واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
امام جمعه دماوند: شهید چمران با برگزیدن راه الهی شهد پیروزی و شهادت نوشید دماوند- ایرنا- امام جمعه دماوند گفت: شهید مصطفی چمران با برگزیدن جهاد در راه خدا در این مسیر با نوشیدن شهد شهادت به پیروزی رسید.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین ˈمحمد علاءالدینیˈ روز شنبه درگفت و گو با ایرنا با اشاره به فرارسیدن سالروز شهادت دکتر مصطفی چمران بیان کرد: شهید چمران دارای شخصیتی ارزشمند و ماندگار است، زیرا به فرموده حضرت امام خمینی (ره) این شهید بزرگوار جنگجویی پرهیزکار و معلمی متعهد بود که کشورهای اسلامی به وجود افرادی با این تفکر نیازمند است.
وی با بیان اینکه این شهید والامقام آخرتش را فدای مقام های بی ارزش دنیوی نکرد، گفت: شهید چمران با معرفت الهی و ترویج عقیده پاک خویش و همچنین دوری از هرگونه گروه های سیاسی و خودنمایی، مسیر الی ا... را برگزید.
امام جمعه دماوند در ادامه با اشاره به تحولات عراق و حملات داعش اظهارکرد: پدیده عراق یک پدیده عربی است و فطرت آمریکایی در آن نهفته شده است، زیرا این حادثه به واسطه اعتماد مسوولان به بعثی ها و سپردن مسوولیت به فرماندهان بعثی شکل گرفت و همین امر موجب شد تا این حادثه را یک بازی دوسر برد برای آمریکا بدانیم.
وی ادامه داد: آمریکا اگر در این حادثه پیروز شود یک حاکمیت و اسراییل دوم را رقم خواهد زد و اگر شکست بخورد موجب رضایت غرب است زیرا داعش همان منافقانی هستند که برای نابودی نظام جمهوری اسلامی کوشیدند.
حجت الاسلام علاءالدینی بیان کرد: هدف داعش تکمیل کردن طراحی های دشمنان است و تاکنون نیز با حملات خشونت آمیز خود چهره خشنی از اسلام را به جهانیان نشان دادند، اما سکوت انسان هایی که دم از حقوق بشر می زنند، برای چیست؟
امام جمعه دماوند حادثه عراق را واقعیت حقانیت تلاش فرهنگی، سیاسی، نظامی و اقتصادی کشورمان در دفاع از محو مقاومت در مقابل کسانی دانست که مخالف کمک به کشورهای سوریه و مصر بودند.
این مقام مسوول ضمن تشکر از مرجعیت بزرگوار اهل سنت برای عزم جهاد در راه خدا برای حفظ کشور عراق، خاطرنشان کرد: دشمن همواره در اشتباه است زیرا هیچگاه نمی تواند جهان اسلام و حقیقت الهی را بشناسد چراکه به فرموده امام (ره) دشمنانی که به دنبال مادیات هستند نمی توانند حقیقت معنویت و جایگاه الهی را باور کنند.
وی ادامه داد: امروز مرجعیت اهل سنت با حرکت ارزشمندشان نشان دادند که استوانه های اساسی دین مبین اسلام هستند چرا که مسلمانان همواره عاشق اهل بیت (ع) بوده و برای آنان جانفشانی می کنند.
* نگاهی اندک به زندگی سراسر مبارزه دکتر چمران
مصطفی چمران در سال ۱۳۱۱ خورشیدی در خیابان پانزده خرداد تهران، بازار آهنگرها، محله سرپولک دیده به جهان گشود.
بنیانگذار جنگ های نامنظم در ایران تحصیلات ابتدایی خود را در مدرسه انتصاریه پامنار گذراند و دوران متوسطه را در دارالفنون و البرز طی کرد.
در سال ۱۳۳۲ با رتبه ۱۵ در رشته الکترومکانیک دانشکده فنی دانشگاه تهران پذیرفته شد و در تمام دوران تحصیل شاگرد اول بود.
شهید بزرگوار چمران در ریاضیات و هندسه آنقدر توانا بود که حریفی نداشت. در درس های آن روز رایانه آنالوگ، جزو مهم ترین و سخت ترین درس ها بود که چمران از آن هم نمره ۲۰ گرفت و در میان دانشجویان، پیشرو بود.
وی سپس با دریافت بورس تحصیلی به دانشگاه تگزاس ˈای. اند. امˈ امریکا رفت و با وجود عدم تسلط به زبان انگلیسی در سال نخست، در این رشته به عنوان دانشجوی ممتاز، درجه کارشناسی ارشد را کسب کرد.
دکتر چمران برای اخذ درجه دکتری در رشته پلاسما فیزیک به دانشگاه برکلی ایالت کالیفرنیا - یکی از پیشروترین دانشگاه های جهان- رفت و در آنجا نیز درخشید به گونه ای که پایان نامه او مرجع بسیاری از مقالات علمی دانش روز در زمینه پلاسما فیزیک شد.
وی در کنار زبان مادری خود همچنین به زبان های عربی، فرانسه، انگلیسی و آلمانی نیز مسلط بود و در کنار دانش، به هنر نیز توجه شایانی داشت.
نقاشی در میان علاقه مندی های بارز هنری او بود که در این زمینه چندین اثر رنگ روغن از وی به جا مانده است.
با وجود سمت هایی که در دولت و کشور داشت با شروع جنگ به اهواز رفت و پس از کسب اجازه از محضر امام خمینی(ره) ستاد جنگ های نامنظم را به همراه رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله سید علی خامنه ای بنیان گذاری کرد.
از دیگر کارهای مهم این مبارز خستگی ناپذیر ایجاد هماهنگی بین نیروهای ارتش، سپاه و نیروهای داوطلب مردمی بود که در منطقه حضور داشتند.
مصطفی چمران در سی و یکم خرداد ماه ۱۳۶۰ در مسیر دهلاویه - سوسنگرد بر اثر اصابت ترکش خمپاره به پشت سرش شهد شهادت نوشید و به خیل شهدای کربلا پیوست.
* گوشه ای اندک از دل نوشته های دکتر چمران
خدایا تو را شکر می کنم که با فقر آشنایم کردی تا رنج گرسنگان را بفهمم و فشار درونی نیازمندان را درک کنم.
خدایا هدایتم کن زیرا می دانم که گمراهی چه بلای خطرناکی است.
خدایا هدایتم کن که ظلم نکنم، زیرا می دانم ظلم چه گناه نابخشودنی است.
خدایا ارشادم کن که بی انصافی نکنم، زیرا کسی که انصاف ندارد، شرف ندارد.
خدایا راهنمایم باش تا حق کسی را ضایع نکنم که بی احترامی به یک انسان همانا کیفر خدای بزرگ است.
خدایا مرا از بلای غرور وخودخواهی نجات ده تا حقایق وجود را ببینم و جمال زیبای تو را مشاهده کنم.
خدایا پستی دنیا و ناپایداری روزگار را همیشه در نظرم جلوه گر ساز تا فریب زرق و برق عالم خاکی مرا از یاد تو دور نکند.
خدایا من کوچکم، ضعیفم، ناچیزم، پر کاهی در مقابل طوفانها هستم، به من دیده عبرت بین ده تا ناچیزی خود را ببینم و عظمت و جلال ترا به راستی بفهمم و به درستی تسبیح کنم.
یادش برای همیشه تاریخ گرامی باد
تهرام/7246/1457/
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
31/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]