تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن غبطه مى خورد و حسادت نمى ورزد، منافق حسادت مى ورزد و غبطه نمى خورد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804432278




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پیشگیری از سرقت علمی نیازمند تسهیل در فرایند ارجاع است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فناروی اطلاعات ایران: پیشگیری از سرقت علمی نیازمند تسهیل در فرایند ارجاع است تهران-ایرنا-عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فناروی اطلاعات ایران گفت: پیشگیری از سرقت علمی به تسهیل در فرایند ارجاع، فرهنگ سازی و آموزش پژوهشگران در مورد استفاده از سیستم ارجاع و نرم افزارهای تشابه یاب نیاز دارد.


به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، عمار جلالی منش روز یکشنبه در سومین میزگرد تخصصی آثار و پیامدهای سرقت علمی در پایان نامه ها و رساله ها با رویکرد راهکارهای مقابله نرم افزاری با سرقت علمی اظهار کرد: سرقت علمی به 2 دسته سرقت علمی عمدی و غیرعمدی تقسیم می شود که سرقت علمی غیرعمد به دلیل نبود سیستم ارجاع رخ می دهد.
در سیستم ارجاع پژوهشگران باید اطلاعات و داده های مورد استفاده خود را با ذکر منابع مورد استفاده قرار دهند.
وی توضیح داد: بسیاری از پژوهشگران به خاطر اینکه از الگوهای ارجاع اطلاعی ندارند، ناخواسته دست به سرقت علمی می زنند و تصور نمی کنند که اقدامی که انجام می دهند، سرقت است.
جلالی منش ادامه داد: عدم پشتیبانی از فرایند ارجاع ازطریق نرم افزار و نبود ارایه آموزش های لازم در مورد فرایند ارجاع به پژوهشگران از دلایل بروز پدیده سرقت علمی به شمار می رود.
وی دشواری ارجاع در زبان فارسی را از دیگر عوامل سرقت علمی برشمرد و گفت: شیوه های استاندارد ارجاع در کشور ما به درستی تدوین نشده است و به همین دلیل در مستندات علمی مانند رساله ها و پایان نامه ها از سیستم ارجاع تبعیت نمی شود.
جلالی منش بر لزوم تدوین یک شیوه نامه استاندارد ارجاع در کشور تاکید کرد و افزود: در شرایطی که ارجاع در زبان فارسی دشوار باشد، ارجاع به زبان های خارجی بیشتر می شود و ارجاع دانشمندان فارسی زبان به یکدیگر کمتر خواهد شد.
وی اظهار کرد: در کنار تدوین شیوه نامه استاندارد ارجاع، ناشران باید این شیوه نامه را مورد توجه قرار دهند و دانشگاه ها نیز باید این استانداردها را در فرایند ارجاع تسهیل و استفاده از این سیستم را اجباری کنند.
در ادامه این نشست امیر پارسی اصفهانی مدیر واحد سیستم های رایانه ای پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران بر لزوم مقابله با سرقت های علمی با استفاده از نرم افزارهای تشابه یاب تاکید کرد و گفت: تشابه یابی به فرایند کشف بخش های سرقت شده یک پژوهش علمی گفته می شود که به طریق مقایسه متون با متون اصلی و استفاده از منابع مرجع صورت می گیرد.
وی افزود: منابع مرجعی که بتوان متون را با آن مقایسه کرد شامل پایگاه های اطلاعاتی داخلی، اینترنت و پایگاه های اطلاعاتی خارج از کشور است که ازطریق آنها می توان به تشابه یا سرقت شدن متن ارایه شده پی برد.
پارسی اصفهانی گفت: می توان برای تشابه یابی از نرم افزارهای خارجی که ما را از صرف هزینه های طراحی معاف می کند و دقت و سرعت بالایی دارد، استفاده کرد. اما این نرم افزارها معایبی دارند، مانند اینکه قابل اطمینان نیستند و ممکن است آنها ایده ارسال شده برای کشف سرقت علمی را سرقت کنند.
وی افزود: همچنین استفاده از این نرم افزارها با امکان جاسوسی علمی و نبود امکان توسعه متناسب با نیازهای کشور روبه رو است.
پارسی اصفهانی در مورد معایب نرم افزارهای فارسی تشابه یاب نیز توضیح داد: در کشور ما این نوع از نرم افزار به صورت جدی راه اندازی نشده است.
وی با بیان اینکه همچنین در دسترسی به منابع با انواع مختلف فیلترینگ روبرو هستیم، ادامه داد: کمبود منابع مالی، نبود فرهنگ سازی لازم، وجود مشکلاتی در تولید نرم افزارها در داخل کشور و نبود سامان یافتگی منابع داخلی از دیگر معایب نرم افزارهای تشابه یاب فارسی است.
پارسی اصفهانی به نرم افزار ایرانداک به عنوان یک نمونه تولید داخل اشاره کرد و گفت: تشابه یابی در متون با استفاده از این روش انجام می شود، اما این نرم افزار نیز با محدودیت هایی روبه رو است مانند اینکه فقط امکان تشابه یابی در چکیده مقالات و موضوعات را دارد.
علمی(3)1834**1599

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




01/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن