واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ تير ۱۳۹۳ (۱۲:۰ب.ظ)
به بهانه هفتم تير؛ نگاهي بر مهمترين اقدامات شهيد بهشتي گروه سياسي
به گزارش خبرگزاري موج، بعد از پيروزي انقلاب و تشکيل شوراي انقلاب، شهيد بهشتي يکي از موثرترين و فعالترين اعضاي اين شورا بودکه در رفع و حل مشکلات جامعه انقلابي آنروز تلاش خستگي ناپذير و پرشوري از خود نشان داد. مهمترين اقدامات شهيد بهشتي پس از انقلاب اسلامي در محورهاي ذيل اشاره شده است.
نقش مهم در تدوين قانون اساسي
او پس از آنکه با راي مردم تهران به مجلس خبرگان که وظيفه تدوين قانون اساسي جمهوري اسلامي را برعهده اشت-راه يافت،توسط اعضا به رياست مجلس رسيد.وي در اين جايگاه با مديرريتي بي نظير و مثال زدني موفق به تدوين اصول قانون اساسي و مهم تر ازهمه اصل اساسي ولايت فقيه به عنوان رکن نظام اسلامي شد.قانوني که وي آنرا خودماني و متناسب با فرهنگ و نياز و بافت اجتماعي ملت ايران مي دانست.
اصلاح نظام قضائي
شهيد بهشتي علاوي بر اين از سوي حضرت امام(ره) به عنوان رئيس ديوان عالي کشور برگزيده شد. بنيانگذاري نظام نوين قضائي بر مبناي اصول اسلامي توسط ايشان و در همين دوره انجام گرفت. احياي حکم اسلامي قصاص که در زمان رژيم پهلوي از نظام قضائي ايران حذف شده بود، عليرغم مقابله، مخالفت و بحرانسازي خط نفاق و گروههاي غرب و شرق زده از ديگر دستاوردهاي دوران مديريت ايشان بر نظام قضائي کشور است.
تاسيس حزب جمهوري اسلامي
بخش ديگري از فعاليت هاي مبارزاتي شهيد بهشتي به تاسيس حزب جمهوري اسلامي با همراهي شماري از بزرگان انقلاب ازجمله حضرت آيت الله خامنه اي،شهيد باهنر،حجت الاسلام هاشمي رفسنجاني و آيت الله موسوي اردبيلي و… باز ميگردد.حزبي که به عنوان ائتلاف بخش وسيعي از نيروهاي وفادار به انقلاب اسلامي، نقش عمده اي در کادرسازي و ادراه جامعه و تغذيه فکري نيروهاي مسلمان و انقلابي در سالهاي اوليه انقلاب ايفا کرد. شهيد بهشتي با اعتقاد راسخ به کار جمعي و منظم وحساب شده، تشکيلاتي را پايه گذاري کرد که به عنوان نمونه يک تشکيلات موفق اسلامي در تاريخ ايران باقي خواهد ماند.وي در حقيقت با اين اقدام نشان داد که حتي مفاهيمي غربي همچون حزب، اگر با نيات الهي و انگيزه هاي اسلامي و انساني به کارگرفته شوند تا چه اندازه مي توانند در خدمت به مردم و آرمانهاي نظام اسلامي اثر گذار باشند.
خود ايشان در باره حزب جمهوري اسلامي مي گويد: «اين حزب نه انحصار طلب است نه قدرت طلب و نه نفي كننده ساير احزاب و گروه هاي سياسي اسلامي. ما هر گروه سياسي اسلامي ديگر را كه مؤمن، درستكار و صادق و به انقلاب و رهبري آن وفادار باشد برادر مي ناميم و با اين گروه ها مسابقه مي گذاريم، مسابقه بر سر تقديم مهم ترين خدمت به ملت».
به هرحال ايشان حزب جمهوري اسلامي را معبد مي دانست و سرانجام در همين معبد بود که شش روز پس از عزل بنيصدر از رياستجمهوري در ۷ تير ۱۳۶۰ آيتالله بهشتي، رييس وقت ديوان عالي کشور و بيش از ۷۰ نفر از مقامات و چهرههاي برجسته سياسي از جمله چهار وزير، چند معاون وزير، ۲۷ نماينده مجلس و جمعي از اعضاي حزب جمهوري اسلامي در جريان انفجار مقر اصلي اين حزب به شهادت رسيدند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]