واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > البرز طهایی عنوان کرد:
البرز پس از تهران بیشترین تعداد مدارس غیر دولتی را دارد/ مدارس فرسوده نباید از چرخه آموزش حذف شوند
کرج - خبرگزاری مهر: استاندار البرز با اشاره به تعداد مدارس غیردولتی در البرز گفت: البرز با 57 هزار و 103 مدرسه غیر انتفاعی پس از تهران دومین استانی است که درصد آماری قابل توجهی را تأسیس مدارس غیردولتی دارد و این حاکی از آن است که بارگزاری خوبی در این زمینه صورت گرفته است.
به گزارش خبرنگار مهر، دومین جلسه شورای آموزش و پرورش با حضور استاندار، نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی، مدیر کل آموزش و پرورش و برخی دیگر از مدیران ارشد استانی ظهر پنجشنبه در استانداری البرز برگزار شد. سید حمید طهایی با بیان این مطلب اظهار داشت: در حال حاضر یکی از موانع موجود در این حوزه وجود تعدادی از مدارس در بافت های فرسوده است که با بودجه های پایین امکان بازسازی را کمی دشوار تر ساخته است موقعیت تجاری مدارسی که در بافت فرسوده قرار دارند تسهیل این امر را تسریع می بخشد.
وی تصریح کرد: مدارس فرسوده به جهت مشکلات هزینه ای نباید از چرخه آموزش حذف شوند با اختیاراتی که به وزارت آموزش و پرورش داده شده است، مدارس فرسوده ضمن داشتن تملک می توانند بخشی از فضای آموزشی را به این موضوع اختصاص داده و هزینه های آن را صرف امور جاری آموزشی نمایند.
این مسئول خاطرنشان کرد: آموزش تنها سواد آموختن به دانش آموزان نیست بلکه ارزشهای انسانی وجود دارد که باید در بستر آموزش به آن پرداخت.
طهایی آموزش را عمده ترین و مؤثرترین سرمایه گذاری در کشوری دانست و اظهار داشت: پرورش و تعلیم و تربیت انسانها برای کشوری برخواسته از تعالیم انقلاب اسلامی سرمایه گذاری برای آینده است.
ایجاد امکانات در مدارس روستایی البرز ضروری است این مسئول بیان کرد: بودجه های اختصاص یافته به آموزش در مقایسه با سایر سرفصل ها همچون عمرانی و.. غیرقابل مقایسه است بنابراین باید در برنامه ریزی جهت تدوین بودجه نگاه ویژه ای صورت گیرد. استاندار البرز گفت: وزارت آموزش و پرورش با تصویب قانون در مجلس شورای اسلامی از این اختیار برخوردار شده است که با تغییر کاربری برخی مدارس فرسوده به تجاری ضمن در اختیار داشتن تملک، درآمدهای حاصل آن را صرف امور جاری آموزشی کند.
وی افزود: البته این تنها برخی از مدارس که در موقعیت ویژه قرار دارند مشمول اجرای این قانون خواهند بود و در این بین از ظرفیت خیرین مدرسه ساز نیز نباید غافل شد.
طهایی با اشاره به اینکه باید نوع نگاهمان را به آموزش دانش آموزان تغییر دهیم و همواره این نکته را مد نظر داشته باشیم که از بین دانش آموزان شهید مطهری ها و شهید بهشتی ها برای کشور تربیت می شوند، اعلام کرد: ایجاد امکانات آموزشی در روستاهای استان از اهمیت زیادی برخوردار است و نباید مدارس روستایی از نگاه ما مسئولان مغفول بمانند چرا که در روستاها استعداد های سرشاری وجود دارد و نباید به جهت کمبود امکانات و شرایط این دانش آموزان از تحصیل باز بمانند و این خود مسئولیت ما را در رفع موانع آموزشی خطیر تر می سازد.
شهرداری از درآمدهای حاصله می تواند به افزایش تعداد مدارس کمک کند وی در ادامه اضافه کرد: نقش نمایندگان در تخصیص بودجه های استانی در حوزه آموزش و پرورش بر کسی پوشیده نیست امیدواریم به یاری نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی در بودجه سال آینده پیشنهاداتی را از طریق دولت به مجلس و با پیگیری ها نمایندگان به تصویب خواهیم رساند.
در ادامه دومین جلسه شورای آموزش و پرورش استان، نماینده مردم کرج، اشتهارد، فردیس و آسارا با بیان این مطلب اظهار داشت: بر ضرورت اختصاص بخشی از درآمد شهرداری ها به منظور توسعه فضاهای آموزشی در استان تأکید کرد. عزیز اکبریان با اشاره به اینکه یکی از نیازهای استان افزایش آمار سرانه های آموزش و پرورش است، گفت: شهرداری می توانند در این زمینه بخشی از درآمدهای حاصل را به افزایش تعداد مدارس اختصاص دهند.
این مسئول یادآور شد: ی با بیان اینکه آمار البرز در تأسیس مدارس غیرانتقاعی طی سالهای اخیر و پس از شکل گیری استان مطلوب بوده است، افزود: این ظرفیت وجود دارد که فضای مدارس غیر انتفاعی در استان افزایش پیدا کند.
فعالیت خیرین مدرسه ساز می تواند راهگشا باشد اکبریان همچنین با اشاره به محدودیت بودجه در بازسازی مدارس فرسوده، این لایحه مجلس شورای اسلامی را در خصوص اختصاص بخشی از فضاهای آموزشی به تجاری مورد اشاره قرار داد و گفت: بر اساس قانون بودجه سال 93برخی مدارس که در موقعیت مناسبی خوبی قرار دارند اما در بافت فرسوده قرار گرفته اند و شرایط برای آموزش در آنها فراهم نیست، بر اساس قانون می توانند قسمت هایی از فضای آموزشی را به تجاری اختصاص داده و درآمد آن را صرف هزینه های آموزشی نمایند.
وی افزود: البته این بدان معنا نیست که نباید از تغییر کاربری ها جلوگیری شود و تنها مواردی خاص مشمول اجرای طرح بازسازی فضاهای آموزشی می شود که به نوعی جبران کمبود هزینه ها در بازسازی فضاهای آموزشی باشد، ظرفیت خیرین مدرسه ساز و امکانات شهرداری ها را نیز در این زمینه راهگشا است.
۱۳۹۳/۳/۲۹ - ۱۷:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]