واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
جانشین فرمانده انتظامی کردستان: کاهش سن اعتیاد در کردستان به 18 سال یک هشدار جدی است سنندج - ایرنا - جانشین فرمانده انتظامی کردستان گفت: کاهش سن اعتیاد در استان کردستان از 25 سال به 18 سال یک هشدار جدی است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، سرهنگ جعفر آژنگ شامگاه یکشنبه در نشست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و در جمع خبرنگاران افزود: تغییر ذائقه مصرف کنندگان مواد مخدر از مواد سنتی به مواد صنعتی نیز نگران کننده است.
وی گفت: با همه این اوصاف، کردستان هنوز در میان استان های سفید کشور قرار دارد.
آژنگ افزود: 70 درصد جرائم خرُد در سال گذشته و 67 درصد این جرائم در سه ماهه سال جاری توسط معتادین صورت گرفته است.
وی به ارائه آماری از کشفیات سه ماهه اول سال جاری پرداخت و گفت: در این مدت میزان کشف تریاک 66 درصد کاهش، حشیش 204 درصد افزایش و هروئین دو درصد کاهش داشته است.
آژنگ همچنین خبر از افزایش یکهزار و 233 درصدی یا به عبارتی 12 برابری کشف پیش سازه هایی داد که در ساخت مواد مخدر صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.
وی با اشاره به اینکه در مجموع 18 درصد کاهش کشف مواد مخدر داریم، دلیل آن را تمرکز بیشتر نیروی انتظامی به داخل شهرها و پاکسازی و سالم سازی در شهرها و تمرکز کمتر به ترانزیت بیان کرد.
به گفته جانشین فرمانده انتظامی کردستان، در این مدت دستگیری قاچاقچیان 51 درصد و دستگیری نگهدارنده و توزیع کننده مواد مخدر افزایش داشته است که مجموع دستگیری ها را به 16 درصد افزایش داده است.
آژنگ میزان افزایش انهدام باندهای مرتبط با مواد مخدر را 166 درصد دانست و گفت: 79 درصد خودروهای توقیفی نیز افزایش یافته است.
وی از افزایش 950 درصدی کشف مواد مخدر در داخل شهرهای استان کردستان خبر داد و افزود: تعداد معتادین جمع آوری شده 39 درصد، معرفی این معتادین به کمپ ها 123 درصد و زندانیان مواد مخدر 270 درصد افزایش یافته است.
آژنگ گفت: نیروی انتظامی می تواند در عرض 48 ساعت تمامی معتادین استان را جمع آوری کند اما لازم است که مقدمات قانونی و امکانات لازم برای نگهداری و درمان آنها طبق ماده 16 فراهم شود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان نیز در این نشست گفت: در 10 روز آینده نشستی برای بررسی دقیق نحوه اجرای ماده 16 برگزار می شود.
«سلیم کریمی» افزود: در راستای این ماده در یک ماه ونیم گذشته نیز 475 معتاد را اسکان داده ایم که در صورت نبود مکان، برخی از معتادین را به استان های دیگر اعزام می کنیم.
وی با اشاره به اینکه باید روند بعد از درمان نیز در نظر گرفته شود، اظهار کرد: دو کمپ برای اجرای این ماده در سنندج و سقز در نظر گرفته شده است.
کریمی با اشاره به تعداد معتادین استان کردستان گفت: برآورد ما 19 تا 21 هزار نفر است که هفت هزار نفر شناسایی شده اند.
وی همچنین از رشد اعتیاد به مواد صنعتی در میان بانوان در مقایسه با آقایان در استان کردستان خبر داد.
رییس کمیته حقوقی و قضایی مبارزه با مواد مخدر در این نشست گفت: تبصره ماده 16 هنوز کامل اجرا نشده است که با اجرای کامل آن دست دادسرا هم بازتر می شود.
رستمی افزود: با اجرای این ماده، معتاد با یک قرار و تعهد به کمپ معرفی می شوند و تا شش ماهه که مورد درمان قرار می گیرد، پرونده وی به حالت تعلیق در می آید. ک/2
570/533 ** 1071
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
02/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]