واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
دیپلمات سابق ایران درانگلیس: احتمال توافق ایران و 1+5،انگلستان را به بازگشایی سفارتخانه اش تشویق کرده است تهران-ایرنا- تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان اینکه انگلیس به ایران به عنوان یک کشور مهم منطقه ای نیاز دارد، گفت:احتمال توافق ایران و گروه 1+5 و رفع تحریم ها، انگلستان را به بازگشایی سفارتخانه اش در تهران تشویق کرده است.
«سیدجلال ساداتیان» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره انتشار اخباری مبنی بر بازگشایی سفارت انگلیس در تهران اظهار داشت: شرایط برای عادی سازی روابط فراهم شده است اما پیشرفت در مذاکرات هسته ای می تواند بر سرعت این مساله بیافزاید.
این تحلیلگر مسائل سیاسی عنوان کرد: مذاکرات ایران و شش کشور قدرتمند جهان برسر پرونده هسته ای ایران و احتمال توافق جامع بر تصمیم گیری مقامات انگلستان برای بهبود روابط شان با تهران تاثیرگذار بوده است. همان طور که از زمان آغاز گفت وگوهای هسته ای و توافق اولیه ،بقیه کشورهای اروپایی بالافاصله هیات های سیاسی خود را با وجود برخی هشدارهای آمریکا به تهران اعزام کردند و ما دراین مدت شاهد رفت و آمدهای دیپلماتیک بسیار بوده ایم.
وی روابط تهران و لندن بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با فراز و فرودهایی همراه بود ،اما وقتی چند سال پیش سفارت این کشور در تهران مورد حمله قرار گرفت، زمینه کاهش و بهتراست بگویم قطع روابط را فراهم کرد.
سفیر سابق ایران در انگلیس افزود: اما به هر صورت روابط ایران و انگلستان قدیمی بوده و تاثیری که ایران در مسائل منطقه ای و بین الملل دارد برای طرف مقابل آشکار است.
وی با بیان اینکه با تغییر دولت و رویکردهایش در تعامل با کشورها شرایط و جو تغییر بسیار کرده است، گفت:انگلستان به عنوان یک کشور مهم در غرب، نیازمند ارتباط با ایران است و مقامات این کشور نمی توانند از موقعیت و جایگاه ایران چشم پوشی کند.
ساداتیان ادامه داد: به علاوه به لحاظ همکاری های اقتصادی دو کشور به هم بسیار نزدیک بودند، آنها سالها بسیاری از صنایع ما را تامین می کردند.
این تحلیلگر مسائل بین الملل به تاثیرات تعطیلی سفارتخانه انگلیس در تهران اشاره کرد و گفت: به لحاظ فعالیت های کنسولی و به خاطر تعداد بالای دانشجویان ایرانی یا اتباع مقیم در این کشور، آغاز فعالیت سفارتخانه انگلییس دارای اهمیت است.
به گفته وی، ضرورت کارهای کنسولی ایجاب می کند که روابط دو کشور برای مدت طولانی قطع نباشد.
وی عنوان کرد: حتی ما شاهد بوده ایم که مقامات این کشور در طی چندماه گذشته بارها اعتراض داشتند که چرا نسبت به همکاری برخی بانک های خارجی با ایران سخت گیری می شود و حتی نسبت به اعمال جریمه برای چند بانک فرانسوی به خاطر همکاری با ایران اعتراض کردند.
ساداتیان روابط سیاسی و دیپلماتیک با انگلستان را برای ایران دارای اهمیت دانست و گفت: این کشور از جمله کشورهای طرف مذاکره کننده ایران در مذاکرات هسته ای است،در سازمان ملل حق وتو دارد و از نقش تاثیرگذاری در تصمیم گیری های جهانی برخوردار است.از این رو ارتباط تهران- لندن نیاز متقابل دو کشور به یکدیگر است.
این تحلیلگر مسائل اروپا، درباره اهمیت انگلیس در عرصه بین الملل نیز توضیح داد: بسیاری از کشورهای دنیا اغلب پایگاه های فرهنگی در این کشور دارند، که حضور در این کشور می تواند به تقویت ارتباطات ایران با این نهادهای فرهنگی کمک کند.
سفیر سابق ایران در لندن درباره جایگاه ایران در عرصه بین الملل گفت: نقش ایران در تامین انرژی دنیا ،موقعیت ایران به عنوان کشوری باثبات در منطقه در شرایطی که بیشتر کشورهای خاورمیانه درگیری های داخلی دارند و همچنین تاثیر ایران در حل مناقشات منطقه ای همه وهمه ایران را به کشوری مهم برای کشورهای غربی تبدیل کرده است.
وی با بیان اینکه تهران و لندن نمی توانند برای طولانی مدت قطع رابطه داشته باشند، اضافه کرد: امروز که با روی کار آمدن دکتر روحانی و پیش گرفتن سیاست اعتدال شرایط تغییر کرده است،زمان مناسبی برای بهبود روابط دو کشور است.
ساداتیان گفت: از سوی دیگر حالا که ایران به منظور حل و فصل پرونده هسته ای با آمریکا به عنوان کشوری که بیشترین و ریشه دارترین اختلافات را داشته ایم وارد می شود، بنابراین بهتر است روابط سیاسی دو کشور برقرار شود.
سفیر سابق ایران در لندن تصریح کر: البته مقامات انگلیسی اعلام کرده اند که در ابتدا می خواهند روابط سیاسی برقرار شود، تا در آینده امکان افزایش روابط کنسولی را بررسی کنند و پس از آن و در صورت توافق دو کشور سفارتخانه با تمام ظرفیت ها مشغول به کار شوند.
به گفته ساداتیان ،بهبود روابط تهران- لندن می تواند زمینه های همکاری های سیاسی، فرهنگی، اقتصادی- تجاری و تعاملات بین المللی را فراهم کند.
سیام(4)9173** 1418
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
31/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]