واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ تير ۱۳۹۳ (۹:۱۷ق.ظ)
جام جم: تبصره آمريکايي بر اصل دموکراسي
به گزارش خبرگزاري موج، روزنامه جام جم چنين نوشت:
برخوردهاي دوگانه يا به عبارت ديگر،معيارهاي دوگانه، عنوان شناخته شده و ثابت شده اي در رفتار غرب و بويژه آمريکايي هاست؛ در عين حال نمونه هاي جديد و واضح اين رفتار نبايد از نظر دور نگه داشته و مورد غفلت واقع شوند.
يکي از ارزشهايي که آمريکا ظاهرا روي آن تأکيد زياد داشته و دارد و برخي از لشکرکشي هاي خود به اين طرف و آن طرف دنيا را بر مبناي گسترش اين ارزش توجيه مي کند،«دموکراسي» است. کما اين که بخشي از توجيه آنها براي حضور در منطقه و از جمله عراق، علاوه بر مبارزه با تروريسم، استقرار دموکراسي بود!
در عين حال، نگاه به مجموعه اقدامات آمريکا که همپيمانان غربي او نيز در آن شريک هستند بوضوح ثابت مي کند موضوع دموکراسي يا معادل زيباي آن، مردم سالاري،هيچ ارزشي نزد دولتمردان و سياستمداران غربي و آمريکايي ندارد و هر آنچه تضمين کننده منافع آنها باشد حتي ديکتاتوري و استبداد، نه تنها قابل قبول که مورد حمايت قرار مي گيرد.
به تحولات سال هاي اخير در منطقه خاورميانه نگاه کنيد!
نظام ديکتاتوري مبارک در مصر مورد حمايت غرب و آمريکا بود و پس از انقلاب ناقص در مصر،مرسي که با رأي مردم بر سرکار آمد، تنها گذاشته شد و مستقيم و غير مستقيم از کودتاي السيسي حمايت شد تا مصر دوباره استبداد جديدي را تجربه کند.
در سوريه، با دولت قانوني بشار تحت عنوان نظام غير مردمي و مستبد آن گونه رفتار و از تروريست هاي تکفيري و جناياتشان حمايت شد و پس از برگزاري انتخابات و اقبال دوباره مردم به بشار اسد،انتخابات مورد تأييد غربي ها قرا ر نگرفت.
کشورهاي حاشيه جنوبي خليج فارس که بويي از مردم سالاري نبرده اند، جزو متحدان اصلي آمريکا در منطقه به شمار مي روند و در کشوري مثل بحرين سال هاست که اکثريت، زير ظلم اقليتي زندگي مي گذرانند و مدعيان حمايت دموکراسي کوچک ترين اقدامي در حمايت از اکثريت مردم بحرين نميکنند هيچ،حکومت مستبد بحرين را تحت حمايت و پشتيباني خود دارند.
جمهوري اسلامي ايران به عنوان مردمي ترين نظام در اين منطقه،دائما در معرض حمله و توطئه آمريکا و هم پيمانان غربـي اش است و به بهانه هاي مختلف، مردمي بودن نظام را ناديده مي گذارند،انکار مي کنند يا مخدوش جلوه مي دهند.
و اينک عراق،ميدان ديگري براي آزمون پايبندي آمريکا به دموکراسي است.دولت قانوني مالکي (صرف نظر از اشکالاتي که دارد و نقدهايي که به آن وارد است)که بتازگي يکبار ديگر از سوي اکثريت مردم عراق مورد تأييد قرار گرفت به دليل مورد قبول نبودن آمريکايي ها در معرض فتنه داعش قرار داده مي شود.
اين روزها با ناديده گرفتن انتخاب مردم و براي فشار به دولت مالکي و سست کردن پايه هاي مشروعيت آن، دولت وحدت ملي در عراق مطرح مي شود.
از نظرآمريکا و غرب،دولت ديکتاتور اما همراه آمريکا بر نظام هاي مردمي اما ناهماهنگ با منافع آمريکا ترجيح دارد. همين طور حکومت هاي بظاهر مسلمان اما در خدمت منافع آمريکا بر نظام هاي غير مسلمان اما ناهماهنگ با سياست هايآمريکايي اولويت دارند.
از نظر دولتمردان آمريکا و غرب،تروريست هاي وحشي تکفيري بي وطن که هر روز در نقطه اي از دنــــيا شرارت مي کنند بــــر مبارزان حزب الله لبنان يا نيروهاي بدر در عراق که براي دفـاع از شرف و حيثيت خود مردانه دفـــاع مي کنند، ترجيح دارند.
اين نمونه ها و ده ها نمونه ديگر،آشکارا اين واقعيت را به نمايش مي گذارد که دموکراسي يا مبارزه با تروريسم،در نظرآمريکايي ها يک اصل نيست و ارزش واقعي ندارد و با تبصره هايي مورد قبول است از جمله اين که «کجا»، «کي»و عليه چه کساني اجرا شود و منجر به قدرت رسيدن کدام فرد و جريان گردد.
به عبارت ديگر، تنها چيزي که براي غرب وآمريکا اصالت دارد، تامين منافع آنها از هر طريق ممکن است.
«منافع نامشروع آمريکا»،تنها و مهم ترين تبصره آمريکا بر هر ارزش ديگر از جمله مردم سالاري است.
نويسنده: مهدي فضائلي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]