واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مالزی کشوری اسلامی یا سکولار/ بحث روز محافل سیاسی مالزی کوالالامپور – ایرنا – اعلام وزیر دفتر نخست وزیر مالزی مبنی بر این که مالزی یک کشور سکولار نیست به بحث داغ محافل سیاسی این کشور اسلامی جنوب شرق آسیا تبدیل شده است.
به گزارش ایرنا، ˈپاندیکار امین مولیاˈ رییس پارلمان مالزی در این ارتباط گفت: سکولار به معنی ارتباط نداشتن با امور روحانی و مذهبی است و قانون اساسی مالزی به طور روشن اسلام را مذهب رسمی کشور اعلام کرده و سایر مذاهب نیز می توانند در صلح به اجرای آیین های مذهبی خود بپردازند.
رییس پارلمان مالزی تصریح کرد در قانون اساسی کشورهایی مثل هند، ترکیه و آمریکا، سکولار بودن این کشورها تصریح شده است و مردم برای انتخاب هر نوع مذهبی آزاد هستند.
ˈجمیل خیر باهارومˈ وزیر دفتر نخست وزیر مالزی در امور مذهبی هفته گذشته در نامه ای نوشته بود که مالزی یک کشور سکولار نیست. برخی از نمایندگان پارلمان مالزی این مقام دولتی را متهم کردند با این سخنان آن ها را سردرگم کرده است.
به نوشته روز شنبه روزنامه ˈاستارˈ مالزی، رییس پارلمان این کشور به یک پرونده در سال 1988 اشاره کرد که در آن قاضی اعلام کرده بود اسلام مذهب رسمی مالزی است، اگر چه کشور بر اساس قوانین سکولار رهبری می شود.
روزنامه اینترنتی ˈمالای میل آنلاینˈ نیز نوشت در حالی که مدافعان شرایط موجود در مالزی این کشور را سکولار می دانند و معتقدند قوانین اسلامی فقط تزئین کنننده این کشور است، اما این مدافعان در مقابل موج گسترده اسلامی کردن مالزی شکست خورده اند.
این روزنامه سه دلیل برای افزایش اسلامی کردن مالزی ارائه کرده است.
دلیل اول این روزنامه قدرت داشتن وزیر امور مذهبی مالزی بیش از دیگر وزرا است.
به باور این روزنامه، جمیل خیر باهاروم که وزیر دفتر نخست وزیر مالزی در امور مذهبی است، به نظر می رسد اختیاراتی فراتر از مسائل مذهبی دارد.
این روزنامه در بخش دوم دلایل خود می نویسد، مقامات ارشد این کشور از جمله ماهاتیر محمد نخست وزیر اسبق مالزی نیز در مورد وضعیت اسلام در مالزی نگرانی دارند.
وی به تازگی اعلام کرده است مالزی نه یک کشور سکولار و نه یک کشور اسلامی است، بلکه یک کشور معمولی است که اسلام را به عنوان مذهب خود به رسمیت شناخته است.
ماهاتیر محمد روز چهارشنبه هفته گذشته به روزنامه استار گفته بود: ما اقداماتی را انجام می دهیم که در تضاد با اسلام نیستند.
مالای میل نوشت: موضع ماهاتیر محمد نشان می دهد که شناختن اسلام به عنوان دین این کشور، مانعی برای سکولار بودن مالزی نیست.
روزنامه مالای میل آنلاین در تشریح دلیل سوم خود نوشت که از مذهب در این کشور به عنوان یک ابزار سیاسی استفاده می شود.
آزادی مذهبی در قانون اساسی مالزی تحت اصل آزادی مذهب مورد احترام است، اما در مجموع بحث بر سر سکولار یا اسلامی شدن جامعه و دادگاه ها در مالزی موضوع داغی است که به دلیل تنوع نژادی و مذهبی در این کشور هر از چند گاه به آن دامن زده می شود.
برخی ایالت ها در مالزی تحت کنترل احزاب اسلامگرا اداره می شوند، اما دولت فدرال در حد این گونه دولت های محلی اسلامگرا نیست، هرچند دین رسمی مالزی اسلام است.
آساق**د.م**1611
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
31/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]