واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: تحلیلگر سابق سیا :
ایالات متحده در "دشمن" جلوه دادن ایران حماقت کرده است
پل پیلار ، تحلیلگر سابق سیا اظهار داشت : حتی زمانی که ایران برای مذاکره با آمریکا بر سر موضوعات دوجانبه ابراز آمادگی کرده ، رهبران آمریکایی و اسرائیلی سعی دارند تهران را دشمن سرسختی در جهان جلوه دهند .
به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه خبری کنسرسیوم نیوز ؛ این تحلیلگر آمریکایی همچنین افزود : واشنگتن در القای مفهوم متوهمانه "ایران یک دشمن برای غرب و امنیت بین المللی است " دچار اشتباه بزرگی شده چرا که چنین کاری در وهله نخست موجب نابودی و عدم تحقق منافع خود آمریکا شده است .
هشدارهای زیادی درباره وضعیت کنونی ایجاد شده در عراق توسط تروریست های تکفیری _ بعثی برای ایالات متحده مطرح شده حتی در زمانی که سناتوری مانند " لیندسی گراهام " پیشرفت های بیشتری را در مشارکت و همکاری با ایران مشاهده می کند . بطور حتم ایالات متحده و ایران نمی توانند دوستان خوبی برای یکدیگر باشند اما این وضعیت به این دلیل است که جهان بطور کلی به دو جبهه دوستان و دشمنان تبدیل شده است . بر اساس قوانین همین جهان نیز دشمنان نمی توانند در مسائل با یکدیگر مشارکت داشته باشند .
در ادامه این مقاله آمده است : اگر نقض این قانون جهان را بپذیریم خواهیم دید که واشنگتن وتهران دارای منافع یکسان بی شماری هستند و فرصت های طلایی آمریکا برای دست یابی به اهداف و مقاصد خود _ حتی فراتر از حل بحران در عراق _ در مشارکت با تهرا ن تا چه حد محقق خواهد شد . تنها در عراق هم تهران و هم واشنگتن دارای هدفی مشترک که همان توقف خشونت های تروریستهای تکفیری بعثی است ، هستند .
تجربه ایران در عراق به زمان حکومت صدام برمی گردد ، که در آن زمان حاکم حزب بعث جنگی هشت ساله را علیه " جمهوری اسلامی ایران" آغاز نمود . در این جنگ هشت ساله صدها هزار ایرانی توسط نظامیان ارتش بعث کشته شدند . ایران هرگز خواهان ایجاد درگیری و تنش در عراق نیست . به همین شکل آمریکا نیز نباید خواستار ایجاد جنگ در داخل این کشور باشد .
در حالی که ممکن است برخی از کارشناسان امور بین المللی تصور کنند که تهران خواستار تضعیف حکومت در عراق است تا از این طریق بتواند با حمله نظامی به آن ، تجاوز هشت ساله صدام به ایران را جبران کند اما " جمهوری اسلامی " نه تنها تضعیف بغداد را دنبال نمی کند بلکه با هرگونه بی ثباتی دائمی در همسایگان خود مخالف است .
ایرانی ها بخوبی آگاهند که حکومتی شیعی در راس دولت عراق مستقر است که با نظام جمهوری اسلامی همراستا است اما به اندازه ای هم هوشمند است که بداند چنانچه حکومت شیعی در بغداد بخواهد نقشی سرکوبگرانه برای سایر مذاهب ایفا کند تنش و درگیری های غیرقابل پیش بینی در داخل کشور ایجاد خواهد شد .
هیچگونه مدرک معتبر و استدلال قابل قبولی وجود ندارد که واشنگتن نشان دهد "ایران" تلاش میکند تا با کمک دولت نوری مالکی بحران کنونی در عراق را به درگیری فراگیر و بین المللی میان شیعه و سنی تبدیل نماید . برعکس مقامات ایرانی بارها بر این موضوع تاکید کرده اند که تروریست های تکفیری ـبعثی که اکنون در شهرهای عراق به جنایت مشغول هستند نمایندگان مذهب سنی به شمار نمی آیند .
در انتهای این مقاله این گونه آمده است : مذاکرات هسته ای میان ایران و کشورهای 5+1 نیز یکی از میادینی است که تهران وواشنگتن را در میز مذاکره با یکدیگر قرار داده است . واقع بینی و تمایل هر دو طرف برای همکاری و حل و فصل اختلافات می تواند این موضوع را راحت تر از همیشه به سرانجام مناسب و احقاق نتیجه برد ـبرد برساند . به گفته مقامات ایرانی این زیاده خواهی طرف آمریکایی در مذاکرات است که باعث باقی ماندن اختلافات میان دو طرف شده است .
انتهای پیام /
تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۳۹۳ - ۰۱:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]