محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829936732
آمریکا از مالکی انعطاف می خواهد نه استعفا
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
اوباما بر سر دوراهی جنگ یا مدارا آمریکا از مالکی انعطاف می خواهد نه استعفا تهران - ایرنا - عملیات های گروه تروریستی داعش به جایی رسیده که علمای عراق نسبت به جهاد کفایی فتوا صادر کرده و در این راستا نیز نزدیک به 2 ونیم میلیون نفر به صورت داوطلبانه به ارتش پیوستند.
این در حالی است که پیشتر دولت مالکی از آمریکا خواهان کمک های نظامی و تسلیحاتی شده بود اما دولت اوباما در این باره امتناع می کرد.
باراک اوباما دولت مالکی و عملکردهای شخص او را مسبب شرایط کنونی عراق می دانست از این رو اعلام می کرد تا زمانی که عراق به ثبات نسبتی در ساختار سیاسی دست نیابد، آمریکا کمکی نخواهد کرد.
اما رفته رفته شرایط به گونه ای شد که خطر گسترده تر شدن داعش و ایجاد پایگاه هایی در مناطق مختلف و حتی در اردن، آمریکا را وارد به بروز واکنش کرد. در این راستا جان کری وزیر امورخارجه برای دیدار با مسئولان و رهبران سیاسی عراق، وارد این کشور شد.
گمانه زنی هایی متفاوتی نسبت به سفر کری به عراق مطرح شده اما آنچه مهم است، تاکید کری طی دیدار با رهبران سیاسی، بر دست یابی به دولت توافق ملی است. از سویی دیگر نزدیک به 200 نفر از مستشاران آمریکایی نیز وارد عراق شده اند. با این حال آمریکایی همچنان از بازگشت نیروهای نظامی به این کشور برای مقابله با داعش امتناع می کند.
دلیل متفاوتی برای عدم حضور دوباره نیروهای نظامی آمریکا در عراق مطرح می شود از جمله اینکه آمریکا دیگر نمی خواهد هزینه ای برای عراق بپردازد. یا اینکه ورود مستفیم آمریکا در جنگ با داعش، موجب بروز تنش با متحدان عربی از جمله عربستان خواهد شد.
حضور جان کری در عراق و رایزنی های او با رهبران سیاسی این کشور موجب شد.
مصاحبه با علی اکبر اسدی کارشناس مسایل خاورمیانه در این زمینه:
- چرا آمریکا با داعش وارد جنگ نمی شود؟ آیا به این دلیل است که بنابراظهارات سناتور راند پل از چهره های بانفوذ حزب جمهوریخواه آمریکا علنا اذعان کرد که گروه ترویستی داعش مورد حمایت آمریکا قرار داشته و گفت: ما با داعش در سوریه متحد بوده ایم؟
* دو دلیل برای عدم جنگ مستقیم آمریکا با داعش وجود دارد. اول اینکه به طور کلی سیاست دولت اوباما بر عدم درگیری مستقیم در تحولات منطقه تعریف شده است. بر خلاف دولت بوش پسر که رویکردی تهاجمی در سیاست خارجی خاورمیانه داشت و به نوعی دنبال جنگ پیشگیرانه بود، اما دولت اوباما سعی دارد کمتر خود را درگیر بحران ها در منطقه خاورمیانه کند. از این رو در سال 2011 نیروهای آمریکایی را از عراق خارج کرده و چندان نسبت به تداوم حضور نیروهای آمریکایی در عراق اصرار نکرد.
در مورد دیگر بحران ها از جمله سوریه نیز مشخص است که آمریکا چندان تمایلی به درگیری و اقدام نظامی مستقیم نداشت. به همین دلیل در مورد عراق نیز چنین رویکردی را دنبال می کنند. با وجود آنکه داعش را خطر تروریستی تلقی کرده و حاضرند کمک های تسلیحاتی، مشورتی و اطلاعاتی به دولت عراق بکنند، اما نمی خواهند خودشان به صورت مستقیم و گسترده و با حضور نیروهای نظامی وارد جنگ با داعش شوند. نکته دیگر آنکه آمریکایی ها موضوع را فراتر از داعش در عراق می دانند. زیرا داعش صرفا داعش در عراق نیست و بسیاری از کشورهای منطقه مانند عربستان و ترکیه و برخی کشورهای عربی خود را دخیل در تحولات عراق می دانند. به نوعی مساله به شیعی – سنی تبدیل شده است. به همین دلیل هرنوع مداخله گسترده آمریکایی ها می تواند بر روابط این کشور با متحدان منطقه ای مانند عربستان و ترکیه اثر منفی بگذارد. به همین دلیل کمتر حاضر به اقدام نظامی مستفیم هستند.
- در چند روز اخیر برخی منابع خبری از احتمال روی برگرداندن آمریکا از نوری مالکی سخن گفته اند و حتی برخی هم ادعا کرده اند که جان کری بحث کناره گیری وی را در این سفر مطرح کرده است. آیا مالکی همچنان مانند چند سال گذشته بهترین گزینه آمریکایی ها در عراق است یا به عبور از وی فکر می کنند؟
* انتقادهای آمریکایی ها متوجه مالکی و سیاست های اوست و بعد از بحران نیز انتقادها افزایش پیدا کرد. با این حال هیچگونه اشاره مستقیمی به کناره گیری مالکی نداشتند. زیرا در شرایط کنونی تغییر نخست وزیر ممکن است بر آرایش نیروها و عملکرد نیروهای مسلح در عراق تاثیر بگذارد. به همین دلیل کنار گذاشتن آقای مالکی در کوتاه مدت تصمیم سختی است. به همین خاطر تاکید جدی برای کنار رفتن مالکی در کوتاه مدت ندارند. اما معتقدند که نیروهای سیاسی و آقای مالکی باید انعطاف بیشتری خرج بدهند و از طریق گفت و گوها و راه حل های سیاسی دولت توافق ملی را شکل دهند، تا بر اساس آن همسویی بین نیروهای سیاسی در اقدامات نظامی علیه داعش به صورت موفق تری عمل کنند.
- تا چه حد فتوای علمای شیعی به خصوص آیت الله سیستانی مبنی بر جهادکفایی و پیوستن 2 و نیم میلیون نفر از مردم به ارتش برای مقابله با داعش، بر رویکرد آمریکا در قبال عراق اثرگذار است؟
* رویکرد آمریکایی ها بعد از 2003 در عراق، تاکید بر راهکارهای سیاسی دموکراتیک بوده است. از طرفی با توجه به اینکه اکثر جمعیت مردم عراق شیعی هستند، آمریکایی ها معتقدند نمی توان شیعه را در عراق به راحتی نادیده گرفت و نایده گرفتن شیعه در عراق عملا موجب شکست روندهای سیاسی در این کشور می شود. اکنون نیز این نکته را مدنظر دارند و بر این باورند که وضعیت، منافع و مصالح شیعه را نمی توان نادیده گرفت.
با این حال سعی می کنند نوعی توازن بین گروه های قومی- مذهبی برقرار کنند و اقلیت ها هم به گونه ای حضور موثر و مشارکت جدی در روندهای سیاسی داشته باشند. به طور حتم مرجعیت و بیانیه ها و فتاوایی که صادر می شود به خصوص در مورد جهاد کفایی و همچنین تشکیل فوری دولت، بر آمریکایی ها اثرگذار است. آمریکایی ها هم از تاثیر دیدگاه های مراجع شیعی بر مردم عراق و تحولات این کشور، به خوبی آگاه هستند.
- یک سناتور جمهوری خواه گفته است که آمریکا باید کمتر در این منطقه مداخله کند به این دلیل که در مورد لیبی گرچه قذافی سرنگون شد اما این کشور تبدیل به سرزمین تروریست ها شده است. آیا عدم دخالت مستقیم آمریکا در عراق نیز متاثر از همین دیدگاه است؟
* مداخله آمریکا در لیبی نیز به اندازه فرانسه که به صورت مستقیم وارد شد، نبود. درواقع همانند عراق 2003 یا افغانستان 2001 به صورت مستقیم و گسترده در لیبی وارد عمل نشدند. این دیدگاه غالب دولت آقای اوباما است که در منطقه نیز نمود دارد. در حال حاضر آمریکا بیشتر به سمت شرق آسیا و متوازن سازی در برابر چین متمایل شده اند و معتقدند چندان مشخص نیست که با ورود به خاورمیانه مسایل حل و فصل شود. زیرا این بحران ها از عمق و پیچیدگی زیاد برخوردار است و باید به نوعی با آن همزیستی کرد.
- به نظر می رسد که کشورهای اهل سنت منطقه چندان به مقابله با داعش تمایلی ندارند و حتی ولی نصر هم در گفت و گو با سی ان ان تاکید کره است که اهل تسنن از کشتار شیعیان توسط داعش راضی هستند. در این میان باراک اوباما هم اعلام کرده است که به تنهایی از عهده مهار داعش برنمی آید. در چنین فضایی آیا همکاری با ایران تنها گزینه است ؟
* دیدگاه یکپارچه ای میان کشورهای عربی وجود ندارد. برخی کشورهای مانند عربستان و تا حدی ترکیه و قطر، داعش را به منزله نیرویی که بتواند توازن در منطقه را به زیان ایران به هم بزند، می دانند. در عین حال با توجه به وضعیتی که در سوریه وجود داشته و ناکامی هایی که داشتند، می خواهند از ابزار داعش در سطح منطقه ای بهره ببرند. بنابراین داعش را نه صرف به عنوان داعش بلکه به عنوان یکی از گروه های مخالف و انقلاب سنی ها در مقابل آقای مالکی می دانند و علت بحران های عراق را نیز سیاست های آقای مالکی قلمداد می کنند. برخی کشورها هم از خطر داعش و تروریسم در عراق نگران هستند. کویت از جمله این کشورهاست که داعش می تواند به سرعت به مرزهای این کشور نزدیک شود. اردن و مصر هم همینگونه است. دیدگاه هایی اینگونه در جهان اهل سنت نسبت به داعش وجود دارد.
- آیا تعمیق بحران در عراق می تواند آمریکایی ها را به بازگشت به این کشور ولو در قالب نیروهای نظامی حامی و نه تهاجمی وادار کند؟
* بعید می دانم . حداکثر آمریکایی ها به صورت هوایی عمل خواهند کرد و بتوانند یک سری عملیات های هوایی به منظور هدف قرار دادن مواضع داعش انجام دهند. مگر اینکه شرایط به گونه ای به هم بخورد و خطر داعش بیشتر شود که خطر سقوط کلی دولت مطرح شود، در این صورت ممکن است تصمیم جدیدی بگیرند. ولی در شرایط کنونی بعید است که آمریکایی ها بخواهند نیروی نظامی ولو به صورت حمایتی وارد عراق کنند.
** منبع: دیپلماسی ایرانی
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
05/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]
صفحات پیشنهادی
«مالکی» درخواست استعفای آمریکا را رد کرد
مالکی درخواست استعفای آمریکا را رد کردسخنگوی حزب الدعوة عراق اعلام کرد که نخستوزیر عراق که تمام تلاش خود را وقت مقابله با داعش کرده شرط آمریکا مبنی بر استعفا در قبال دفاع واشنگتن از عراق را رد میکند به گزارش خبرگزاری فارس زهیر الناهر سخنگوی حزب الدعوة عراق که ریاست آن رامالکی پیشنهاد استعفای آمریکا را رد کرد
مالکی پیشنهاد استعفای آمریکا را رد کردتاریخ انتشار پنجشنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۶ ۳۲ سخنگوی نخستوزیر عراق گفت که مالکی با شرط واشنگتن مبنی بر کناره گیری از قدرت در ازای کمک نظامی آمریکا به این کشور مخالفت کرده است به گزارش تسنیم به نقل از روزنامه فرامنطقهای الحیات زدولت آمریکا خواستار کنار رفتن نوری المالکی است
بین الملل آفریقا و خاورمیانه وال استریت ژورنال دولت آمریکا خواستار کنار رفتن نوری المالکی است یک روزنامه آمریکایی نوشت کاخ سفید در پی تحولات اخیر عراق به این نتیجه رسیده است که نخست وزیر این کشور به دلیل ناتوانی در ایجاد یکپارچگی بین طوایف عراقی باید کناره گیری کند به گزارش خفیروزآبادی:همکاری ایران و آمریکا هرگز اتفاق نخواهد افتاد
فیروزآبادی همکاری ایران و آمریکا هرگز اتفاق نخواهد افتادتاریخ انتشار چهارشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۸ ۱۷ رییس ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به صدور فتوای آیت الله سیستانی مبنی بر مقابله با تروریست ها گفت مردم عراق می توانند مشکلاتشان را حل کنند و ایران هیچ نیرویی به عراق اعزام نخزیباری: عراق از آمریکا برای حل بحران کمک خواست و ممکن است از ایران هم بخواهد
زیباری عراق از آمریکا برای حل بحران کمک خواست و ممکن است از ایران هم بخواهدوزیر خارجه عراق که به عربستان سفر کرده است اعلام کرد که کشورش برای حل بحران کنونی از آمریکا درخواست کمک کرده است و احتمال دارد بغداد این درخواست را از تهران هم بکند به گزارش خبرگزاری فارس هوشیار زیباریائتلاف مالکی: آمریکا داعش را وارد عراق کرده است
دوشنبه ۲ تیر ۱۳۹۳ - ۱۵ ۳۳ ائتلاف دولت قانون به ریاست نوری المالکی نخست وزیر عراق تاکید کرد که آمریکا با نوع موضعگیری خود در قبال سوریه و حمایت از تروریستها گروه مسلح موسوم به دولت اسلامی در عراق و شام داعش را وارد عراق کرده است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا شاکرالمالکی: فراکسیون بزرگتر کابینه را تشکیل خواهد داد/ دخالت در امور داخلی عراق را نمی پذیریم
بین الملل تحرکات داعش در عراق در دیدار با کری مطرح شد المالکی فراکسیون بزرگتر کابینه را تشکیل خواهد داد دخالت در امور داخلی عراق را نمی پذیریم نخست وزیر عراق در دیدار با وزیرخارجه آمریکا در بغداد بر ضرورت تشکیل کابینه جدید در این کشور توسط فراکسیون بزرگتر تاکید کرد به گزارشمجتهدزاده: داعش محصول توطئه عربی-اسرائیلی است/ شرط آمریکا درباره مالکی به مزاج بیجا شباهت دارد
مجتهدزاده داعش محصول توطئه عربی-اسرائیلی است شرط آمریکا درباره مالکی به مزاج بیجا شباهت دارد بین الملل > خاورمیانه - درکافه خبر با پیروز مجتهدزاده نقش کشورهای عربی و اسرائیل را در شکل گیری و تجهیز گروه تروریستی داعش در منطقه بررسی کرده ایم او معتقد است قطر آمریمالکی: جنگ علیه تروریسم ادامه خواهد داشت
چهارشنبه ۴ تیر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۵۹ نوری مالکی امروز چهارشنبه در سخنانی گشودن صفحه جدیدی را برای دستیابی به توافق در عراق خواستار شد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از شبکه خبری اسکای نیوز عربی نوری مالکی نخست وزیر عراق در سخنانی عنوان داشت که جنگ با تروریستها وفیروزآبادی:هرگز به عراق نیرو اعزام نمی کنیم/همکاری ایران و آمریکا هرگز اتفاق نخواهد افتاد
فیروزآبادی هرگز به عراق نیرو اعزام نمی کنیم همکاری ایران و آمریکا هرگز اتفاق نخواهد افتاد تهران- ایرنا- رییس ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به صدور فتوای آیت الله سیستانی مبنی بر مقابله با تروریست ها گفت مردم عراق می توانند مشکلاتشان را حل کنند و ایران هیچ نیرویی به عراق اعزام نخو-
گوناگون
پربازدیدترینها