واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رسالت در یک نگاه تهران- ایرنا- «ابهت آمریکا در عراق با تدابیر رهبری فرو ریخت» و «دعوت به دولت نجات ملی،کودتاست» سرخط خبرهای روزنامه رسالت در روز پنجشنبه است.
این روزنامه تیتر یک را به عنوان ابهت آمریکا در عراق با تدابیر رهبری فرو ریخت اختصاص داد و نوشت: حسن کاظمی قمی سفیر سابق ایران در عراق در گفتگو با خبرنگار سیاسی مشرق گفت: سیاست جمهوری اسلامی و رهبری نظام در موضوع عراق حفظ شأن و جایگاه مرجعیت دینی در فضای سیاسی بود و این اتفاق امروز می بینیم که در عراق افتاده است.
اینکه رهبری نظام بارها این را میفرمودند که آمریکاییها قدرت پوشالی دارند، در عراق اتفاق به خوبی دیده شد. اینکه آمریکاییها قابل اعتماد نیستند این در عراق خودش را نشان داد. اینکه رهبران و مردم میتوانند حکومت را خودشان اداره کنند در عراق خودش را نشان داد. نشان دادن چهره واقعی نظام سلطه که علیه ملتها هستند و آقا همیشه تأکید می کنند، به وضوح نمایانگر شد.وی گفت: پیش بینی های مقام معظم رهبری در عراق درست از آب درآمد. نکتهای که به اعتقاد من یکی از پیامدهای بزرگ عراق است این است که ناکامی آمریکا و شکست آمریکا در عراق افول تدریجی آمریکا در منطقه است. این هم یکی از دستاوردهای بزرگی است که در عراق اتفاق افتاد. در مجموع میتوان گفت دستاوردی که امروز در عراق دیده میشود، یک نظام سیاسی مبتنی بر خواست مردم است.
نخست وزیر عراق: دعوت به دولت نجات ملی،کودتاست، تیتر دیگر این روزنامه است، ارایه طرح تشکیل دولت نجات ملی در عراق که توسط جان کری وزیر امور خارجه آمریکا و مسعود بارزانی کلید خورده است عملا مقدمه ای در راستای تجزیه عراق به سه منطقه کردنشین،سنی نشین و شیعه نشین محسوب می شود. طرح خطرناکی که مقامات آمریکایی و صهیونیستی سالهاست در پی تحقق آن هستند. در چنین شرایطی نخست وزیر عراق در برابر ارائه طرح تشکیل دولت نجات ملی واکنشی قاطعانه نشان داده است. نوری المالکی نخست وزیر عراق در سخنانی، به شدت از سیاسیون عراق که خواستار تشکیل دولتی موسوم به «دولت نجات ملی» هستند، انتقاد کرد و با بیان اینکه از این سیاسیون حتی کوچک ترین صدایی در حمایت از نیروهای امنیتی عراق شنیده نمی شود، گفت: دعوت به تشکیل دولت نجات ملی، در حقیقت کودتا علیه روند سیاسی و قانون اساسی در کشور است.
روزنامه رسالت با درج تیتر جنگ برادرها در آنکارا نوشت: اختلافات میان نخست وزیر و رییس جمهور ترکیه به مراتب عمیق تر از حد تصور است. این موضوع دیگر از سوی اردوغان و عبدالله گل قابل کتمان نیست. در این خصوص اصلی ترین موضوع اختلاف رییس جمهور و نخست وزیر ترکیه به مقوله سیاست خارجی آنکارا باز می گردد. جایی که عبدالله گل معتقد است سیاستهای اردوغان عملا قدرت مانور کشورش در نظام بین الملل را محدود ساخته است. هشدار های مکرر عبدالله گل نسبت به سیاستهای دولت در قبال سوریه نیز از همین اختلاف اساسی نشات می گیرد. با این حال اردوغان کماکان بر نقش آفرینی داوود اوغلو در عرصه سیاست خارجی کشورش تاکید دارد.
تصمیم گیری در مورد پروتکل الحاقی در حوزه اختیارات مجلس است، عنوان دیگری که این روزنامه به نقل از مرضیه افخم سخنگوی وزارت امور خارجه به آن پرداخته است، در جلسه مطبوعاتی افخم، خبرنگاری در خصوص اظهارات اخیر بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی مبنی بر احتمال پذیرش پروتکل الحاقی در صورت دستیابی به توافق جامع هسته ای سوال کرد که وی در این باره اظهار داشت: یکی از موضوعاتی که در برنامه اقدام مشترک درباره آن صحبت شد این بود که اگر به توافق جامع برسیم بخشی از کار پروتکل الحاقی است که این موضوع به چگونگی روند پیشرفت مذاکرات بستگی دارد. اگر پیشرفت به شکلی باشد که متن تدوین و مورد توافق طرفین قرار گیرد یک بند به این موضوع خواهد پرداخت، البته تصمیم گیری در خصوص پذیرش پروتکل الحاقی در اختیار وظایف مجلس شورای اسلامی است.
**2059**9131
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
05/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]