين کردن روش باراني ميتوان اين ميزان را به نصف رساند.
وزير نيرو با اشاره به اينکه راه سوم رفتن به سوي کشت گلخانهاي است گفت: در اين نوع کشت هم درآمد کشاورز بيشتر است، هم محصول بيشتر بوده و آب کمتر مصرف ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]