واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس از همایشی برای نجات یک زیستبوم گزارش میدهد
سایه تهدید انقراض گونههای طبیعی بر سر تالاب «هشیلان» + تصاویر
تالاب «هشیلان» معجزهای در طبیعت است که امروزه برخی از کارکردهای خود را از دست داده و تهدید انقراض گونههای طبیعی بر سر تالاب «هشیلان» سایه افکنده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، تورج همتی ظهر امروز در کارگاه آموزشی برای حفاظت از تالاب هشیلان که در حاشیه این تالاب برگزار شد، اظهار داشت: تالابها در جوامع انسانی همچون یک کارخانه طبیعی هستند که به انسانها خدمات زیستبومی و اکولوژیکی فراوانی ارائه میکنند. وی با بیان اینکه تالاب هشیلان زمانی منشاء خدمات فراوانی از قبیل کشاورزی، دامداری و دیگر مسائل معیشتی به حاشینهنشینان آن بوده، گفت: این تالاب امروز برخی از کارکردهای خود را از دست داده است. مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان کرمانشاه هشیلان را فرودگاه بینالمللی پرندگان مهاجر خواند و افزود: گونههای کمیاب بسیاری از پرندگان در این تالاب وجود دارد.
همتی با تاکید بر لزوم وجود یک مدل برای احیای این تالاب، بیان داشت: نخستین گام برای احیای هویت و ساختار تالاب هشیلان بازشناسی و رفع آسیبها به کمک سازمانهای مردمنهاد و جوامع محلی و حاشیهای است. وی افزود: پس از آگاهیبخشی و درک جوامع محلی باید بهدنبال یک طرح ملی برای آن باشیم تا وظایف و تکالیف ذینفعان تالاب مشخص شود. به گفته این مسئول، در طرح ملی «مدیریت تالاب هشیلان» سعی میشود که از اعتبارات ملی و حتی بینالمللی برای نجات آن استفاده کرد. مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه رویکرد مدیریت زیستبومی تالاب را رویکرد استفاده استفاده از مشارکت مردم و پررنگ دیدن نقش انسان در حفاظت از طبیعت عنوان کرد. همتی با بیان اینکه خدمات تالابها مشمول مردم میشود، خاطرنشان کرد: تصمیمات از پایین به بالا بهترین راه برای جلب مشارکت افراد در حفاظت از زیستبومهاست.
همتی هشیلان را یکی از منحصربهفردترین تالابهای دنیا دانست و ارزشهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، حفظ سیمای محیط، اراضی و منابع، علمی و تحقیقاتی را از ارزشهای اکولوژیکی این تالاب برشمرد. وی کنترل سیلاب، پرآب کردن آبهای زیرزمینی، تصفیه و پالایش آب، جذب توریست و... را از اهمیتهای زیست محیطی تالاب عنوان کرد. به گفته این مسئول، کاهش بارندگی و نزولات جوی در سالهای اخیر موجب نابودی خدمات و کارکردهای تالاب، کاهش سطح پوشش گیاهی، کاهش ورود پرندگان مهاجر، انقراض برخی از گونههای جانوری، مهاجرت حاشیهنشینان و... شده است.
همتی هدف از اجرای طرح cepa را آگاهیبخشی، آموزش و مشارکت مردم عنوان کرد و ادامه داد: طرح حفاظت از تالابها هم از طریق ملی و هم بینالمللی پیگیری میشود. وی از خلعیت 23 مورد تصرف غیرمجاز در تالاب هشیلان خبر داد و یادآور شد: احکام قضایی در این زمینه اخذ و با قاطعیت با آنان برخورد میشود. مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان کرمانشاه گفت: مجوز پلمب چاههای غیرمجاز این منطقه نیز با کمک شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه اخذ خواهد شد که در حیات تالاب تاثیر چشمگیری دارد. بر اساس این گزارش، این کارگاه آموزشی با شرکت حاشیهنشینان تالاب هشیلان، جمعی از مسئولان ادارهکل محیط زیست استان کرمانشاه و سازمانهای مردمنهاد زیست محیطی برگزار شد. انتهای پیام/2700/غ40
93/04/05 - 16:39
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]