واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > آذربایجان شرقی مهر گزارش می دهد/
خانه گمشده دوست کجاست/ غبار فراموشی بر زادگاه شهریار
تبریز – خبرگزاری مهر: غبار فراموشی بر روستای تاریخی خشکناب بستان آباد نشسته در حالیکه این روستا می توانست به عنوان زادگاه استاد شهریار به ظرفیت بزرگ گردشگری آذربایجان شرقی تبدیل شود.
به گزارش خبرنگار مهر، استاد شهریار از ستون های خیمه ادبیات معاصر ایران زمین است که شایسته نیست غبار فراموشی بر کوچه باغ های خانه پدری و زادگاه استاد شهریار در روستای خشکناب، بنشیند. سید محمد حسین بهجت تبریزی در شهریور ماه سال 1285 هجری شمسی در روستای خشکناب بستان آباد به دنیا آمد و اکنون این روستا به دلیل نداشتن حداقل ها و امکانات رفاهی تقریبا خالی از سکنه شده و فقط چهار خانوار در آن زندگی می کنند. توجه به این چنین ظرفیت های گردشگری یک اصل مهم در توسعه و رونق جذب گردشگر در آذربایجان شرقی است که متاسفانه چندان اهمیتی به روستاها و اماکن ناشناخته و گمنامی که دارای این چنین پتانسیل هایی هستند، نمی شود و در دراز مدت ممکن است این ظرفیت های گردشگری پتانسیل های خود را از دست دهند و بدون استفاده شوند. این روستا در دامنه کوه حیدربابا به صورت شیب دار واقع شده و آب و هوای آن در بهار و تابستان معتدل و مطبوع و در پاييز و زمستان سرد است.
علاقه استاد شهریار به این روستا و خانه پدری بر کسی پوشیده نیست تا جایی که از این روستا بارها در منظومه های شعر خود استفاده کرده است. شهریار دوران کودکی خود را در میان روستائیان صمیمی و خونگرم خشکناب در کنارکوه حیدربابا گذراند و همچون تصویر برداری توانا خاطرات زندگی خود را در میان مردم روستا و در کنار آن کوه به ذهن سپرد و بارها در اشعار خود از آن خاطرات و فضای روستا یاد کرد. وی نخستین شعر خود را نیز در چهار سالگی به زبان ترکی آذربایجانی در همین روستا سرود؛ ولی اکنون که این روستا می توانست به یک ظرفیت گردشگری تبدیل شود، وضعیت مطلوبی ندارد تا جایی که از خانه پدری استاد شهریار فقط بخشی از دیوارها، تنور و چشمه مورد استفاده آنان باقی است و بقیه در گذر زمان تخریب شده است. خشکناب پتانسیل تبدیل به قطب گردشگری آذربایجان شرقی را دارد نماینده مردم بستان آباد درمجلس شورای اسلامی با بیان اینکه روستای خشکناب بستان آباد زادگاه شهریار ملک سخن از حداقل امکانات رفاهی محروم است، گفت: خشکناب پتانسیل تبدیل شدن به قطب گردشگری آذربایجان شرقی را دارد ولی متاسفانه در فراموشی به سر می برد. غلامرضا نوری با تاکید بر اینکه باید از نعمت استاد شهریار در این منطقه استفاده کنیم و باعث رونق این روستا شویم، افزود: نداشتن حداقل امکانات باعث شده تا اندک جمعیت ساکن در این روستا نیز به نقاط دیگر مهاجرت کنند و الان فقط چهار خانوار در این روستا زندگی می کنند.
نوری همچنین افزود: این روستا جاده طولانی و بدون آسفالتی دارد که باعث نیامدن مسافر و گردشگر به این روستا شده است. وی با بیان اینکه خانه پدری استاد شهریار می تواند تبدیل به یک موزه شود، افزود: وجود استاد شهریار گنجینه و ظرفیت بزرگی در منطقه است که باید با ایجاد زیرساخت های اولیه و معرفی آن به مردم زمینه های توسعه آنرا فراهم کرد. در خصوص احیای روستای خشکناب غفلت شده است مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی نیز با بیان اینکه در خصوص احیای روستای خشکناب غفلت شده است، گفت: خشکناب به عنوان زادگاه استاد شهریار، باید به کانون توجه و قطب گردشگری استان تبدیل شود. علی اکبر صفی پور با اشاره به امضای تفاهم نامه بازسازی خانه استاد شهریار در این روستا گفت: شهریار به زادگاه و وطن خود علاقه زیادی داشت که باید این مکان ارزشمند به کانون توجه گردشگران و دوست داران شهریار تبدیل شود. وی با تاکید بر ضرورت توجه به این روستا و تامین زیرساخت هایی همچون آسفالت جاده گفت: زنده کردن این روستای سرسبز یک وظیفه و دینی است که باید آن را به حافظ قرن ادا کنیم.
صفی پور افزود: مسئولان باید کمک کنند تا منطقه و این روستا رونق بیشتری بگیرد تا شاید شهریاران دیگری از این منطقه برخیزند. تا یک سال آینده روستای خشکناب به یک ظرفیت گردشگری تبدیل می شود مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی نیز با اشاره به وجود پتانسیل های زیادی در این روستا گفت: تا یک سال آینده روستای خشکناب به یک ظرفیت گردشگری تبدیل می شود. فرزین حق پرست با بیان اینکه به تازگی و در جریان برگزاری جشنواره یک روز با حیدربابا تفاهم نامه بازسازی خانه استاد شهریار امضا شد، ادامه داد: قرار است خانه پدری استاد شهریار در 300 متر مربع بافت اعیانی و دو تا سه هزار متر مساحت ساخته شود و آسفالت جاده دسترسی روستا را نیز ارگان های دیگر پذیرفته اند.
وی با بیان اینکه هزینه های این پروژه را یک خیر فرهنگی پرداخت می کند، افزود: بازسازی این خانه پس از تملک و تحویل نقشه ها شش ماه طول می کشد و در واقع مجموع اقدامات، بازسازی و ساخت خانه در یک سال به پایان می رسد. حق پرست ابراز امیدواری کرد که با بازسازی این خانه روستای خشکناب به یک ظرفیت عظیم گردشگری آذربایجان شرقی تبدیل شود.
۱۳۹۳/۴/۳ - ۰۸:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]