تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سخن گفتن درباره حق، از سكوتى بر باطل بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842067845




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گرمازدگی، علائم و راه‌های درمان آن


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
گرمازدگی، علائم و راه‌های درمان آن
این روزها که گرما در بسیاری از شهرها حاکم شده دانستن علائم گرمازدگی، راه‌های درمان و علل بروز آن برای هر فردی که در معرض گرما قرار دارد، ضروری است.  فارس : گرمازدگی عبارت‌ است‌ از بیماری‌ ناشی‌ از قرار گرفتن‌ طولانی‌مدت‌ در معرض‌ حرارت‌ زیاد، نخوردن‌ مایعات‌ به‌ حد کافی‌، یا خوب‌ کار نکردن‌ مکانیسم‌های‌ تنظیم‌ حرارت‌ در مغز.
این‌ حالت‌ می‌تواند در هر سنی‌ رخ‌ دهد، اما در سالمندان‌ شایع‌تر است‌.
علایم‌ شایع‌
گرمازدگی علامی دارد که با توجه به آنها می‌توان متوجه شد که یک فرد دچار گرمازدگی شده است. منگی‌، خستگی‌، غش‌، سردرد، رنگ‌ پریدگی‌ و مرطوب‌ بودن‌ پوست، تند و ضعیف‌ بودن‌ نبض‌، تند و سطحی‌ بودن‌ تنفس، گرفتگی‌ عضلانی، داغ‌، خشک‌ و بر افروخته‌ بودن‌ پوست‌ بدون تعریق، بالا بودن‌ درجه‌ حرارت‌ بدن، تند بودن‌ ضربان‌ قلب، گیجی‌ و از دست‌ دادن‌ هوشیاری‌ از علائم شایع گرمازدگی به شمار می‌روند.
علل‌ بروز گرمازدگی چیست؟
خستگی‌ گرمایی‌ به‌ علت‌ نوشیدن‌ آب‌ به‌ مقدار ناکافی‌، نخوردن‌ نمک‌ به‌ مقدار ناکافی‌، و کمبود تولید عرق‌ به‌ وجود می‌آید چرا که بدن‌ به‌ کمک‌ عرق‌ و بخار شدن‌ عرق‌ خود را خنک نگه می‌دارد.
گرمازدگی‌ بر اثر قرار گرفتن‌ بیش از‌ اندازه‌ در حرارت‌ شدید و کار نکردن‌ مکانیسم‌های‌ تنظیم‌ حرارت‌ بدن‌ ایجاد می‌شود. در این‌ حالت‌ دمای‌ بدن‌ تا حد خطرناکی‌ بالا می‌رود؛ حتی‌ تا حدود۴۱.۵ درجه سانتی‌گراد.
عوامل‌ افزایش‌ دهنده‌ خطر گرمازدگی چیست؟
برخی از اقدامات می‌تواند خطرات ناشی از گرمازدگی را افزایش دهد و فرد گرمازده را دچار مشکلات بسیاری کند. اثرات‌ عمومی‌ بالا رفتن‌ سن و مصرف مواد مخدر و الکل از این عوامل به شمار می‌روند.
همچنین بیماری‌‌های مزمن‌ دیابت یا انسداد عروق‌ نیز خطر گرمازدگی را تشدید می‌کنند.
گرمازدگی برای افرادی که به تازگی دچار بیماری شده‌اند که سبب از دست‌ رفتن‌ مایعات‌ بدن بر اثر استفراغ‌ یا اسهال‌ شده‌ باشد نیز خطرات گرمازدگی را افزایش می‌دهد.
ضمن اینکه هوای‌ داغ‌ و پر رطوبت‌ (شرجی‌)، کارکردن‌ در محیط‌ بسیار گرم، از دست‌دادن‌ مایعات‌ بدن‌ در اثر تعریق‌ و ننوشیدن‌ مایعات‌ کافی‌ برای‌ جایگزینی‌ آب‌ از دست‌ رفته، پوشیدن‌ لباس‌ زیاد خصوصاً لباس‌ تنگ، تب‌ بالا و فعالیت بدنی‌ یا ورزش‌ شدید در هوای‌ داغ‌ و پر رطوبت در زمان گرمازده بودن‌ از دیگر عوامل افزایش خطر گرمازدگی به شمار می‌روند.
اختلالات و روش‌های درمان گرمازدگی
اختلالات ناشی از گرمازدگی به ۳ دسته تقسیم می‌شوند که کرامپ‌های عضلانی ناشی از گرما، خستگی مفرط، هیپوترمی از جمله اختلالاتی است که بدن را دچار مشکل می‌کنند.
کرامپ‌های عضلانی ناشی از گرما شامل اسپاسم عضلات ارادی به دلیل تخلیه الکترولیت‌هاست و معمولاً زمانی رخ می‌دهد که فرد بر اثر قرارگرفتن در معرض گرما، دچار تعریق شدید شده، مقداری زیادی آب و نمک از دست بدهد و سپس توسط نوشیدن آب، کمبود مایعات خود را بدون در نظر گرفتن کمبود نمک جبران نماید.
در این حالات مداخلات اورژانس شامل خنک نگهداشتن بیمار و خوراندن نمک یا تزریق نرمال سالین به فرد دچار کرامپ‌های عضلانی است.
خستگی مفرط ناشی از گرما نیز معمولاً زمانی رخ می‌دهد که فرد بر اثر قرار گرفتن در معرض گرما، مقادیر زیادی آب و نمک را از طریق تعریق شدید از دست بدهد. شکایات بیمار در این حالت معمولاً شامل سردرد، تهوع، سرگیجه و اختلال در بینایی است.
در این حالت نیز مداخلات اورژانس شامل قرار دادن بیمار در جای خنک و خوراندن آب و نمک به او می‌شود. در صورت وجود حالت تهوع و استفراغ یا بیهوش بودن بیمار تزریق وریدی نرمال سالین ضروری است.
اما هیپوترمی در گرمازدگی در موقعیتهای بسیار گرم، بخصوص در هوای مرطوب و بدون باد ( شرجی)، ممکن است ظاهر شود. در چنین وضعیتی درجه حرارت بدن به بالای 40 درجه سانتیگراد رسیده و تنظیم حرارت مختل می‌شود.
علائم این اختلال شامل کانفیوژن، اغما و تشنج است و هیپوتالاموس دچار بدکاری می‌شود و چون بیمار عرق نمی‌کند پوست وی گرم و خشک است.
در این حالت اقدام به خنک کردن بیمار باید هر چه سریعتر صورت گیرد. مهمترین مسئله، کاهش سریع درجه حرارت بدن تا 35 درجه سانتیگراد است. شستشوی بدن توسط الکل، خواباندن بیمار در یخ، استفاده از پنکه یا کولر، غوطه ور کردن بیمار در آب سرد و استفاده از پتوهای خنک کننده می‌تواند کمک کننده باشد.
به یاد داشته باشید که در این حالت مطلقاً نباید آسپرین جهت کاهش تب استفاده کرد زیرا نه تنها نمی‌تواند درجه حرارت را کاهش دهد، بلکه دارای یک اثر منفی روی هموستاز بدن است که فرد گرمازده را در شرایط بسیار خطرناکی قرار می‌دهد.
کنترل حرارت بدن باید از طریق رکتال صورت گیرد. زمانی که درجه حرارت به 39 درجه سانتیگراد رسید، عملیات خنک کننده باید متوقف گردد تا از عوارض احتمالی هیپوترمی جلوگیری شود. مانیتورینگ دقیق بیمار از نظر افزایش مجدد درجه حرارت لازم در این حالت ضروری است.
همچنین باید از بروز لرز در بیمار ممانعت کرد زیرا لرزیدن موجب افزایش درجه حرارت بدن می‌شود. در صورت بروز لرز حین خنک کردن بیمار، بلافاصله عامل خنک کننده را حذف کنید.




1393/4/3





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن