واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > آذربایجان شرقی گزارش میدانی مهر/
رخنه اتباع خارجی در بازار گوشی تبریز/ چینی ها این بار خود وارد میدان شدند
تبریز – خبرگزاری مهر: چند روزی است که اتباع خارجی، در اماکن پر رفت و آمد کلانشهر تبریز مشغول فروش گوشی همراه و ابزارآلات صنعتی هستند که با این کار در بازار تبریز اختلالاتی بوجود آوردند.
به گزارش خبرنگار مهر، چند تبعه خارجی که به ظاهر از کشور چین به کلانشهر تبریز مسافرت کردند، بیش از یک هفته ای است که گوشی های همراه یا ابزارآلات صنعتی چینی را به صورت میدانی در اماکن پر رفت و آمد این کلانشهر به فروش می رسانند که مردم نیز رغبت بیشتری به خرید از آنان نشان داده اند. با این حال، برخی ها از ورود این اتباع خارجی به تبریز اظهار خشنودی کرده و برخی ها نیز که به کسب و کارشان ضربه وارد شده، اظهار نارضایتی می کنند؛ البته در این میان مسائل مبهمی همچون چگونگی وارد کردن این گوشی ها به تبریز و فروش این گوشی های چینی، سئوالاتی را در اذهان مردم ایجاد کرده است. با این وجود، آنچه که بیشتر مردم را دچار نارضایتی کرده رخنه افکنی این افراد در بازار گوشی تبریز است به طوری که برخی از فروشندگان گوشی همراه و ابزار آلات در گفتگو با خبرنگار مهر از کاهش میزان فروششان در تبریز خبر می دهند. کیفیت گوشی های همراه چینی ها بسیار پایین است یک فروشنده گوشی همراه و لوازم جانبی موبایل در کلانشهر تبریز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه کیفیت گوشی های همراه چینی ها بسیار پایین است، اظهار داشت: متأسفانه به دلیل عدم آگاهی مردم از این مسئله، مردم رغبت بیشتری به خرید از این افراد در تبریز از خود نشان می دهند. وی افزود: این تبعه های خارجی که بیش از هفت نفر هستند در سرتاسر تبریز به صورت میدانی در حال فعالیتند و در کسب و کار برخی از فروشندگان گوشی، اختلال وارد کردند که از مسئولان انتظار داریم با پیگیری های خود، این مسئله را خاتمه دهند؛ البته به نظر می رسد با توجه به اینکه این افراد بیش از چند روزی است که در تبریز استقرار یافتند به واسطه دلالان گوشی همراه، این گوشی ها را در بازار عرضه می کنند و از این خلاء قانونی سواستفاده می کنند. پیمان بختیارزاده در ادامه اظهار کرد: در برخی از اوقات مشاهده کردیم که فروشندگان تبریزی، همان گوشی با کیفیت بالاتر را زیرقیمت فروش چینی ها به مردم ارائه می دهند ولی مردم گوشی های بی کیفیت آنها را خریداری می کنند، گوشی های عرضه شده توسط چینی ها در کشورشان به عنوان گوشی آزمایشی ارائه می شود که بیش از یک سال عمر مفید ندارند. وی همچنین اظهار داشت: از مسئولان انتظار می رود در وضع کنونی بازار، از ورود چنین افرادی به بازار گوشی همراه و ابزارآلات صنعتی جلوگیری کنند چرا که در این صورت ضمن جلوگیری خروج ارز از کشور، مانع رونق کسب و کار برخی از جوانان در بازار تبریز می شوند.
خرید اصناف بازار تبریز از چینی ها یکی از کسبه های بزرگترین بازار سرپوشیده جهان (بازار تبریز) در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه بیشتر فروش گوشی همراه چینی ها در بازار تبریز صورت می گیرد، افزود: چینی ها بیشتر خرید و فروشان را در بازار تبریز صورت می دهند و بیشتر خریداران این گوشی ها نیز اصناف و کسبه بازار هستند. وی افزود: تعداد چینی ها بیش از هفت نفر است که اکثر آنها را بانوان چینی تشکیل می دهند که به همراه یک مترجم در بازار تبریز و اماکن پر رفت و آمد این کلانشهر درحال کسب و کار هستند. علیرضا بنائی در ادامه افزود: قیمت این گوشی ها در حدود 400 هزار تومان می باشد که مشابه این گوشی را فروشندگان تبریزی ارزان تر و با کفیت تر ارائه می دهند. وی همچنین افزود: امیدواریم با جلوگیری از کسب و کار غیرقانونی این افراد، فرصت کسب و کار را برای جوانان و مغازه داران که پرداخت کننده مالیات هستند، مهیا کنیم. بازار ابزارآلات در چه وضعیتی است؟! یک فروشنده ابزارآلات صنعتی در پاساژ فردوسی تبریز در گفتگو با خبرنگار مهر از ورود این فروشندگان در بازار ابزارآلات نیز خبر داد و گفت: چندی پیش چند تبعه خارجی برای فروش ابزارآلات صنعتی به این پاساژ مراجعه کرده بودند که به نظر می رسید تبعه کشور چین یا ژاپن باشند. وی افزود: این اتباع خارجی ابزار بی کیفیت را با قیمت ارزان تر به بازار ارائه می دهند که با این حال، برخی افرادی که از این اتباع خارجی خریداری کردند از این ابزارآلات ابراز نارضایتی می کنند. جواد تبریزی همچنین ادامه داد: متأسفانه برخی از افراد به دلیل عدم آگاهی کافی از این افراد خرید می کنند و ضمن متضرر شدن از لحاظ مالی، به برخی دیگر از افراد جامعه آسیب می رسانند. وی در ادامه افزود: امیدواریم با رسیدگی مسئولان پای این افراد از بازارهای تبریز کوتاه شود تا عرصه برای کسب و کار مغازه داران آماده شود.
عدم آشنایی چینی ها با زبان انگلیسی دو تن از اتباع خارجی که در بازار تبریز مشغول به فروش گوشی همراه بودند، به بهانه عدم آشنایی کامل با زبان انگلیسی و زبان فارسی حاضر به گفتگو با خبرنگار مهر نشدند و تنها به زبان فارسی قیمت 400 هزار تومان را اعلام کردند. با این حال، با رخنه این افراد به بازار گوشی تبریز، بازار کسب و کار فروشندگان بومی از رونق افتاده که امیدواریم با پیگیری های مداوم مسئولان شهری و استانی از شیوع این پدیده جلوگیری شود. ------------------------------------------- گزارش از شاهین بدرحیدری
۱۳۹۳/۴/۷ - ۱۰:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]