تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):رسول اكرم صلى‏الله‏عليه‏و‏آله شوخى مى‏كردند ولى جز حقّ چيزى نمى‏گفتند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844762527




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اوج ‌گیری عطش زاهدانی‌ها در دمای 40 درجه/ زیگورات چغازنبیل از کمترین امکانات محروم است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها منتخب گزارش استانها/
اوج ‌گیری عطش زاهدانی‌ها در دمای 40 درجه/ زیگورات چغازنبیل از کمترین امکانات محروم است
گروه استان ها- خبرگزاری مهر: زیگورات چغازنبیل از کمترین امکانات محروم است، از خیابان‌های ماسه‌ای تا رودخانه‌ای که در قم اتوبان شد و معماری قزوین رانده از سنت، مانده از تجدد از مهمترین گزارش های استانهای مهر در این هفته بود.



زیگورات چغازنبیل از کمترین امکانات محروم است/ نگینی رها شده در بیابان زیگوارت چغازنبیل یک اثر ارزشمند باستانی است که به علت بی توجهی ها و نبود امکانات جانبی در کنارش همانند نگینی است که وسط یک بیابان برهوت رها شده و استفاده در خور شأنی از آن نمی شود. «شوش هم جهانی بشه مگه چه فرقی به حال من می کنه؟ میگن زیگورات هم ثبت جهانیه. فقط هر چند وقت یک بار تعدادی جهانگرد خارجی میان بازدید می کنن و میرن. در تعطیلات آخر سال هم مسافرای نوروزی میان اینجا رو کثیف می کنند و بر می گردن سر خونه زندگیشون. چه تاثیری رو زندگی ما داره؟» اینها حرف های یکی از روستانشینان اطراف معبد زیگورات شوش بود. جوانی که ارتزاق جوانان شوشی را نه از راه میراث به جا مانده بلکه از راه کشاورزی و شغل اداری می بیند.

اخیرا بحث ثبت جهانی شهر شوش به میان آمده این اتفاق زیگورات عیلامی شوش را نیز به عنوان یکی از آثار عظیم باستانی جهان تحت شعاع قرار می دهد. دوستداران میراث فرهنگی بر این باورند که با ثبت جهانی شهر شوش، توجه و بازدید از این اثر بزرگ جهانی بیشتر می شود و لازم است نگاه ویژه ای به این مکان باستانی از سوی مسئولان انجام شود. دورانتاش هزاران سال عمر دارد. سال ها بسیاری از پابرجایی این ساختمان غول پیکر می گذرد و همچنان قدرت عیلامیان را به رخ جهانیان می کشد. قدرتی با تاریخی درخشان. نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی سخن دیگری دارد و تا حدودی منقد فعالیت های میراث فرهنگی است. سید راضی نوری در این رابطه به خبرنگار مهر گفت: متاسفانه هیچ امکانات مناسب و درخوری در کنار زیگورات شوش برای بازدیدکنندگان وجود ندارد. چهره بدخیم زباله در طبیعت مازندران/ نیروگاه زباله ساری شاید وقتی دیگر طبیعت بکر و رویایی مازندران زخم خورده از انباشت غیراصولی زباله است و چهره بدخیم زباله را در گوشه و کنار استان می توان به نظاره نشست. دفع اصولی و بهداشتی زباله یکی از ضروریات جوامع امروزی بشمار می آید و استان مازندران نیزبدلیل طبیعت زیبا و بالابودن سطح سفره های زیر زمینی یکی از مناطق حساس زیست محیطی محسوب می شود که متاسفانه بدلیل کارهای کارشناسی نشده و عدم توجه برخی مسئولین چند سالی است که با معظل زباله روبرو بوده است. شهر ساری نیز که از گذشته های دور برای دفع بهداشتی زباله دچار مشکل بوده بطوریکه پس از سالها دفع غیراصولی آن در سمسکنده و  بخش چهاردانگه که آسیب های فراوانی به این منطقه وارد کرده است تصمیم به احداث کارخانه زباله سوز در شهرک شماره 1 شهید سید خمینی کرده اند.
با توجه به بالا بودن سطح آب سفره های زیر زمینی این منطقه ، وجود 2 هزار حلقه چاه کشاورزی و آب شرب ، داشتن 15 سالن مرغداری و 7 کارخانه جوجه کشی و وجود 89 قطعه آب بندان و پرورش ماهیان گرمابی که میزبان میلیونها پرنده مهاجر در زمستان است احداث این کارخانه در این منطقه زیبا و بکر چه تبعات زیست محیطی بدنبال خواهد داشت ؟ عروس دریاچه‌های شرق داغدار خشکسالی/ "بزنگان" آرام و بی‌صدا به خوابی عمیق فرو می‌رود  "بزنگان" به عنوان عروس دریاچه های شمال شرق ایران، هنوز پا به حجله نگذاشته بود که به خاطر کمبود بارش و سوء مدیریت در یک قدمی خشکسالی قرار گرفت و حال ترس از خشکیدن این عروس رویایی، خواب دوستداران محیط زیست را آشفته کرده است. "بزنگان" یک دریاچه ملی است و قدمت آن به دوره سوم زمین‌شناسی باز می گردد و در حال حاضر مدتی است که به عللی حجم آب این دریاچه روند نزولی خود را طی می کند و به اعتقاد کارشناسان در درازمدت این دریاچه رویایی با خطر جدی خشکسالی روبرو خواهد شد.

این دریاچه ملی که در 110 کیلومتری مشهد و80 کیلومتری شهرستان سرخس قرار دارد در سال 86 به عنوان یک دریاچه ملی به ثبت رسیده و از سال 51 مورد حفاظت سازمان محیط ‌زیست بوده و مطابق گفته کارشناسان خشکسالی و کمبود ورودی آب؛ زیستگاه این دریاچه را تغییر داده و سطح آب پایین آمده است. محیط ‌بان دریاچه بزنگان به مهر گفت: بزنگان در اثر فعالیت های کوه زایی دوران گذشته و عقب نشینی دریاهای قدیم باقی مانده و این دریاچه دارای قدمتی تاریخی بوده و طی سالهای اخیر به عللی گوناگون آب آن کاهش یافته است.  حسین ساعدی بیان کرد: آب دریاچه بزنگان از سال 83 تاکنون 20 متر پایین رفته است و اگر این روند ادامه داشته باشد احتمال خشک شدن این دریاچه وجود دارد. امکان انجام ورزش اسکی روی برف در نیمه اول سال/ وجود برف قابل توجه درارتفاعات زردکوه امکان انجام ورزش اسکی بر روی برف در چهارمحال و بختیاری در نیمه اول سال به واسطه وجود برف در ارتفاعات رشته کوه زاگرس و قله زردکوه وجود دارد و این در حالی امکان پذیر است یک پیست اسکی در ارتفاعات بالای رشته کوه زاگرس در شهرستان کوهرنگ استان چهارمحال و بختیاری احداث شود. استان چهارمحال و بختیاری یکی از استانهای مرتفع کشور در رشته کوه زاگرس است که هر ساله شاهد بارشهای مناسب به صورت برف و باران است. استان چهارمحال و بختیاری به واسطه داشتن ارتفاعات و داشتن برف مناسب یکی از مهمترین قطبهای ورزشی برای ورزشهای برفی از جمله اسکی به شمار می رود اما آنگونه که باید، ورزش اسکی در این استان توسعه پیدا نکرده و کمتر کسی به علت کمبود امکانات به سمت این ورزش روی آورده است. پیستهای مختلفی برای اسکی در استان چهارمحال و بختیاری نظیر پیست اسکی کوهرنگ، بارده، امامزاده شیخ شبان، پیست سد چغاخور و... وجود دارد که هر کدام از این پیستها به علت نداشتن تجهیزات جدید و امکانات مناسب دارای مشکلات خاص خودشان است و نتوانسته اند آنطور که باید در مسیر توسعه این ورزش نقش مهمی را ایفا کنند. اگرچه چهارمحال و بختیاری دارای بارش برف قابل توجه در فصل پاییز و زمستان است و کوهستان های آن در شهرستان کوهرنگ مملو از برف می شوند اما انجام ورزش اسکی در آن بیشتر در دو ماه از کل ماههای سال امکان پذیر است و این به بخاطر این است که پیست های اسکی آن در مناطقی قرار دارند که  مدت زمان زیادی طول می کشد تا برف در محل سایت پیست به حد استاندار برسد و بتوان پیست اسکی را راه اندازی کرد.  وجود 3 کانون بحرانی بیابان‌زایی در قم/ از خیابان‌های ماسه‌ای تا رودخانه‌ای که اتوبان شد بیابان‌زایی یکی از مخاطرات جدی استان قم است که کنترل آن برای ادامه حیات در این استان نیاز به توجه مدیران و همراهی مردم دارد. وقتی بادهای شدید هر از گاهی آرامش مردم را به هم می‌زند؛ وقتی ریزگردها راه نفس را می‌بندد و وقتی داغی هوا خون‌ها را به جوش می‌آورد، زنگ‌های هشدار برای گسترش یک پدیده شوم به صدا درآمده‌اند، گسترش بیابان‌زایی.

27 خرداد روز جهانی مبارزه با بیابان‌زایی است. پدیده‌ای که یکی از بزرگ‌ترین مشکلات زیست محیطی استان قم محسوب می‌شود. بیابان یک زیست‌بوم طبیعی است که قسمت عمده مساحت کره زمین را اشغال کرده. وجود این زیست بوم در حالت طبیعی خود تهدید محسوب نمی‌شود اما در شرایطی که با دخالت بشر زمین‌های غیر بیابانی هر روز پوشش گیاهی خود را از دست داده و به بیابان تبدیل می‌شوند، انواع مخاطرات زیست محیطی انتظار انسان را می‌کشد. آمارها نشان می‌دهد که استان قم به همراه سه استان تهران، گیلان و مازندران در شمار 4 استانی قرار دارند که دارای بالاترین تراکم جمعیت در واحد سطح هستند . این تراکم جمعیت در کنار محدودیت‌های طبیعی و عدم مدیریت صحیح در بخش‌های مختلف امروز وضعیت بدی در زمینه بیابان‌زایی به وجود آورده است. داغی دیگر بر تن جنگلهای دنا/ تراژدی آتش این بار در جنگلهای یاسوج ظهر و بعدازظهر جمعه حدود پنج هکتار از جنگلهای غرب یاسوج در آتش سهل انگاریها سوخت تا داغی دیگر بر تن جنگلهای دنا زده شود. سریال آتش سوزی جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد از اواسط بهار در مناطق گرمسیری استان کلید می خورد و در اوایل پاییز در مناطق سردسیری پایان می یابد. حاصل این تراژدی تکراری و تلخ، مرگ تدریجی محیط زیست و منابع طبیعی این استان است که 20درصد جنگلهای زاگرس و هشت درصد جنگلهای کشور را در خود جای داده است آن هم در سالهایی که سوسک بلوط خوار و ریزگرد عربی جانی برای بلوطها نگذاشته اند. پس از وقوع چندین فقره آتش سوزی در مناطق حفاظت شده دیل، خامی و مناطق شادگان، دهدشت و... در شهرستانهای گرمسیری استان، روز گذشته نوبت به جنگلهای یاسوج رسید تا برای اولین بار در سال جاری میزبان این میهمان ناخوانده شود. دود ناشی از سوختن جنگلهای حفاظت شده غرب یاسوج را می شد از هر نقطه ای از شهر دید که آسمان آبی منطقه "مختار" را خاکستری می کرد. شعله های زرد آتش دست در دست باد، به جان بلوطهای جنگلهای حفاظت شده کوه مختار افتاده بود و صدای سوختن شاخه ها و برگهای نورسته و تنه ها شنیده می شد. معماری قزوین رانده از سنت، مانده از تجدد/ حذف المان های معماری سنتی شهر را افسرده کرد معماری شهر قزوین طی دهه های اخیر روز به روز به زوال و بی اصالتی نزدیک تر می شود؛ به گونه ای که با ادامه این روند، نسل بعدی ساکنان شهر، هیچ خاطره و تصویر و درکی از معماری اصیل شهر و کشور خود نخواهند داشت، حال آنکه پیش تر این شهر با عنوان بهشت معماری اسلامی، فصل مهمی از هویت و سابقه فرهنگی ایران را رقم می زد. فرهنگ قزوین در گستره تاریخی خود به حدی با سبک های متنوع و گوناگون معماری عجین گشته که بسیاری از پژوهشگران تاریخ هنر، این شهر را به عنوان یکی از غنی ترین و ارزشمندترین موزه شهر های معماری در جهان اسلام می شناسند زیرا قزوین یکی از شهرهای ایران است که بیشترین بناهای ساخته شده در عصر صفویه( اوج معماری اسلامی) را در خود جای داده است. اما اکنون جای آن گنبد و گلدسته و آن تاقچه های سنتی و پنجره های اُرسی را ساختمان های بی روح مستطیلی و فلزی گرفته است که بیش از پیش در تشدید سیمای افسرده شهر قزوین موثر افتاده اند، غفلت از معماری اسلامی تنها منتهی به نماهای بیرونی ساختمانها و احیاناً برخی طراحی های داخلی، چون: آشپزخانه اُپن و ... نمی شود؛ بلکه در موارد جزئی تری چون: تزیینات داخلی بنا هم می توان گفت که جایگاهی برای سنت های ایرانی و معماری اسلامی وجود ندارد. حال آنکه پیش تر سلیقه ایرانی در تزیین خانه و تخصص ایرانی در معماری بناها، گذشته از شهرت جهانی، نقش اساسی در ایجاد روحیه مثبت و شادابی در زندگی پدران و مادران ما داشته اما نسل امروز خواسته و ناخواسته، خود را از این مواهب محروم ساخته است. مشکلات ترافیک ورودی کرج به آزادراه بی اعتباری ختم می‌شود/ پروژه تعریض پل فردیس در مرحله مطالعه وضعیت معارضان و بحث تامین اعتبار فازهای اجرا نشده پروژه همت، حجم بالای ترافیک ورودی های کرج و آلودگی ناشی از این مشکل همه و همه به کمبود اعتبار ختم شده و بسیاری از پروژه های مرتبط با این معضل از جمله مهمترین آن یعنی تعریض پل فردیس به عنوان یکی از گلوگاههای ترافیک در دستور کار مسئولان قرار گرفته است و طبق گفته مسئولان این پروژه در مرحله مطالعه و بررسی است که پس از طی کردن 3 فاز مطالعاتی و تخصیص اعتبار به مرحله اجرا در آید.

حجم بالای ترافیک محور تهران – کرج – قزوین به مشکلی بزرگ تبدیل شده است، هنگام غروب با وجود حجم بالای ترافیک لاین اضطراری این اتوبان هم توسط خودروها اشغال می شود و عملا هیچگونه راهی برای خلاصی از ترافیک وجود ندارد و به ناچار باید ساعت ها در ترافیک ماند حال نکته مهم در اینجاست که گره های کور ترافیکی این محور فقط به مدد برنامه ریزی درست و اختصاص اعتبار ویژه باز می شود. حجم بالای ترافیک در اتوبان تهران - کرج – قزوین مربوط به محدوده پل فردیس و کلاک است، تعریض این محدوده از اتوبان قطعه ای از پازل حل معمای ترافیک ورودی کلانشهر کرج است. بسیاری از کارشناسان معتقدند حصار کشی مرتفع بین دو باند اتوبان، اصلاح هندسی تقاطع های غیراستاندارد، اتصال این اتوبان به سایر مسیرها، دو طبقه شدن، ایجاد اتوبان موازی و ... راه های برطرف کردن ترافیک در این محور است ولی نباید این مسئله مهم را از خاطر دور کرد که همه این پیشنهادها به زمان و تخصیص اعتبار نیازمند است ولی متاسفانه در حال حاضر بسیاری از مشکلات این محور به آزادراه بی اعتباری ختم می شود. دشت بورالان در محاصره شن های روان است/ بهشت بیابان شده ایران در نقطه صفر مرزی دشت بورالان که به واسطه زيبايي طبيعي در ايام گذشته به بهشت ايران معروف بود، دشت پهناوري است که 32 روستا و 1410 خانوار روستايي و عشايري را با 100 هزار واحد دامي در خود جاي داده و هم‌ اکنون با پدیده شن های روان دست و پنجه نرم می کند. بورالان به واسطه چشمه پرآب "چشم ثریا" و مجاورت با کوه های پوشیده از برف آرارات در خاک ترکیه و حضور عشایر و روستاهای متعدد با فرهنگها و آداب و رسوم مختلف و بالاخره همسایگی با سه کشور، یکی از قطب های گردشگری ایران بویژه توریسم طبیعی محسوب مي شود. دشت بورالان منطقه ای واقع در نقطه صفر مرزی ایران و ترکیه، دشتی با 68 هزار هکتار وسعت است که علاوه بر ترکیه با جمهوری نخجوان و ارمنستان مرز مشترک دارد، این دشت به واسطه زیبایی طبیعی در ایام گذشته به بهشت ایران معروف بوده است اما متاسفانه به دلیل پدیده شن های روان زیبایی های آن زیر شن ها مدفون شده است. امروز به جای گیاهان سبز، آلاله های وحشی و شقایق های سرخ، شن های روان دشت بورالان را به تصرف خود در آورده، امروز به جای نسیم ملایم صبحگاهی که عطر گلهای وحشی را در بورالان پراکنده می کرد، گردبادها و توفان های شن ، خار و خاشاک و گرد و غبار را در دشت و صحرا پراکنده می کند. گرچه پدیده خشکسالی و تغییر اقلیم و کاهش نزولات آسمانی از عوامل مهم شن زایی در بورالان به شمار می رود و پدیده ای است که خارج از حیطه قدرت انسانی است، ولی تعادل بین دام و مراتع و اجرای طرح های اصلاح و احیاء از اقداماتی است که اگر به اجرا در می آمد شاید بورالان وضعیت اسفبار فعلی را نداشت. سیل هیچگاه دَر نمی زند/ مدیریت ناموفق سیلاب در مازندران آخرین سیل مخرب در مازندران 92 میلیارد تومان خسارت برجای گذاشت اما این واقعه پایان یک حادثه نیست، بلکه سیل همواره استان را تهدید می کند و برای جاری شدن هیچگاه دَر نمی زند و تدبیرها و نسخه های پیچیده شده برای مدیریت سیلاب در سالهای اخیر در استان، شفابخش و کارا نبوده است. 10 روزی از وقوع سیل ویرانگر شرق مازندران می گذرد و سیل زدگان همچنان چشم انتظار سیاستهای دولت تدبیر و امید باقی مانده اند و خواستار توجه اساسی برای رفع مشکلات و پیشگیری از ووقوع سیلی دیگر هستند. كوه خيل فراش محله بهشهر که در دو سال اخیر براساس نظر مردم و كارشناسان با دست درازي و ورود برخي از غارتگران در جنگل،  دو بار طعمه سيل شده است كه علي رغم تلاش هاي مختلف مسئولان متاسفانه برخي از وعده هاي آنان در اين محله عملي نشده و نارضايتي مردم را افزايش داده است. در بازدید از مناطق سیل زده، جمعی از سیلزدگان کوه خیل، فراش محله، مرمت که تاکون بارها از حادثه سیل آسیب دیده اند در گفتگو با خبرنگار مهر، عمده مشكلات را ناشي از بي نظارتي منابع طبيعي در بالادست و برداشت جنگل و عمل نكردن مسئولين به تعهدات شان در دو سيل اخيرعنوان كردند. اوج ‌گیری عطش زاهدانی‌ها در دمای 40 درجه/ شرکت آب و فاضلاب استان: آب نداریم! شهر زاهدان که در حال حاضر جمعیتی بالغ بر 800 هزار نفر را در خود جای داده‌است به دلیل کمبود آب و کم کاری در روند احداث خط دوم انتقال آب از زابل به زاهدان هر روز بر عطش شهروندانش افزوده می‌شود. در حالی که گرمای هوا در زاهدان در آستانه فصل گرما به بیش از 40 درجه رسیده و بیماری وبا همچون سال های گذشته در پشت دروازه های این شهر به کمین نشسته است اما بیش از 150 هزار نفر از جمعیت این شهر از آب شرب بهداشتی محروم هستند. خط دوم انتقال آب از چاه نیمه های سیستان به شهر زاهدان به عنوان تنها راهکار رفع عطش شهروندان زاهدانی از جمله طرح‌هایی بود که عملیات اجرایی آن در سال 1389 با اعتبار 242 ميليارد تومان با سرمايه گذاري قرارگاه خاتم الانبیاء در دستور کار قرار گرفت.

این طرح که به‌عنوان هديه دولت احمدي نژاد به مردم زاهدان لقب یافت مقرر بود ظرف مدت سه سال احداث و به بهره‌برداری برسد اما با وجود اتمام مهلت قرار داد تاکنون پیشرفت چندانی نداشته و تنها 30 درصد از این پروژه کار شده است. پروژه احداث خط دوم انتقال آب از چاه نیمه‌های سیستان به شهر زاهدان که بنا بر تعهدات قرارگاه خاتم الانبیاء به عنوان پیمانکار مقرر بود در 15 خرداد 1393 به تشنگی شهروندان زاهدانی پیان دهد متاسفانه کمتر از 30 درصد پیشرفت دارد. با وجود اینکه مدیران شرکت آبفا احداث خط دوم انتقال آب از چاه نیمه ها را پایان تشنگی مردم زاهدان می دانستند اما تعلل در اجرای این پروژه  و بی توجهی به تعهدات پیمانکار موجب شده است که این طرح با سرعت بسیار کندی پیش برود. زباله ها کابوس بهشت زمین/ لزوم فرهنگ سازی برای گردشگران جزیره هرمز با مطرح شدن جزیره هرمز به عنوان یکی از مقاصد گردشگری معضلات جدیدی گریبانگیر این جزیره شد. نبود زیرساختهای شهری و عدم وجود مکانیزم جمع آوری زباله در جزیره موجب شد تا زباله های به جا مانده از گردشگران طبیعت بکر و دست نخورده جزیره را با بحران روبرو کند. یکی از موضوعات مهم در حفظ محیط زیست، پسماندهای شهری و روستایی است که حاصل شیوه های زندگی و مصرف است که البته جزیره هرمز در این مورد هنوز به راه حل نهایی دست نیافته و هنوز حجم زیادی از پسماندها و زباله های  شهری در دشت ها و مناطق دفن می شوند. این در حالی است که این شیوه مخاطراتی برای محیط ایجاد می کند و علاوه بر آلوده کردن خاک، منابع آب را نیز آلوده خواهد کرد و در زمانی که جزیره هرمز یک منطقه گردشگری است  آلوده شدن آنها مشکلات زیادی برای بازدیدکنندگان از این جزیره  ایجاد می کند. با گشت زدن در برخی از مناطق جزیره هرمز، آلودگی های زیست محیطی بیشتر ملموس می شود و در گوشه این طبیعت بکر و دست نخورده مملو از زباله هایی است که سالهاست بدون توجه به دفن اصولی رها شده و شیرابه های آنان در زمین  نفوذ می کند و موجب آلودگی محیط زیست می شود. لب‌های خشکیده کویر در انتظار احیای شاهرگ حیاتی/ مرمت قنوات، تضمینی برای تامین آب قنوات خراسان جنوبی مهمترین رگ حیاتی تامین آب این استان کویری و کم آب بوده و نیازمند توجه بیشتر مردم و مسئولان است. خراسان جنوبی در حالی با وجود خشکسالی‌های متوالی با کمبود منابع آبی و افت آب سفره‌های زیرزمینی مواجه شده‌ است که بیشترین تعداد قنوات در سطح کشور را دارد. امروز از کمبود منابع آبی و افت سفره های آب زیرزمینی به عنوان بحران عصر حاضر یاد می شود که آب دهی قنوات روزنه ای برایی نجات از این بحران شناخته شده است. قنوات در خراسان جنوبی از مهمترین منابع تامین کننده آب کشاورزی و آب شرب است، که طی چهار دهه اخیر تنها منبع تامین کننده آب استان قنوات بوده و در آینده نیز قنوات تنها منبع خواهند بود. هم اکنون کمبود منابع آبی از مهمترین دغدغه‌های مسئولان و مردم بوده و خشکسالی به حدی رسیده که هم اکنون تعداد زیادی از روستاها با تانکر آب‌رسانی می‌شود. کمبود منابع آبی در این استان بخش کشاورزی را نیز درگیر کرده و امروز قنوات به عنوان شاهرگ حیاتی استان نیازمند احیا و مرمت هستند. به گفته مسئولان تنها راهکار کاهش مشکلات آینده حیات بخشیدن دوباره به قنوات است. دستان زخمی کشاورزان طارمی و حکایت نمک بر روی زخم/همیشه پای یک دلال در میان است رنج و سختي گويا جزء جدانشدني پيشه كشاورزي است چرا كه در ادامه دشوار شدن شرايط كاشت اين روزها كه فصل برداشت فرارسيده و كشاورزان چشم انتظار ثمره تلاش يك ساله خود هستند باز هم اخبار ناخوشايند از کاهش شدید قیمتها و دلال بازیها كام آنها را تلخ كرده است.

كشاورزان در سال زراعي جاري هنگام عرضه دسترنج خود به بازار با افت قيمت فروش مواجه شدند  گرچه اين موضوع براي آنان تازگي نداشت اما در چنين شرايطي بسياري از كشاورزان طارمي در سال جاري با مشكلات فراوان مالي مواجه خواهند شد اكثر اين افراد براي خريد محصولات، نهاده ها و تجهيزات كشاورزي از بانك هاي مختلف وام دريافت كرده اند و علاوه بر مشكل گذران زندگي روزمره توان پرداخت اقساط وام ها را نيز ندارند. طبق آنچه كشاورزان شهرستان طارم بيان مي كنند افت قيمت فروش انواع محصولات كشاورزي مشكلات فراواني براي كشاورزان ايجاد كرده، حتي بعضي محصولات هزينه برداشت آن را تامين نمي كند براي مثال نخودفرنگي پارسال 800 تومان و امسال 250 تومان، باقلا سبز پارسال 1500 تومان و امسال 600 تومان، سير پارسال يك هزار و 500 تومان و امسال 250 تومان، كرفس پارسال هزار تومان و امسال 250 تومان به فروش مي رسد. از سويي ديگر مقايسه قيمت فروش محصولات كشاورزي درفصل بهار فصل نوبرانه ها در مزارع با قيمت فروش اين محصولات در فروشگاه هاي سطح شهر  آدمي را آزرده خاطر مي كند چرا كه  قيمت هر كيلو از اين ميوه هاي نوبر در مراكز عرضه مركز استان دو برابر قيمت آن در مزارع است و اين يعني باز هم پاي دلال در ميان است. بوته‌هاي گل محمدي در يزد عريان شدند/ طعنه گلاب يزد به گلاب كاشان برداشت گل محمدي و گلابگيري اين روزها ديگر منحصر به كاشان و قمصر و... نيست و يزد نيز طي چند سال گذشته دستي بر آتش گلابگيري داشته و تبحر گلابگيران يزدي سبب شده تا گلاب يزد به گلاب كاشان طعنه بزند. استان يزد با آب و هواي گرم و خشك، كمتر در ذهن مردم ايجاد فضايي با بوته هاي گل محمدي مي كند به همين دليل سالهاست كه گلابگيري در يزد تحت تاثير خشكسالي و كم آبي قرار گرفته و كمتر به اين صنعت اصيل در يزد پرداخته شده است. اما آنچه جالب توجه است اين است كه كمي آن سوتر از يزد خشك و كم باران، در مناطق ييلاقي اما در عين حال كم آب مهريز و تفت، بوته هاي گل محمدي غرق در گل شده اند و برداشت گل آنها از چندي پيش آغاز شده و اكنون بساط گلابگيري توسط مردم روستاهاي مناطق ييلاقي آغاز شده است. ده بالا، طزرجان، منشاد و ... برخي از روستاهايي هستند كه برداشت گل محمدي از مزارع آنها به اتمام رسيده و اكنون گلاب معطر و منحصر به فردي كه در كيفيت به نشان هاي معروف طعنه زده است، در دسترس مردم قرار گرفته است. منشاد يكي از مشهورترين گلاب هاي استان يزد را داراست و محصول گلاب آن به استانهاي تهران، فارس، هرمزگان، كرمان و شهرستان‌هاي مختلف استان يزد ارسال مي شود.


۱۳۹۳/۳/۳۰ - ۰۹:۳۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن