واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > البرز گزارش خبری/
رتبه جهانی ایران در خلاقیت قابل قبول نیست/ رونمایی از تمبر اختصاصی پژوهشگاه مواد و انرژی کشور
کرج – خبرگزاری مهر: رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی کشور با اشاره به جایگاه ایران در رتبه بندی های جهانی بر اساس منابع معتبر بین المللی، اظهار داشت: از 148 کشور جهان، ایران در دانش و فناوری رتبه 96 و در خلاقیت به عنوان عاملی مهم در رتبه 127 قرار دارد و متاسفانه این رتبه ها قابل قبول و مطلوب ما نیست.
به گزارش خبرنگار مهر، پیش از ظهر امروز اعضای هیئت علمی، روسای پژوهشکده ها، محققان، دانشجویان، اساتید و جمعی از اعضای بازنشسته پژوهشگاه مواد و انرژی کشور به همراه وحید احمدی معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری، علی اصغر توفیق معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت معدن و تجارت، سید محمد مهدی هادوی رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی و سید حمید طهایی استاندار البرز چهلمین سالروز تاسیس این مرکز علمی فناوری را به جشن نشستند. رتبه جهانی ایران در خلاقیت قابل قبول نیست رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی در ابتدای این مراسم با اشاره به تاثیرات فناوری مواد پیشرفته در انرژی، زیست فناوری و ICT و روند افزایشی این تاثیرات در سالهای آینده، گفت: در سال 2030، ICT هشتاد و پنج درصد، انرژی 70 درصد و زیست فناوری 65 درصد بر فناوری تاثیر گذار خواهند بود. سید محمد مهدی هادوی ادامه داد: مواد و انرژی علاوه بر نقش تحول گرایانه در جهان پتانسل های بسیاری در بازار جهانی دارد از این رو باید به این مهم در ارتقا حوزه زندگی در زمینه های ارتباطات و انتقال اطلاعات، کالاهای مصرفی و حمل و نقل توجه ویژه شود. وی با اشاره به جایگاه ایران در رتبه بندی های جهانی بر اساس منابع معتبر بین المللی، اظهار داشت: از 148 کشور جهان، ایران در دانش و فناوری رتبه 96 و در خلاقیت به عنوان عاملی مهم در رتبه 127 قرار دارد و متاسفانه این رتبه ها قابل قبول و مطلوب نیست. رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی افزود: بر طبق آمار مجمع جهانی اقتصاد، کشور ما در بحت زیر ساخت ها و الزامات رتبه 75 را دارد و در حال حاضر در مرحله انتقال از فاز یک به فاز دو می باشد.
تاکید بر اتصال دولت، دانشگاه و صنعت برای پژوهش هادوی با بیان اینکه برای ارتقا نیازمند عزمی جدی و ملی با مدیریت جهادی هستیم، گفت: برای رسیدن به اهداف باید بین بخش های دولت، صنعت و دانشگاه اتصال و هماهنگی باشد به طوری که بخش های سه گانه یاد شده بتوانند در چرخه همکاری با تعریف نهاد های جدید ضعف های یکدیگر را به راحتی پوشش دهند. وی پیشنهاد داد از شاخص های بین المللی و بومی سازی برخی از آنها برای خود ارزیابی در سطح استان ها استفاده شود. استقرار سیستم مدولاریتی تحقیق و توسعه و نوآوری در استان های کشور با هدایت و نظارت وزارت خانه های مربوطه، رتبه بندی استان های و ایجاد رقابت در ارتقای جایگاه آنها، پایلوت بودن البرز برای ارتقای سطح تحقیق و توسعه و نوآوری از جمله دیگر پیشنهادات رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی در این مراسم بود.
از تمامی ظرفیت های استان در پژوهش استفاده شود سید حمید طهایی استاندار البرز نیز به عنوان سخنران این مراسم از مراکز علمی خواست محدوده پژوهش های خود را در چارچوپ مراکز علمی محصور نکنند و از تمامی ظرفیت های استان به عنوان مرکز پژوهشی بهره ببرند. وی ادامه داد: نیاز اصلی کشور به علم و فناوری است و پژوهشگران می توانند با دانش خود در جامعه تحول ایجاد کنند و امیدوارم علم و فناوری در پژوهشگاه ها و مراکز علمی کشور به خصوص استان البرز بیش از پیش شکوفا شود. استاندار البرز با اشاره به بکارگیری انرژی های نو در برخی از استان های کشور، اظهار داشت: کشور ها مسیرها و مناطق بسیار مستعد برای بکارگیری انرژی ها نو دارد که برخی از آنها در استان های کشور به خوبی مورد استفاده قرار گرفته است و این امر باید توسعه یابد. طهایی در پایان گفت: استان البرز ظرفیت پایلوت آزمایشگاهی در زمینه های مختلف را دارد و می توان بسیاری از طرح های پژوهشی و علمی را برای نخستین بار در این استان به کار بست. در پایان این مراسم از تعدادی طرح ها و پایان نامه های پژوهشی و همچنین از بازنشستگان این مرکز تحقیقاتی با ارائه لوح تقدیر و هدیه تجلیل شد. همچنین از تمبر و کتاب جامع پژوهشگاه مواد و انرژی به همراه سرود رسمی این مرکز تحقیقاتی رونمایی شد.
۱۳۹۳/۳/۳۱ - ۱۴:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]