واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲ تير ۱۳۹۳ (۹:۴۶ق.ظ)
سياست روز هوشياري رسانه هاي داخلي در قبال تحولات منطقه
به گزارش خبرگزاري موج، «هوشياري رسانه هاي داخلي در قبال تحولات منطقه» عنوان سرمقاله روزنامه سياست روز است که در آن مي خوانيد؛
از زمان آغاز تحولات عراق، کشورهاي عربي و غيرعربي منطقه و کشورهاي غربي فرامنطقه اي يک خط و جريان رسانه اي را پيگيري مي کنند، رفتن نوري مالکي نخست وزير عراق، طرح درگيري هاي قومي و مذهبي (شيعه ـ سني) و معرفي چهره اي از اسلام که در گروهک هاي تروريستي تکفيري و سلفي تبلور يافته است.
اين جريان و خط رسانه اي در تحولات سوريه هم پيگيري مي شد و سرخط خبرهاي رسانه هاي غربي با عناويني چون معارضين سوريه، مخالفين بشار اسد، پيکارجويان، جنگجويان و ... اکنون همين روند در عراق دنبال مي شود.
اخباري که غربي ها از تحولات و وقايع عراق توليد و مخابره مي کنند بايد از چند جهت مورد توجه رسانه هاي داخلي قرار گيرد تا در دام خبري آنها گرفتار نشد.
ترجمه و استفاده بدون تحليل و نقد خبرهاي رسانه هايي همچون رويترز فرانس پرس، بي بي سي، سي ان ان و ... همان اتفاق و هدفي است که تيم رسانه اي غرب در پي آن است. آنها خود را در تحولات عراق به عنوان منابع خبري موثق با انتشار اخباري دروغين و جهت دار مطرح مي کنند.ضعف هبر رساني ايران از اتفاقات عراق به خوبي ديده مي شود.
در تحولات عراق هم عباراتي براي گروه تروريستي و تکفيري داعش به کار مي رود که يادآور، اتفاقات سوريه است. عباراتي همچون دولت اسلامي عراق و شام که نامي است خود خوانده از سوي داعش، مورد استفاده رسانه هاي غربي است. اين رسانه ها بدون اشاره به ماهيت چنين گروه هاي تروريستي و جنايات فجيعي که مرتکب مي شوند، همواره تلاش مي کنند، آنها را جلوه اي از اسلام معرفي کنند و از سوي ديگر، مهمترين هدف آنها را مبارزه با تفکر تشيع در جريان رسانه اي خود پيگير هستند.
اين سياست علاوه بر اين که کشورهاي اسلامي را درگير يک جنگ ناخواسته و تحميل شده مي سازد، اختلافات مذهبي را هم دامن مي زند و باعث مي شود هدف اصلي که مردم کشورهاي اسلامي بايد به آن توجه داشته باشند فراموش شود. دشمن اصلي اسلام چه اهل تسنن و چه تشيع، در منطقه رژيم صهيونيستي و حامي اصلي آن آمريکاست. خطر جدي جهان اسلام و حتي دنيا، رژيم اسرائيل است که اکنون با درگيري هايي که در منطقه ايجاد شده به حاشيه رفته است. اين اتفاق اصلي ترين و مهمترين هدفي است که آمريکايي ها و صهيونيست ها در پي آن هستند.
درخواست آمريکا براي همکاري ايران در تحولات عراق و مبارزه با گروه داعش، که البته با مخالفت جمهوري اسلامي ايران روبرو شد، براي اين مطرح مي شود که پاي ايران به طور مستقيم به اين ماجرا باز شود.
باز شدن پاي ايران به تحولات عراق به طور مستقيم، ورود يک کشور شيعه نشين به ماجرايي است که به ظاهر از سوي اهل سنت در عراق ايجاد شده در حالي که، مسلمانان اهل سنت اقدامات و جنايات گروهک تروريستي داعش را تاييد نکرده و ضمن اعلام برائت از آن، به مقابله با اين تروريست ها در کنار برادران اهل تشيع پرداخته اند.
اقدامات و جناياتي که گروهک تروريستي داعش در عراق و حتي در سوريه انجام مي دهند، هيچگاه در ميان مسلمانان اهل سنت مورد تاييد نبوده و با آموزه هاي آنها هم در تضاد است.
از سوي ديگر، کشورهاي غربي نگراني خود را از بازگشت برخي از اين تروريست ها به کشورشان ابراز کرده اند. اين ابراز نگراني هنگامي مورد توجه قرار مي گيرد که، افرادي که تبعه کشور انگليس يا آلمان معرفي مي شوند به ظاهر مسلماناني هستند که از آن کشورها براي جهاد! به عراق يا سوريه رفته اند.
بدون شک و قطعا چنين افرادي بايد آموزش هاي نظامي و تروريستي را ديده باشند تا بتوانند، در جنگي که به پا کرده اند، حضور يابند. اين آموزش هاي نظامي را در کجا ديده اند؟! فرصت اين آموزش هاي ويژه در همان کشورهاي مبدا يا کشورهاي ثالث ايجاد شده است.
آنها با آموزش هاي نظامي ويژه و با تجهيزات کامل وارد عمل مي شوند و اين امر نشان مي دهد که حامي يا حامياني قوي آنها را هدايت و رهبري مي کنند. نگراني کشورهاي اروپايي هم از بازگشت تروريست هاي تبعه آنها نه به خاطر اقدامات احتمالي تروريستي که شايد در آن کشورها رخ دهد، بلکه در پشت پرده آن نگراني، هدف اسلام هراسي و اسلام ستيزي نهفته است.
ايجاد رعب و وحشت در دل شهروندان خود از اسلام، سياست اسلام هراسي است که سال هاست غربي ها آن را ترويج مي کنند.
مردم کشورهاي اروپايي هيچگاه نتوانستند چهره اسلام واقعي را ببينند و رفتار محبت آميز همراه با مسالمت و دوستي آن را لمس کنند، هر چه بوده، چهره اي خشن، تروريست و جنايتکار در رسانه ها و فيلم هاي غرب به تصوير کشيده شده و اين اقدامات تاثير منفي را بر ذهن و افکار آنها گذاشته است.
اکنون با چنين وضعيتي نيازمند يک اتفاق و اتحاد رسانه اي در ميان کشورهاي اسلامي هستيم تا اين توطئه و دسيسه بزرگ خنثي شود.
نخست رسانه هاي داخلي کشورمان بايد درباره تحولات عراق و سوريه توجيه شوند تا در دام خبرهاي رسانه هاي غربي نيفتند. خط دهي و جهت دهي به رسانه هاي داخلي و صدا و سيما با برگزاري جلسات توجيهي از سوي وزارت خانه ها و سازمان و نهادهاي مربوط مي تواند کمک بزرگي در اين جهت باشد.
وزارت امور خارجه، وزارت اطلاعات و ديگر نهادها بايد جلساتي را با مسئولان رسانه ها برگزار کنند تا خط خبري و رسانه اي کشور همسو با سياست هاي نظام باشد. رهبر معظم انقلاب روز گذشته درباره تحولات عراق فرمودند، «قضاياي عراق جنگ شيعه و سني نيست.» بايد بر روي همين موضوع تمرکز بيشتري داشت.
نويسنده:
محمد صفري
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]