تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص):وقتى معلم به كودك بگويد: بگو بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم و كودك آن را تكرار كند خدا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1841906545




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

این بیماری در کمین مسافران تابستانی


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: این بیماری در کمین مسافران تابستانی
اسهال مسافرتی یکی از آن بیماری‌هایی است که هر مسافری را تهدید می‌کند.
آفتاب: اسهال مسافرتی یکی از آن بیماری‌هایی است که هر مسافری را تهدید می‌کند.


در همین رابطه سایت آفتاب با دکتر شروین شکوهی، متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت‌وگویی انجام داده است که در ادامه می‌خوانید:


علت شیوع اسهال در فصول گرم سال چیست؟
اسهال و مسمومیت‌های غذایی از شایع‌ترین بیماری‌های فصل گرم هستند. علت اسهال‌های عفونی حاد، عوامل بیماری‌زا مانند باکتری‌ها، ویروس‌ها و انگل‌ها هستند و اغلب این اسهال‌ها با تب، درد شکم و استفراغ بروز می‌کنند. بیشتر عوامل عفونی ایجادکننده اسهال از راه دهانی و مدفوعی منتقل می‌شوند یعنی اگر انسان سالم آب یا غذای آلوده به ارگانیسم بیماری‌زا را مصرف کند، میکروارگانیسم‌ها وارد دستگاه گوارشش می‌شوند و بیماری‌های مختلفی ایجاد می‌کنند بنابراین از آنجا که عوامل این بیماری از طریق دهان وارد بدن می‌شوند، بهترین راه مقابله با آن، رعایت بهداشت تغذیه‌ای است.


کدام گروه از افراد بیشتر مستعد ابتلا به این بیماری هستند؟
مسافران. شاید تا به‌حال عبارت «اسهال‌های مسافرتی» را شنیده باشید. افراد زیادی در مسافرت دچار اسهال عفونی حاد می‌شوند که شایع‌ترین عامل آن باکتری‌های موسوم به باسیل‌های گرم‌منفی مثل ای‌کولای هستند. معمولا بیشتر مسافرت‌ها در زمان تعطیلات بهار و تابستان که گرمای هوا باعث رشد بهتر و بیشتر این میکروب‌های بیماری‌زا و ایجاد اسهال می‌شود، انجام می‌شوند. در مصرف‌کنندگان مواد غذایی خاص مثل همبرگر نیم‌پز، کالباس، سبزی‌های خام، تخم‌مرغ، ماهی و سایر فرآورده‌های دریایی خام و… احتمال ابتلا به اسهال بیشتر است. به همین دلیل باید حتی‌الامکان مواد غذایی را پخته مصرف و مواد غذایی‌ای مثل سبزی‌های خام را قبل از مصرف به دقت گندزدایی کرد. علاوه بر این، کودکان مهدکودکی، مدرسه‌ای و افرادی که دسته‌جمعی کنار هم زندگی می‌کنند مثلا در محیط خانواده، پادگان‌ها و… بیشتر مستعد ابتلا به این بیماری هستند زیرا به دلیل تماس نزدیک و مداوم، احتمال آلودگی‌شان بیشتر است و بعضی عوامل عفونت اسهالی به راحتی بین آنها انتشار می‌یابد پس رعایت بهداشت و ضدعفونی کردن تمام لباس‌ها و ملحفه‌ها حتی کف زمین و دیوارها و ظروف غذاخوری در این محیط‌ها الزامی است. احتمال ایجاد عوارض اسهال در سالمندان، خردسالان و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند یا به بیماری‌های مزمن زمینه‌ای مانند نارسایی کلیوی دچار هستند نیز بیشتر است. وقتی این افراد به اسهال مبتلا می‌شوند، به مراقبت بیشتری نیاز دارند.


آیا می‌توان برای رفع این مشکل آنتی‌بیوتیک مصرف کرد؟
به‌هیچ‌وجه! مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک برای درمان اسهال، به‌خصوص هنگامی که اسهال با تب همراه باشد، صحیح نیست زیرا درمان هر اسهالی به آنتی‌بیوتیک نیاز ندارد. گاهی مصرف خودسرانه این دارو مشکلات را بیشتر هم می‌کند و دوره اسهال را طولانی‌تر.


مصرف داروهای کند کننده حرکات دستگاه گوارش چطور؟
استفاده از داروهای ضداسهال، حرکات روده را کند می‌کند که ممکن است به دنبال کند شدن حرکات روده، تعداد میکروب‌ها افزایش ‌یابد و مشکلات جدی‌تری برای فرد به وجود آید بنابراین باید از مصرف خودسرانه‌ داروهای ضداسهال پرهیز کرد.


برای درمان اسهال باید محدودیت غذایی داشت؟
برخی به اشتباه در مسمومیت‌های غذایی و اسهال‌‌های ناشی از آن، محدودیت‌های ویژه غذایی را توصیه می‌کنند در حالی که هنگام بروز مسمومیت‌های غذایی، سیستم گوارشی در شرایط بحرانی به‌سر می‌برد و به مواد ‌غذایی بهتری احتیاج دارد. البته باید مواد غذایی سبک مصرف شود.


کی برویم دکتر؟
در بیشتر موارد اسهال و استفراغ خودبه‌خود بهبود می‌‌یابند اما چنانچه فرد دچار نشانه‌های کم‌آبی شدید (ضعف و بی‌حالی شدید، احساس سر گیجه یا سبکی سر، کم شدن حجم ادرار و…)، همراهی اسهال با استفراغ مکرر و عدم تحمل مایعات خوراکی، پایدار ماندن یا بدتر شدن علایم پس از ۱ تا ۲ روز، وجود خون در اسهال و همراه بودن تب بالا و درد شدید شکم است، حتما باید به پزشک مراجعه کند. همچنین اگر بالای ۵۰ سال سن دارید و اسهال همراه با دردهای شدید شکمی یا در حال مصرف کورتون یا سایر داروهای تضعیف‌کننده سیستم ایمنی هستید. به علاوه، اسهال در بیماران دچار نقص ایمنی نیز باید جدی گرفته شود. اگر کودک دچار اسهال شد، فراموش نکنید اسهال ویروسی به ظاهر ساده، هنوز هم شایع‌ترین علت مرگ‌ومیر کودکان است چون خردسالان به سرعت حجم آب بدن خود را از دست می‌دهند.


مهم‌ترین اقدام‌های درمانی در کودک مبتلا به این مشکل چیست؟
مهم‌ترین درمان در زمان ابتلا به اسهال جبران الکترولیت‌‌های از دست رفته بدن یعنی پیشگیری از کم‌آبی و درمان آن است بنابراین فرد مبتلا باید مایعات فراوان شامل سرم خوراکی ORS، دوغ، سوپ سبزیجات و… مصرف کند. اگر کودک شیرخوار باشد، ادامه شیر مادر ضروری است.


و اگر با این اقدامات درمان نشد، باید چه‌کار کنیم؟
در این صورت برای بررسی کودک از نظر ابتلا یا عدم ابتلا به مشکلات انگلی باید بررسی‌های تکمیلی انجام شود.


برای پیشگیری از ابتلا به عفونت‌های اسهالی چه‌کار کنیم؟
برای پیشگیری از بروز عفونت‌های اسهالی، باید مدام دست‌های خود را بشویید. آب آشامیدنی تصفیه شده بنوشید و از دستفروشان و مکان‌های غیربهداشتی نوشیدنی یا غذا نخرید. گوشت و غذای دریایی خام یا نیم‌پز نخورید و حتما میوه و سبزی‌ها را قبل از مصرف بشویید. از مصرف میوه‌های از پیش پوست‌کنده و برش داده‌شده خودداری کنید. از آب تصفیه‌شده یا آب بطری برای خوردن یا مسواک زدن دندان استفاده کنید. یخ‌های قالبی نخرید و هر نوع غذا یا نوشیدنی لبنی غیرپاستوریزه هم نخورید.




تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن