تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):تكميل روزه به پرداخت زكاة يعنى فطره است، همچنان كه صلوات بر پيامبر (صلى الله عليه و آل...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829695630




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بحران عراق ؛‌ نمایش ضعف قدرت آمریکا


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
بحران عراق ؛‌ نمایش ضعف قدرت آمریکا
بحران عراق نشان دهنده ضعف قدرت آمریکاست و این بدین معناست که چنین حوادثی می تواند ضربات جبران ناپذیری به کل سیستم حکومتی در واشنکتن وارد کند .


به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه خبری سوشیالیست ورکر ؛ این پایگاه خبری در مقاله ای نوشت :‌ این پایگاه خبری در مقاله ای به قلم " الکس کالینیکاس" نوشت : در دولت جورج بوش طرح هایی برای ایجاد تغییرات اساسی در خاورمیانه با بهانه حملات 11 سپتامبر مطرح گردید . این دولت ادعای " جنگ علیه ترور " را به عنوان ابزاری استفاده نمود که قدرت نظامی آمریکا را برای گسترش دامنه امپراطوری کاخ سفید در منطقه خاورمیانه به خدمت بگیرد . از آن پس ایالات متحده به شدت حضور نظامی خود را گسترش داد . 

بخش اعظمی از نیروهای ارتش آمریکا در همان سال های نخست اجرای این طرح وارد خاک عراق شدند . این ورود با مخالفت های گسترده ای در داخل و خارج این کشور مواجه شد . در داخل عراق علاوه بر مسلمانان سنی ، شیعیان نیز ( از جمله مقتدی صدر ) با این حضور اعلام مخالت نمودند . 


در پاسخ به چنین مخالفت هایی واشنگتن صریحا بر اجرای طرح ها و برنامه های خود در منطقه تاکید کرد . بعلاوه در سالهای حضور خود در عراق تلاش کرد تا میان دو مذهب شیعه و سنی اختلافاتی ایجاد نماید . این اختلاف آفرینی موجب ایجاد تنش های قومی و مذهبی در شهرهای عراق در سالهای 2005 تا 2008 شد . 


در ادامه این مقاله آمده است : در این مدت ایالات متحده بخوبی متوجه شد که در برهه های زمانی مختلف کنترل امور از دست آنها خارج شده و مسائل آن گونه که آنها پیش بینی کرده اند پیش نمی رود . بخصوص هنگامی که جنبش هایی برای حمایت و پیوستن به القاعده در منطقه تشکیل شد . 


در زمستان 2006 نوری مالکی بعنوان نخست وزیر عراق انتخاب شد . ازاین سال تلاش برای فرقه گرایی و اختلاف آفرینی مذهبی درشهرهای این کشور تشدید گردید . به گونه ای که تروریست های تکفیری بعثی که در اقلیت بسر می بردند توانستند در سایه حمایت های غرب از خود تقویت شده و عملیات های تروریستی را در شهرهای عراق بخصوص بغداد گسترش دهند . 


به گفته برخی از کارشناسان اوباما تصمیم داشت تا پراکندگی نظامی گسترده ای که دولت بوش ایجاد کرده بود را ساماندهی کند . وی نیروهای آمریکایی را از عراق بیرون کشید . البته خواستار باقی ماندن تعداد اندکی از آنان در خاک عراق بود که نوری مالکی با آن مخالفت نمود . رییس جمهوری آمریکا همچنین اعلام کرد ارتش از افغانستان نیز به شکل تدریجی خارج خواهد شد . 


اما مسئله مهم این است که تنها عقب نشینی نظامی از این کشورهای نمی تواند آثار و خسارات چندین ساله یک تجاوز و استقرار نظامی درازمدت را جبران کند . گرچه مقامات پیشین دولتی آمریکا که در دوره ریاست جمهوری بوش فعالیت می کردند عنوان می کنند که بحران کنونی در عراق ناشی از سیاست های عقب نشینی اوباماست اما به عقیده حاکمان فعلی کاخ سفید این بحران , معضلی است که هر دولتی احتمال مواجهه با آن را داشت .  


در انتهای این مقاله آمده است :‌بدون در نظر گرفتن این دست اختلافات میان سردمداران آمریکایی باید گفت که آنچه بیش از هر نکته دیگری در عراق دیده می شود ضعف و ناتوانی آمریکا در سیاست های بین المللی خود بخصوص در خاورمیانه است . چه اوباما و چه بوش بخوبی می دانند که منطقه خاورمیانه به باتلاقی برای واشنگتن تبدیل شده که خود سقوط تدریجی در آن راه نجاتی برای آنها وجود نخواهد داشت . 




انتهای پیام /







تاریخ انتشار: ۰۷ تير ۱۳۹۳ - ۰۶:۴۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن