واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > قزوین در گفتگو با مهر مطرح شد:
تبلیغات اسلامی، سازمانی فراجناحی و در خدمت مصالح کشور و نظام است
قزوین- خبرگزاری مهر: تبلیغات در همه اعصار و بیش تر و ضروری تر از همه در قرن حاضر، همواره یکی از مهمترین و ضروری ترین ابزارهای ارائه اندیشه و از آن مهم تر صیانت از اندیشه ها بوده است که سازمان تبلیغات اسلامی با درک درست این موضوع با استفاده از روشهای نوین در راه تبلیغ مبانی دین گام بر می دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، با شکل گیری انقلاب اسلامی نیز وجود سازمانی که می توانست ضمن تبلیغ و دفاع از آموزه های اسلام، تحقق ایده اجتماع "اسلام" و "جمهوری" را برای همگان عیان سازد، یکی از اهداف اولیه امام خمینی(ره) محسوب می شد. بر همین اساس 33 سال از سالگرد تاسیس سازمان تبلیغات اسلامی می گذرد و این سازمان در طول این سالها به موازات سایر نهادها در راه تحکیم و صیانت از بنیان های فکری انقلاب اسلامی مردم ایران، حفظ و اشاعه دستاوردهای آن بسیار کوشیده است.
در اهمیت جایگاه سازمان تبلیغات اسلامی همین بس که امام راحل(ره) شخصاً بنیان گذار آن بوده اند و در حال حاضر نیز این سازمان به طور مستقیم زیر نظر مقام معظم رهبری قرار دارد و سالانه هزاران برنامه و پروژه فرهنگی و دینی به همت این سازمان، در سراسر استان های کشور و حتی دورافتاده ترین شهرها و روستاهای ایران اجرا می شود. اول تیرماه، سی و سومین سالگرد تاسیس سازمان تبلیغات اسلامی به فرمان امام خمینی(ره) است به همین مناسبت در گزارشی فلسفه شکل گیری، وظایف و حیطه عملکرد سازمان در گفتگو با معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی استان قزوین بررسی شده است. ریشه های فرهنگی- دینی انقلاب، انگیزه تشکیل سازمان تبلیغات اسلامی حجت الاسلام نظری در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با انگیزه هایی که ضرورت شکل گیری سازمان تبلیغات را برای کشور فراهم کرد گفت: انقلاب اسلامی ملت ایران از همان ابتدا دارای ابعاد وسیع فرهنگی و دینی بود و این موضوع در شعارهای اصلی انقلاب یعنی استقلال، در همه ابعاد آن، آزادی و جمهوری اسلامی کاملاً هویدا بود که همین مسئله به ویژگی دینی، فرهنگی بودن انقلاب ایران اشاره داشت. معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی استان قزوین افزود: همین ریشه ها و مبانی فرهنگی و دینی انقلاب و البته لزوم صیانت و گسترش آنها بود که امام را برآن داشت تا دستور تشکیل سازمان تبلیغات اسلامی را صادر نمایند و این مهم در همان سال های اولیه انقلاب روی می دهد و تا امروز سی و سه سال از اجرای دستور امام می گذرد. وی بیان کرد: تاسیس سازمان تبلیغات به موازات نهادها و سازمانهایی چون سپاه پاسداران، جهاد سازندگی، کمیته امداد و ... بود که وظیفه صیانت از مجموعه انقلاب، اقتصاد و کشاورزی کشور، قشر مستضعف جامعه را بر عهده داشتند و اکنون با وقوع یک انقلاب فرهنگی- دینی به سازمانی نیاز بود تا نگهبان این دو بعد در جامعه باشد.
نیاز انقلاب اسلامی به تبلیغ آموزه ها و فرهنگسازی در جامعه این مسئول تصریح کرد: برای نشر و گسترش مبانی فرهنگی، دینی انقلاب، ضرورت استفاده از ابزارهای تبلیغی متنوع احساس می شد که یکی از این ابزار های تبلیغی، تاثیرگذار و نقش آفرین تبلیغات چهره به چهره یا همان سنت منبر و وعظ بود که به سهم خود در گسترش تعالیم مورد نظر انقلاب، نقش اساسی ایفا کرد و بعدها با تأسی از همین نیاز تشکیلات سازمان به شکل امروزی آن ایجاد می شود. حجت الاسلام نظری ادامه داد: اما باید توجه داشت که از نظر روانشناسی تبلیغات در زمینه آموزش مفاهیم تنها یک "عامل" محسوب می شود و هرگز فی نفسه هدف نیست، بلکه در نهایت می تواند منجر به گسترش تعالیم و فرهنگ سازی در جوامع شود و در اینجا دومین نقش مهم سازمان تبلیغات نمایان می شود که همانا گسترش و فرهنگ سازی تعالیم اسلامی در جامعه و نه تبلیغات صرف است. وی افزود: بر همین اساس انجام کارهایی مانند نصب بیلبوردهای حاوی اطلاع رسانی و یا شعائر دینی اگر در حیطه اختیارات این سازمان باشد در رتبه آخر وظایف ما قرار دارد؛ چرا که سازمان وظیفه انجام برنامه های زیربنایی و تحقق بخشید به دستاوردهای ماندگارتری را در حیطه تعالیم اسلامی بر عهده دارد. انجام میلیون ها نفر روز تبلیغات سالانه توسط سازمان معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی استان قزوین بیان کرد: در حال حاضر سازمان با در اختیار داشتن شبکه تخصصی و فراگیر تبلیغ، هر ساله در مناسبت هایی چون ماه مبارک بیش از 30 هزار مبلغ را به نقاط دور و نزدیک کشور اعزام می کند. این مسئول ادامه داد: بر همین اساس در طول سال بیش از 18 مناسبت وجود دارد که در آنها سازمان اقدام به اعزام مبلغ می کند که با توجه به کمیت و کیفیت آموزشی این مبلغان در زمینه های مختلف، می توان به جرات اعلام کرد که سالانه میلیون ها نفر روز تبلیغات، توسط سازمان صورت می گیرد.
حجت الاسلام نظری گفت: چاپ و نشر کتب دینی به ویژه کتبی که در رابطه با قرآن است، در اختیار داشتن انتشارات معتبری چون امیرکبیر، جاوید، کتاب شهر و... که هر کدام از تامین کنندگان مهم کتب دینی در جامعه ما هستند، راه اندازی نشر و چاپ سوره با سابقه هنری و دینی مجملی از اقدامات سازمان در حوزه نشر و گسترش مکتوب تعالیم اسلام و انقلاب است. وی اظهار داشت: تربیت مربیان و مفسران قرآنی، احداث مدارس علوم و معارف اسلامی موسوم به صدرا که با بیش از 70 باب در سراسر ایران، نیروی انسانی مورد نیاز کشور در زمینه کارشناسان دینی را تامین می کند. همچنین پژوهشکده باقرالعلوم سازمان که آثار علمی و کابردی ارزشمندی در رابطه با زندگی ائمه، قرآن، تاریخ اسلام ارائه کرده دو مورد از برنامه های زیربنایی سازمان تبلیغات در تحقق وظایف محوله است. معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی استان قزوین تصریح کرد: سایت فرهنگی، دینی تبیان که از زیرمجموعه های سازمان است با کتابخانه معظم و مطالب بسیار ارزشمندی که به مشتاقان عرضه می کند، روازنه هزاران بازدید کننده دارد از طرفی وجود خبرگزاری مهر که به نوعی صبغه فرهنگی و اجتماعی دارد نیز دو مورد از دستاوردهای سازمان در فضای مجازی در راستای تبلیغ و تعمیق فرهنگ اسلامی در جامعه است. تبلیغات اسلامی، سازمان فراجناحی و در خدمت مصالح کشور و نظام است حجت الاسلام نظری گفت: سازمان تبلیغات اسلامی وابسته به ولایت و رهبری است و هرگز تشکیلاتی حزبی محسوب نمی شود؛ چرا که ویژگی آن ایجاب می کند که خاصیت فراجناحی داشته و در خدمت مصالح کشور و نظام باشد. وی در پایان اظهارداشت: تلاش این مجموعه بر این است که بتواند از دو مصداق آیه شریفه: «الّذين يبلّغون رسالات الله» که این "رسالات الله" شامل دو امانت پیامبر یعنی قرآن و اهل بیت(علیهم السلام) است صیانت کند و در راه نشر و گسترش تعالیم آنها مفید و مثمرثمر باشد.
امید است که سازمان تبلیغات اسلامی پس از طی سه دهه از آغاز رسالت خود از این پس نیز بیش از گذشته و با موفقیت روزافزون، در مسیر نشر و تحقق آرمان های انقلاب و تعالیم دین مبین اسلام گام بردارد. رسالتی مهمی که یقیناً همه جامعه از نتایج تحقق آن بهره مند خواهند شد.
۱۳۹۳/۴/۱ - ۱۰:۳۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]