تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):آفت دینداری حسد و خودبینی و فخر فروشی است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805509656




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اين خيابان بايد دو طرفه باشد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۳ تير ۱۳۹۳ (۹:۲۴ق.ظ)
جمهوري اسلامي اين خيابان بايد دو طرفه باشد
به گزارش خبرگزاري موج، «اين خيابان بايد دو طرفه باشد» عنوان سرمقاله روزنامه جمهوري اسلامي است که در آن مي خوانيد؛
بار ديگر به مناسبت فرارسيدن سالروز فاجعه انفجار دفتر مرکزي حزب جمهوري اسلامي و شهادت مظلومانه آيت الله بهشتي و 72 تن از ياران انقلاب اسلامي، هفته قوه قضائيه برگزار مي شود و سران اين قوه به اين مناسبت تلاش مي کنند گزارش هائي از عملکرد خود را ارائه نمايند.
تناسب برگزاري هفته قوه قضائيه در روزهاي هفته اول تيرماه اينست که شهيد مظلوم آيت الله بهشتي به هنگام شهادت، رئيس قوه قضائيه بود و شهادت اولين رئيس اين قوه در نظام جمهوري اسلامي اقتضا دارد به صورت سالانه زمينه ساز آشنائي مردم با قوه قضائيه و عملکرد آن باشد. طبيعي است که نفس ايجاد چنين فرصتي ارزشمند است و بايد از آن حداکثر استفاده را در جهت ايجاد رابطه ميان قوه قضائيه و مردم به عمل آورد. بنابر اين، اکنون سئوال اساسي اينست که آيا از اين فرصت مناسب چنين استفاده اي صورت مي گيرد؟
مسئولان قوه قضائيه فقط در صورتي مي توانند به بهره برداري صحيح از فرصت هفته قوه قضائيه اطمينان داشته باشند که از اين فرصت براي ايجاد رابطه دو طرفه بهره برداري کنند و از سخن گفتن يکطرفه بپرهيزند. در طول سال هاي سه دهه گذشته، همواره ظرفيت خوب هفته قوه قضائيه براي سخنراني ها و مصاحبه هاي مسئولان ارشد اين قوه بکار گرفته شد ولي هيچگاه ترتيبي داده نشد تا مردم نيز با استفاده از اين ظرفيت مطالب خود را درباره عملکرد مسئولان قوه قضائيه بگويند و بدين ترتيب، اين قوه در ترازوي قضاوت مردم قرار بگيرد. اگر بخشي از فرصت مناسب هفته قوه قضائيه در اختيار مردم قرار گيرد تا کساني که اين قوه بايد براي آنها کار کند، نظر خود را درباره آن بگويند، باز هم حداکثر چنين خواهد شد که از 365 روز سال، 364 روز در اختيار قوه قضائيه باشد و فقط يک روز به مردم تعلق داشته باشد تا در ازاء 364 روز قضاوت مسئولان درباره مردم، اجازه داده شود فقط يک روز هم مردم درباره مسئولين قضاوت کنند.
خوشبختانه اين کار در قالب نظرخواهي رسانه ملي از مردم آنهم به مدت يک روز بلکه فقط به مدت يکساعت، اين هفته انجام شد و بيش از 89 درصد از شرکت کنندگان در نظرخواهي از برخورد ضعيف قوه قضائيه با دانه درشت ها اعلام عدم رضايت کردند. اين نظرخواهي اگر در ساير بخش ها هم صورت بگيرد، به احتمال زياد نتيجه همين خواهد بود. به عبارت روشن تر، مردم از عملکرد قوه قضائيه راضي نيستند هر چند مسئولان اين قوه همواره از عملکرد خود اعلام رضايت مي کنند و چنان مثبت گزارش مي دهند که گوئي هيچ ايراد و اشکالي وجود ندارد.
بنابر اين، چاره کار در اينست که فرصت هفته قوه قضائيه ميان مسئولان اين قوه و مردم تقسيم شود و اين خيابان يکطرفه به خيابان دوطرفه تبديل گردد تا همه چيز به صورت شفاف در معرض قضاوت عموم قرار گيرد. اين اقدام، قطعا به نفع خود قوه قضائيه است، زيرا موجب برطرف شدن اشکالات موجود و رشد و ارتقاء کيفي اين قوه خواهد شد.
شايد بتوان رمز عدم توفيق قوه قضائيه را با مروري بر محوري ترين مطالبه بنيانگذار نظام جمهوري اسلامي و همچنين رهبر معظم انقلاب حضرت آيت الله خامنه اي پيدا کرد که همواره تأکيد کرده و مي کنند که قوه قضائيه بايد پناهگاه مظلومان باشد و افراد ظالم نه تنها جايگاهي در آن نداشته باشند بلکه از آن بترسند و در برابر آن سر فرود آورند. اينکه سران قواي سه گانه مجريه، مقننه و قضائيه، امسال در اولين روز هفته قوه قضائيه متفقاً بر ضرورت استقلال قوه قضائيه تأکيد و مطالبات غيرقانوني صاحبان قدرت و مکنت از اين قوه را نکوهش کردند، نشانه روشني از فشارهائي است که بر دستگاه قضائي کشور وارد مي شود. وجود فشار و مطالبات غيرقانوني و غيرشرعي، امري طبيعي است زيرا صاحبان قدرت و مکنت معمولاً مايل هستند بر قدرت و مکنت خود بيافزايند و هرگز در برابر قانون و حق تسليم نشوند. مهم اينست که قوه قضائيه با توجه به جايگاهي که دارد و وظايفي که قانون اساسي براي آن مقرر کرده، زير بار اين فشارها نرود و بر سينه صاحبان مطالبات خلاف قانون دست رد بزند.
خوشبختانه بدنه قوه قضائيه از قضات شريف، نجيب، قانون مدار، متدين و فعال زيادي برخوردار است. وجود اين قضات متعهد، زمينه بسيار خوبي براي تأمين استقلال قوه قضائيه و حرکت آن بر محور عدالت و ظلم ستيزي است. مسئولان قوه قضائيه بايد از اين زمينه بسيار مناسب حداکثر بهره برداري را براي تحقق اهدافي که قانون اساسي جمهوري اسلامي براي دستگاه قضائي مقرر کرده است به عمل آورند.
اين، کاري بوده که شهيد مظلوم آيت الله بهشتي با جديت در صدد انجام آن بود و با پاکسازي دستگاه قضائي از عناصر ناپاک باقيمانده از رژيم منحط شاهنشاهي و وارد ساختن قضات متدين و مستقل به اين دستگاه همراه با استفاده از آن دسته از قضات شريف و سالم که از گذشته در دادگستري مشغول کار بودند، توفيق قابل ملاحظه ا ي در اين زمينه به دست آورده بود. هفته قوه قضائيه بايد فرصتي نيز براي مرور عملکرد بنيانگذار دستگاه قضائي اسلامي شهيد مظلوم آيت الله بهشتي باشد. در اين فرصت خوب است به دو نکته اساسي در سيره شهيد بهشتي توجه شود؛ اول آنکه او با قاطعيت و فارغ از جنجال هاي تبليغاتي به تقويت بنيان دستگاه قضاء اسلامي همت گماشت و دوم اينکه با اينکه رئيس اين دستگاه بود، خود به نقد آن مي پرداخت و براي مردم نيز سهم قابل ملاحظه اي جهت نقد عملکرد دستگاه قضائي قائل بود. شهيد بهشتي معتقد بود "مشک آنست که خود ببويد نه آنکه عطار بگويد". وارثان شهيد بهشتي در قوه قضائيه هم بايد همين راه را بپيمايند و با دادن فرصت نقد به مردم ثابت کنند که معتقد نيستند مشک آنست که عطار بگويد!













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن