واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: توطئه جدید برای استفاده از بحران عراق جهت ضربه زدن به سوریه
طی بیش از دو هفته که از تهاجم گروه های تروریست به عراق می گذرد، سرعت و اهمیت تحولات مربوط به این موضوع، سبب شده عملاً اخبار مربوط به تحولات کشور همسایه عراق، یعنی سوریه به حاشیه برود. با این حال، برخی از گمانه ها و تحلیل ها از وجود توطئه ای مشترک میان گروه های مخالف سوری و آمریکا حکایت دارد که هدف از آن، استفاده از شرایط عراق برای دست زدن به اقدامی جدید در سوریه است.
کد خبر: ۴۱۰۶۱۴
تاریخ انتشار: ۰۳ تير ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۰ - 24 June 2014
طی بیش از دو هفته که از تهاجم گروه های تروریست به عراق می گذرد، سرعت و اهمیت تحولات مربوط به این موضوع، سبب شده عملاً اخبار مربوط به تحولات کشور همسایه عراق، یعنی سوریه به حاشیه برود. با این حال، برخی از گمانه ها و تحلیل ها از وجود توطئه ای مشترک میان گروه های مخالف سوری و آمریکا حکایت دارد که هدف از آن، استفاده از شرایط عراق برای دست زدن به اقدامی جدید در سوریه است.
به گزارش «تابناک»، تا حدود دو هفته پیش، نام گروه تروریستی «داعش» به طور مستقیم به سوریه گره خورده بوده و اخبار جنایات این گروه، تنها از سوریه به گوش می رسید. اما با پیشروی این گروه (با حمایت دیگر عناصر تکفیری و همچنین نیروهای سابق بعثی) در عراق، مشخص شد که دامنه طرح های این گروه، فراتر از سوریه است.
اکنون که تروریست های تکفیری- بعثی همچنان برخی مناطق عراق را تحت اشغال دارند و درگیری ها میان نیروهای وابسته به این گروه ها و نیروهای دولتی- مردمی ادامه دارد، برخی موضع گیری ها و تحلیل ها در مطبوعات و رسانه های غربی و عربی از وجود توطئه ای جدید برای ارتباط دادن تحولات عراق به سوریه و اقدام علیه دولت دمشق حکایت دارد.
در همین زمینه، سایت تحلیلی «المانیتور» مطلبی را به قلم مرهف جوجاتی، از چهره های مخالف دولت سوریه که ریاست موسسه «روز بعد» (با هدف برنامه ریزی برای دوره پس از سقوط بشار اسد) را بر عهده دارد منتشر کرده که در آن ادعا شده به دلیل پیشروی اخیر گروهک داعش، ایالات متحده باید نسبت به آنچه وی «گروه های مخالف میانه رو سوری» می خواند اقدام کند.
جوجاتی در این مطلب ادعا می کند که دلیل اصلی برآمدن گروه داعش و قدرت گیری این گروه، عدم اتخاذ موضع مناسب و انجام ندادن واکنش مناسب از سوی جامعه بین المللی نسبت به تحولات سوریه بوده است؛ وگرنه گروه های به اصطلاح میانه رو می توانستند با کمک خارجی، اقدامات خود علیه اسد را شدت بخشیده و زمینه براندازی وی را فراهم نمایند.
در این زمینه، باید اشاره کرد که طی بیش از سه سال اخیر، یکی از مسائلی که به عنوان دلیل خودداری آمریکا از ارسال سلاح های سنگین برای مخالفان دولت سوریه از آن یاد می شد، نگرانی از این احتمال بود که این سلاح ها به دست گروه های افراطی و تندرو بیفتد و از آن علیه منافع خود دولت های غربی استفاده شود.
اکنون استدلال گروه های مخالف سوریه – که به نظر می رسد جوجاتی وظیفه سخنگویی آن ها را بر عهده گرفته – این است که با توجه به اینکه داعش توانسته با بهره گیری از منابع مالی و تسلیحاتی برخی از کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس، همه گونه امکاناتی را برای خود فراهم کند، آمریکا نیز باید امکانات لازم را برای دیگر گروه ها فراهم نماید تا بتوانند هم برابر این گروه و هم در مقابل دولت سوریه به مبارزه بپردازند.
در همین زمینه، باید خاطرنشان کرد که با وجود مخالفت دولت اوباما با ارسال سلاح های سنگین برای گروه های مخالف سوری، عناصر تندروی جمهوری خواه در این کشور همواره بر ضرورت انجام چنین اقدامی تأکید کرده اند. بر همین اساس و با توجه به پیوندهای شدید موجود میان گروه های مخالف سوری و عناصر تندرو آمریکایی، می توان ایده مطرح شده از سوی جوجاتی را یک طرح مشترک از سوی گروه های مخالف سوریه و جمهوری خواهان به منظور تشدید فشارها بر دولت اسد ارزیابی کرد.
از سوی دیگر، گفتنی است جوجاتی در حالی خود و هم قطارانش را «میانه رو» می خواند که پیش از اوج گیری قدرت داعش در سوریه، این گروه موسوم به «ارتش آزاد سوریه» بود که مسئولیت انجام عملیات های نظامی و جنایات مختلف را بر عهده داشت. اکنون نیز که این گروه ها درخواست سلاح سنگین را مطرح می کنند، می توان انتظار داشت که در صورت برآورده شدن این درخواست، چه سرنوشتی در انتظار سوریه خواهد بود.
به عبارت دیگر، وقتی پای سلاح های پیشرفته به میان بیاید، قائل شدن به تفکیک میان «تروریست های افراطی» و «تروریست های میانه رو» امری خنده دار است! بر این اساس، می توان تنها هدف افرادی چون جوجاتی از طرح این گونه مسائل را، تلاش برای ماهی گرفتن از آب گل آلود خاورمیانه و بهره گیری از بحران عراق به نفع پیشبرد دستور کار خود در سوریه ارزیابی کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]