واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم استان فارس: ضعف آگاهی مردم از حقوق وتکالیف موجب بروز برخی مشکلات قضایی است خبرگزاری پانا: رحمانیان گفت: هدف غایی در پیشگیری از وقوع جرم و آسیب های اجتماعی رسیدن به جامعه ای سالم و عاری از جرم است.
۱۳۹۳ شنبه ۷ تير ساعت 08:49
به گزارش خبرگزاری پانا، احمد رحمانیان در همایش كارشناسان و رابطین پیشگیری از وقوع جرم حوزه های قضائی استان فارس اظهار داشت: قانونگذار در قانون اساسی و قوانین عادی به موضوع راهبردی پیشگیری از وقوع جرم توجه جدی داشته است.
وی افزود: اصول سوم ، دهم ، بیست و یکم ، تا بیست و سوم و همچنین اصول سی ام و و یکم در قانون اساسی دلالت بر پیشگیری های اجتماعی و فرهنگی دارد و همچنین در اصل هشتم قانون اساسی امر به معروف و نهی از منكر را وظیفه همگانی و متقابل بر عهده مردم نسبت به یكدیگر دانسته است .
وی با اشاره به این وظیفه متقابل دولت نسبت به مردم و مردم نسبت به دولت اظهار داشت: بموجب بند هـ ماده 211 قانون برنامه پنجم توسعه و در راستای تحقق بند سوم سیاست های كلی قضایی پنج ساله ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری كلیه دستگاههای اجرایی كشور مكلفند در چهارچوب وظایف خود با قوه قضائیه در اجرای برنامه های پیشگیری از وقوع جرم همكاری لازم بعمل آورند.
وی با تاکید بر این که هدف غایی پیشگیری از وقوع جرم و آسیب های اجتماعی رسیدن به جامعه ای متعالی، سالم و عاری از جرم است خاطر نشان ساخت : اهتمام مقام معظم رهبری(مدظله العالی) و روسای سه قوه به امر پیشگیری از وقوع جرم و مطالبه مردم و شرایط و مقتضیات جامعه، و فراهم بودن زمینه همكاری دستگاههای مرتبط با پیشگیری ار وقوع جرم و وجود مراكز خدماتی و مداخله گر مانند مراكز مشاوره، مراكز دانشگاهی و حوزوی، پژوهشی و تحقیقاتی و عناصر اندیشمند و فعال در این زمینه و وجود نهادها و سازمانهای فرهنگی و مذهبی از جمله نقاط قوت پیشگیری از وقوع جرم دركشور می باشد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم استان همچنین اظهار داشت: ضعف آگاهی بسیاری از مردم و حتی دستگاههای دولتی از حقوق و تكالیف قانونی خود و عدم اقدام به موقع همچنین تعارض، ابهام، عدم شفافیت و جامعیت برخی از قوانین و شیوه های اجرایی آن باعث برخی معضلات و مشکلات در این بخش می باشد.
وی افزود: ناكارآمدی برخی از نظام های آموزشی و فرهنگی بخشی نگری، ناهماهنگی و ناهمسویی وموازی كاری درمیان برخی از دستگاهها و عدم پاسخگویی برخی از مدیران و همچنین افراط و تفریط در برخورد با ناهنجاریهای اجتماعی و كمبود اعتبارات و نیروهای متخصص و كارشناسان و ضعف نظام پایش و مراقبت مشكلات و آسیب های اجتماعی از دیگر مشکلات موجود است .
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان فارس همچنین اظهار داشت: لازم است از فرهنگ غنی اسلامی و آموزه های قرآن و ائمه معصومین(ع) و مراكز فرهنگی، مذهبی و دینی و مناسبت های ملی و مذهبی حداكثر استفاده کنیم.
وی در پایان تحقق واقعی پیشگیری از وقوع جرم را مستلزم مشاركت جدی و اثر بخش كلیه دستگاههای حاكمیتی ، دولتی، مردم و جامعه و سازمانهای مردم نهاد دانست.گفتنی است در این همایش یك روزه هر یك از مدیران معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم برنامه های مرتبط با پیشگیری های فرهنگی اجتماعی، وضعی امنیتی،قضایی و حقوقی و كارگروههای سلامت مردمی را تشریح شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]