واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
نیاز صبای قم؛ تغییر اسم یا مسمی؟! قم - ایرنا - هیات مدیره باشگاه فرهنگی ورزشی صبای قم در حالی قصد دارد نام این باشگاه را تغییر دهد که هنوز مشخص نیست مشکل نام کنونی آن چیست و منطق تغییر این نام کدام است؟
به گزارش ایرنا، نیمه اردیبهشت ماه گذشته سیر تحولات در باشگاه صبای قم آغاز شد، اکبر غمخوار مدیرعامل اسبق پرسپولیس تهران، ابوالفضل جوکار از فعالان اقتصادی ، عباس جهان بینی مدیرکل ورزش و جوانان استان قم ، سید حسن رضوی معاون برنامه ریزی استاندار قم و محسن بهشتی معاون سابق شهرسازی شهرداری قم به عنوان اعضای جدید هیات مدیره انتخاب شدند و در همان جلسه اول برخی تصمیمات را اتخاذ کردند.
یکی از این تصمیم ها انتقال قطعی تمرینات تیم فوتبال صبا به قم به عنوان مطالبه چند ساله مردم این شهر و تغییر نام باشگاه بود.
عباس جهان بینی عضو هیات مدیره باشگاه که اکنون مدیرعامل صبای قم نیز است بلافاصله پس از اولین جلسه هیات مدیره جدید باشگاه عنوان کرد که قرار بر آن شده است با رعایت امور حقوقی، نام باشگاه صبای قم با فراخوان عمومی در بین مردم قم تغییر یابد.
وی ابراز کرده بود که کلیه علاقمندان می توانند نام مورد نظر خود را به روابط عمومی اداره کل ورزش و جوانان اعلام کنند و به نفراتی که بهترین نام را پیشنهاد دهند جوایزی تعلق خواهد گرفت و لینک دسترسی به فرم پیشنهاد نام جدید برای صبای قم بر روی سامانه اطلاع رسانی اداره کل ورزش و جوانان هم چنین سامانه اینترنتی باشگاه صبا قرار گرفت.
اما باید دید تغییر نام باشگاه صبای قم می تواند گرهی از مشکلات این باشگاه خصوصا تیم فوتبال آن باز کند؟
تنگناهای مالی هم چنین عدم حمایت مناسب تماشاگران از تیم صبای قم مهم ترین مشکلاتی بودند که این تیم در سال های اخیر با آن مواجه بوده است.
اما صبا به چه معنا است، در فرهنگ های لغت مختلف این واژه به عنوان بادبرین و بادی که ازسمت مشرق می وزد معرفی شده است و در دیوان بسیاری از شعرا از آن به نیکی یاد شده است.
صبا خلق و صبا سرعت نیز از صفات ذکر شده هستند که خصوصا صبا سرعت هم خوانی بسیار خوبی با نام یک تیم ورزشی دارد و بدان معناست که کسی در تندراه رفتن و سرعت مانند باد صبا باشد.
صبای قم که پیش از این صبا باتری تهران نام داشت از سال 1387 به استان قم منتقل شد ، این در حالی بود که این تیم یک بار پیش از انتقال به قم سابقه حضور در آسیا را داشت.
صبا در اولین سال حضور خود در قم یعنی در سال 1387 از سهمیه آسیایی صباباتری استفاده کرد و در لیگ قهرمانان آسیا حاضر شد.
صبای قم باری دیگر پس از نمایش خوب این تیم با سرمربی گری عبدالله ویسی در لیگ یازدهم سهمیه آسیایی پیدا کرد و یکی از نمایندگان ایران در لیگ قهرمانان آسیا شد.
دو بار حضور صبای قم در لیگ قهرمانان آسیا در کمتر از پنج سال از حضور این تیم در قم باعث بالا رفتن اعتبار بین المللی فوتبال قم شد و آسیایی ها و حتی بسیاری از جهانیان فوتبال قم را با نام صبا می شناسند، حتی در بسیاری از بازی های رایانه ای پرطرفدار فوتبال در دنیا که میلیون ها نفر را به خود جذب می کنند تیم صبای قم می تواند یکی از انتخاب های بازیکنان برای بازی باشد.
هم چنین در بسیاری از در سایت های معتبر ورزشی خارجی فوتبالی نام صبا نامی جا افتاده است که تغییر نام این باشگاه و جا افتادن نام جدید در اذهان فوتبال دوستان ممکن است چند سالی زمان ببرد.
حال باید دید تغییر نام صبای قم باعث جذب بیشتر علاقمندان به فوتبال به این تیم خواهد شد یا تاثیری در حمایت بیشتر مردم شهر قم نخواهد داشت. این در حالی است که جذب بازیکنان بومی ، انجام تمرینات در داخل شهر ، ارائه تسهیلات ایاب و ذهاب به هواداران و ارائه امکانات رفاهی در ورزشگاه می تواند عواملی باشد که افراد بیشتری را به ورزشگاه ها بکشاند.
البته باید این نکته را هم در نظر گرفت که اعتبار نام صبا تنها برای رشته فوتبال نیز خرج نشده است و این باشگاه در سال های اخیر سابقه تیم داری در لیگ های مختلف مانند هندبال ، کشتی فرنگی و فوتسال را در کارنامه دارد.
بدلایل پیش گفته، حال باید پرسید تغییر نام صبای قم با چه منطق و برای پر کردن کدام خلا در دستور کار قرار گرفته است و هزینه و فایده آن برای این باشگاه و ورزش قم کدام است؟ آیا این یک تصمیم شخصی و سلیقه ای از سوی مدیران است و یا این که قرار است با این تغییر اسم، تحولی مهم در مسمای این بخش مهم از فوتبال قم نیز هم رخ دهد؟ آیا اولویت قم تغییر در نام است یا تحول در مدیریت و کادر فنی و بازیکنان؟ ک/4
7408 / 380/
* محمد جهانگیریان
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
03/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]