واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ تير ۱۳۹۳ (۲۳:۳۲ب.ظ)
انتخاب مجدد بشار اسد؛ ناکامي داعش در سوريه و خيزش آن در عراق با برگزاري انتخابات رياست جمهوري سوريه و بازگشت ثبات به اين کشور و همچنين موفقيت ارتش در بيرون راندن شورشيان تکفيري از مناطق اشغال شده، گروهک تروريستي داعش به سمت عراق و پي گيري اهداف خصمانه ي حاميانش در خاک اين کشور روي آورده است.
به گزارش خبرگزاري موج، بسياري بر اين باورند که پيشروي "دولت اسلامي شام و عراق" موسوم به داعش در خاک عراق در چند روز گذشته در درجه ي اول ناشي از عدم توانايي اين گروهک تروريستي در دستيابي به اهداف خود در خاک سوريه است. لذا گروهک تروريستي داعش با تنگ شدن عرصه ي فعاليت در خاک سوريه در اثر موفقيت هاي ارتش اين کشور به سوي عراق روي آورده است.
داعش ابتدا در سال 2004 با نام "الدوله الاسلاميه في العراق" (دولت اسلامي در عراق) فعاليت مي کرد، اما؛ با بي ثباتي در سوريه در سال 2011، فعاليت خود را به اين کشور توسعه داد تا با نام جديد "دولت اسلامي عراق و شام" به کارش ادامه دهد. تعداد نظاميان داعش حدود 6 هزار نفر برآورد مي شود. رنگ رسمي داعش هم به مانند شبکه القاعده، سياه است. رنگ ساختمان ها، خودروها و پرچم آنها نيز سياه است.
شاخه نظامي داعش عمدتاً شامل شهروندان عراق، تونس و ليبي هستند. البته مسلمانان قفقاز در صف نخست انتحاري ها هستند؛ زيرا ارتباط آنها با دين عاطفي است و همين موضوع سازماندهي و بکارگيري آنها براي عمليات هاي انتحاري را آسان مي کند. رهبري داعش در اختيار عراقي هاست چرا که دولت اسلامي در ابتدا در عراق تاسيس شد. القاعده عراق شامل تعداد زيادي از افسران ارتش سابق عراق در دوره رياست جمهوري صدام حسين است.
سيطره بر شهر الرقه در شرق سوريه، آغاز فعاليت گسترده و قدرت نمايي داعش در استقرار حکومت جديد در بخشي از خاک سوريه بود. داعش پس از تصرف شهر الرقه به سرعت مراکز، ادارات و سازمان هايي را براي اداره مناطق تحت کنترل خود افتتاح و کليساي ارامنه را به دفتر تبليغ اسلام تبديل کرد.
داعش همچنين براي مديريت عمليات هاي نظامي، "شوراي نظامي" و براي اداره مناطق تحت کنترل خود "شوراي ويژه" تشکيل داده است. "شوراي نظامي" داعش مسؤوليت برنامه ريزي، مديريت سران و عمليات هاي نظامي را برعهده دارد. در داعش، عمليات هاي نظامي به نام "غزوه"شناخته مي شوند. در حال حاضر شيخ ابوبکر بغدادي، رياست داعش را برعهده دارد. او جانشين ابوعمر بغدادي است. هر دوي آنها به عنوان جانشينان ابومصعب الزرقاوي رهبر مقتول القاعده عراق شناخته مي شوند. الزرقاوي اهل اردن بود.
بسياري بر اين باورند که موفقيت هاي اخير ارتش سوريه در مناطق تحت کنترل شوروشيان که نيروهاي داعش نيز در ميان آنها قرار دارند موجب عقب رانده شدن اين گروهک تروريستي و روانه شدن آنها به سمت عراق شد. گروه تروريستي دولت اسلامي عراق و شام (داعش) روز سهشنبه (20 خرداد) توانست در مدت چند ساعت شهر موصل در استنينوا را بدون هيچ مقاومتي از سوي نيروهاي ارتش تصرف كند.
ارتش سوريه با انجام عمليات معکوس در مناطق تحت نفوذ شورشيان به سرعت گروههاي مسلح را از وضعيت هجومي و به وضعيت دفاعي منتقل کرد و پس از گذشت تنها چند ماه موفق شد، دايره عملياتي خود را چنان گسترش دهد که تمام مناطق تحت اشغال شورشيان را در برگيرد و خيلي زود گروههاي مسلح را در اين مناطق بينقش کند.
اکنون پس از گذشت حدود يک سال مشاهده ميکنيم که ارتش سوريه تسلط کامل خود را بر منطقه غربي سوريه باز يافته، درحاليکه 80 درصد مناطق شرقي دمشق و ريف دمشق را نيز در کنترل خود دارد، همانگونه که 80 درصد مناطق حمص نيز در کنترل ارتش سوريه است و آنچه از آن بر جاي مانده کويهاي قديمي شهر حمص است که عملياتهاي ارتش سوريه به طور گسترده در آن جريان دارد.
در حلب نيز گزارشهاي ميداني تاکيد ميکند که ارتش سوريه هر روز موفقيت جديدي را در اين منطقه به دست ميآورند. به اعتقاد صاحبنظران و کارشناسان نبردهاي حلب داراي ماهيت خاصي است و هم اکنون شاهد جنگ فرسايشي حقيقي است که به واسطه آن ارتش سوريه ميتواند به پيشروي خود در مناطق مورد نظر ادامه دهد و پيروزيهايي را محقق کنند.
از سوي دگير سوريه موفق شد، انتخابات خود را برگزار کند و مردم سوريه بار ديگر بشار اسد را براي يک دوره ديگر به رياست جمهوري سوريه انتخاب کردند و با اين انتخاب خود ثابت کردند که به مقابله خود در برابر هر تجاوز و تعدي ادامه ميدهند و اسد نيز نه تنها به مقابله خود با تروريسم ادامه ميدهند، بلکه موقعيت استراتژيک سوريه را حفظ و آن را تقويت کند.
پس از اين تاييد و حمايت مردمي از اسد ديگر جايي براي سخن گفتن از گفت وگوها و مذاکرات ملي خارج از سوريه باقي نميماند و هر گفت وگويي که به رهبري و رياست اسد و در خاک سوريه صورت نگيرد، مورد پذيرش نيست
از سوي ديگر موضوع دولت انتقالي نزد رهبران جبهه خصم سوريه تنها در تسليم شدن اسد و برکناري وي از قدرت معنا مييافت، اما؛ اکنون مردم سوريه گزينه مورد نظر خود را انتخاب و پايبندي خويش را به اسد اعلام کردهاند و اين معناي خواست و اراده مردمي است و به نظر ميرسد که همگان چه در داخل و چه در خارج بايد در برابر آن سر فرود آورند. مردم سوريه با انتخاب مجدد بشار اسد به فرماندهي کل نيروهاي مسلح سوريه از وي در مبارزهاش عليه تروريسم اعلام حمايت کردند.
از آنچه گذشت ميتوان گفت که اولاً، موفقيت ارتش سوريه و تسلط کامل آن بر برخي شهرهايي که پيشتر توسط شورشيان و گروههاي تکفيري اشغال شده بود موجب شد تا گروهک تروريستي داعش از ادامه پيش روي در خاک سوريه باز بماند و بهترين گزينه ي پيش رو ي خود را خروج از اين کشور و روي آوردن به همسايه ي شرقي سوريه يعني عراق ببيند. چرا که که ارتش سوريه يک سوم جنگ جهاني عليه اين کشور را با موفقيت و پيروزي به پايان برده است.
دوم اينکه برگزاري انتخابات رياست جمهوري سوريه و حمايت قاطع مردمي از بشار اسد موجب تثبيت دولت و بازگشت ثبات به داخل کشور شد. از اين رو جبهه ي مخالف حکومت سوريه که از حمايت کشورهايي نظير عربستان، قطر و ترکيه و آمريکا برخوردار بود به شدت تضعيف شد. در نتيجه تنها گزينه ي پيش روي مخالفان تکفيري دولت سوريه -که گروهک تروريستي داعش نيز جزو آنها محسوب مي شود- خروج از سوريه و دستيابي به اهداف خود در خارج از مرزهاي اين کشور است.
واقعيت اين است که امريکا، عربستان، قطر و ... در جبهه سوريه شکست خورده اند و به راحتي قادر به سرنگوني اسد و محور مقاومت نخواهند شد و فضاي عراق براي جبران شکستهاي متحدان منطقه اي امريکا مناسب است. به همين دليل عربستان با استفاده ازنفوذ خود در مناطق سني نشين و مرز خاکي با عراق مسؤوليت پشتيباني و سازماندهي عناصر داعشي و بعثي را برعهده گرفته است به طوري که منابع آگاه از انتقال هزار کاميون حامل اسلحه و مهمات از مرزهاي مشترک عربستان و عراق به خاک عراق تنها در پنج روز خبر ميدهند؛ افزون بر اين، اطلاعات منابع آگاه از سرازير شدن منابع مالي سعودي براي خريد فرماندهان نظامي عراق در روزهاي اخير حکايت دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]