واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
کنار دانشگاه باشید؛ نه مقابل آن تهران - ایرنا- سریال مشکل آفرینی برای وزرای دولت ظاهرا ادامه دارد. حدود 10ماه بیشتر از عمر دولت نگذشته که ده ها سوال و احضار و چند کارت زرد، به وزرایی داده شده که از قضا، عملکرد قابل دفاعی در مقابل آنچه در هشت سال پیش از آن شاهد بودیم، داشته اند.
«احمد شیرزاد» در ادامه سر مقاله روز شنبه در روزنامه شرق نوشته است: در مورد چرایی این رفتار مجلس، در یادداشت های گذشته در «شرق» مطالبی ارایه شد که به رویکرد سیاسی و کم توجهی برخی نمایندگان نسبت به پیام رای مردم و نارضایتی آنان از مدیریت دولت قبل، متمرکز بود. اعلام ارایه طرح استیضاح دکتر فرجی دانا را نیز باید در همین راستا ارزیابی کرد.
وزیر علوم دولت یازدهم، متعهد به اداره دانشگاه هاست و به عنوان یک دانشگاهی حرفه ای، خود را ملزم به پایبندی به استانداردهای نظام آموزش کشور می داند که در هشت سال دولت قبل، نادیده انگاشته شده و نتیجه آن، افت شاخص های مختلف در آموزش عالی بود. چه کسی گفته روسای دانشگاه دوره احمدی نژاد و وزارت کامران دانشجو، رییس ابدی هستند؟
تغییر روسای دانشگاه ها، حق دولت هاست و البته شرط آن این است که سلیقه ای، باندی و بدون در نظرگرفتن توانایی های مدیریتی و سوابق آموزشی افراد، عمل نشود.
حال که وزیر علوم با استفاده از کمیته های منتخب خود روسای دانشگاه ها، در حال پیشبرد این مساله است، چرا باید تهدید به استیضاح شود؟ این در حالی است که دوره مسوولیت برخی از روسا به اتمام رسیده و مثلا در مورد رییس دانشگاه امیرکبیر، هشت سال در این منصب حضور داشته است.
عرف نظام آموزش عالی است که حتی اگر یک رییس، عملکرد مطلوبی داشته باشد پس از دو دوره، جای خود را به نیروهای تازه نفس و توانمند تر دهد تا این گردش مسوولیت ها تداوم داشته باشد.
این توقعی بیجاست که برخی تصور کنند دانشگاه ملک طلق آبا و اجدادی آنان است و حالا که کامران دانشجو، بی توجه به توانمندی و دانشگاهی بودن افراد، روسایی را در دولت گذشته منصوب کرده، هیچ کس نباید آنان را تغییر دهد.
از دیگر سو دانشگاه ها باید اداره شوند و مثلا در دانشگاه شریف که نگارنده دوستان زیادی در آنجا دارد، خود رییس و دیگران در انتظار گزینه معرفی شده کمیته انتخاب هستند تا فعالیت دانشگاه، با رییس تازه نفس و تیم مدیریتی تازه با جدیت بیشتری دنبال شود.
رفتار مجلس، نوعی کم لطفی در حق دانشگاهیان و وزیری است که مورد حمایت جامعه دانشگاهی است.
توقع این است که برخی نمایندگان که خودشان دانشگاهی هستند همدلی بیشتری نشان دهند نه اینکه به محور استیضاح وزیر علوم بدل شوند.
نمی توان همواره ریاست دانشگاه ها را به یک جریان خاص سپرد که عمده آنان، محبوبیت لازم را نداشته و در زمینه کارآمدی مدیریتی هم ضعیف عمل کرده اند.
امید است این طرح با پس گرفتن امضای نمایندگان، منتفی شود و اگر به هر دلیلی به صحن آمد، مجلس در کنار دانشگاه باشد نه مقابل آن.
اول**1104
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
07/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]