تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حق، راه بهشت است و باطل، راه جهنم و بر سر هر راهى دعوت كننده اى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844592296




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کشت برنج در منطقه کتول +تصاویر


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: کشت برنج در منطقه کتول +تصاویر خبرگزاری پانا: کشت برنج یکی از صنایع اقتصادی می باشد که از قدیم از نسلی به نسل دیگر به یادگار مانده است و به عنوان یک صنعت قدیمی و همچنین از نظر اقتصادی دارای اهمیت بسزایی می باشد.
۱۳۹۳ شنبه ۳۱ خرداد ساعت 08:52



خبرگزاری پانا، می خواهم صنعت برنج کاری سنتی و رایج در منطقه کتول را بطور مختصر از ابتدا شرح بدهم. 1-اراده: اولین کار برای کشت برنج، اراده هست زیرا هر چند خوردن برنج با انواع غذاهای محلی بسیار خوشمزه و با صفاست، ولی انصافاً کاری است بسیار سخت و طاقت فرسا در گرمای سوزان تابستان، پس هر جا هستیم بیایید بر دستان این کشاورزان زحمت کش بوسه زنیم و قدردان زحمات آنان باشیم. 2-آماده کردن زمین یا تول کردن زمین: در این مرحله باید زمین را آماده شالیکاری کرد، یعنی اینکه زمین خاکی را پر از آب کنیم که در منطقه کتول و مازندران به آن آب تخت (یا اُتخت ) می گویند، همچنین در برخی مناطق کشاورزان برای رسیدن به آب بیشتر برای شالیزار های خود موتور آب اختصاصی دارند.

  3-آبیاری شالی بعد از نشا زمین باید تا مرحله ی درو کردن پر آب باشد، کسانی که بیشتر به زمین خود سر می زنند و آب بیشتری را به هر نحوی وارد زمین می کنند شالی های بهتری درو می کنند. پس از پر آب شدن یک تراکتور باید با تخته ای که به آن وصل است در زمین آنقدر دور بزند که سطح زمین کاملا تخت شود، یا اینکه صاحب زمین تعداد زیادی کارگر سرزمین می برد که به آن مرزبند می گویند، مزربندها در زمین اقدام به مرزبندی می کند. مرزبندی به این صورت است که مرزبندها زمین را به وسیله ای که شبیه تیشه است و به آن "بلو" می گویند، اقدام به ساخت مرز می نمایند، هدف از درست کردن مرز، نگهداری آب در داخل زمین می باشد.


3-قرار دادن بذر در خزانه: در این مرحله باید بذر برنجی را که می خواهیم نشا کنیم در خزانه پرورش می دهیم یا اینکه آنها را در جایی جمع کرده و روی آنها را با نایلون یا گیاهانی که به آن ها در گویش محلی منطقه "پلییم" گفته می شود، می پوشانیم که کاملاً گرم شود و هر وقت روی آنها را باز می کنند تا هوا بخورد، روی آن ها  مجدداً آب پاشی می کنند، این روش تا جوانه زدن (یا همان "ترج زدن" در گویش محلی کتول) ادامه دارد، این مرحله معمولاً در اوایل بهار انجام می شود.

4- نشا یا نیشا کردن: نشا خود شامل چند کار است که ابتدا باید بذر هایی را که حالا باید رشد کرده باشند(بعد از حدود 20 روز) از جا کنده و دسته بندی می کنند، سپس با دست و یا هر وسیله ای آن را به زمین مورد نظر که می خواهند در آنجا شالی نشا کنند، می برند.



سپس این دسته ها را (که منطقه کتول و مازندرانی ها به آن تخم یاتیم می گویند) در زمین پخش و سپس از چند کارگر برای نشا کردن استفاده می کنند، زمین هایی که قبلاً تول (گِل) شده بود، حالا نشا گران ریشه های بوته نشا را با دست در داخل گل ها یا تول های درست شده فرو می برند تا ریشه در آن بچسبد که به نظر من این بهترین بخش شالیکاری است. (بسیار لذت بخش است)




5- وجین: وجین شامل از بین بردن گیاهان هرز مانند کُولدمبه و شغال دم و اِشکنو است (به گویش کتولی) در هر شالیزاری دیده می شود که کشاورزان مرد و زن دست به دست، با همان وسیله معروف داس که به گویش محلی ماشِلو می گویند به جان این گیاهان می افتند و آن ها را از بین می برند، تا شالیکار بتواند شالی فراوانی درو کند.

6-سم زدن و کودپاشیدن: در این مرحله باید از انواع کود و سموم استفاده کرد تا شالی از کرم ها خلاص شود یا ریشه دوانی کند یا سبزینه سازی کند. اگر کود زیادی به زمین زده شود ممکن است شالی به صورت خوابیده در آید، زیرا زیاد رشد می کند و بلند می شود، در نتیجه سر آن سنگین شده و خم می شود که درو کردن آن سخت می باشد.

7-دروکردن: وقتی شالی حسابی زرد شد و دانه های برنج آن محکم شد (سر کشید) زمین را خشک کرده و با یک دستگاه دروگر یا اگر شالی خوابیده باشد با چند کارگر آن را درو می کنند، که معمولا در گرمای جانسوز دو هفته ی اول مرداد ماه و یا شهریورماه تابستان است. سپس یک کمباین باید بیاید و شالی که درو شده را دانه دانه کند. بعد کاه حاصل را می فروشند و برنج را یا در خانه انبار می کنند و یا به طور مستقیم پس از مدتی آن را به شالیکوبی می فروشند.  



  فراموش نکنید که دلهره همیشه همراه کشاورز است. کشاورز همیشه هواشناسی را با حساسیت خاصی نگاه می کند. اگر یک باران روی شالی ها ببارد ممکن است خسارات زیادی وارد شود و درو کردن هم به تعویق بیافتد.  

در نهایت باید بگویم خداقوت کشاورز زحمت کش نویسنده: محمدرضا افراز- مزرعه کتو












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن