واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > قزوین پور فتح الله:
سرمایه گذاری در بخش پلاسما و تولید داروهای خاص پیگیری می شود
قزوین- خبرگزاری مهر: مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: ورود به صنعت پلاسما موجب ارتقاء کیفیت تولیدی محصولات شده و صرفه اقتصادی دارد و با سرمایه گذاری بر روی پلاسما ظرفیت تولید داروهای مشتق از پلاسما در کشور احیاء می شود.
به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر پور فتح الله در جلسه شورای اداری استان که روز پنجشنبه در محل استانداری قزوین برگزار شد اظهارداشت: آمار اهداء خون در کشور از مرز 40 میلیون واحد فراتر رفته و این پتانسیل اجتماعی در کنار تامین سلامت جامعه و نجات جان بیماران جایگاه ارزشمندی دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی بیان کرد: تامین خون افراد نادر در جهان از 22 مورد تعداد دو مورد به ایران تعلق دارد که قابل توجه است و سازمان بهداشت جهانی اهداء کامل داوطلبانه و بدون پاداش را به عنوان رویکرد خود انتخاب کرده لذا تبلیغ روی اهداء کنندگان را نمی پسندد تا این اندیشه ارزشمند در جوامع بخوبی نهادینه شود هر چند در این مسیر توان چندانی نداریم و باید همه بویژه رسانه ها همراهی کنند.
پور فتح الله تصریح کرد: اندیشه خوب باید در جامعه نهادینه شود و با تربیت انسانهای خیر و نیکوکار از این سرمایه های ملی بخوبی صیانت کنیم زیرا بسیاری از اهداء کنندگان خون در مسیر کارهای خیر دیگر مانند مدرسه سازی هم گام برمی دارند که می توان از این ظرفیت استفاده مطلوب کرد.
مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور یادآورشد: اگر وارد افزایش تولید خون و اهداء کنندگان شویم بویژه در تولید داروهایی که از پلاسما ساخته می شوند می توان به سود اقتصادی مناسب هم دست یافت.
وی افزود: از هر واحد پلاسما 57 گرم پروتئین تولید می شود که کاربرد بالینی دارد لذا سرمایه گذاری در حوزه انتقال خون به نفع کشور است و امتیازی تلقی می شود که می توان در چرخه تولید بکار گرفت.
پورفتح الله تصریح کرد: با اهداء کنندگان خون میتوان جامعه را متحول کرد و اگر روی این نهاد اجتماعی سرمایه گذاری کنیم می توانیم نگاه دیگران را عوض کنیم و با نگاه فرا استانی و ملی شبکه خون رسانی کشور را تقویت کنیم.
وی بیان کرد: از آنجا که بسیاری از خدمات پزشکی در تهران مستقر شده ایم تمرکز منطقی نیست لذا باید استانهایی که می توانند نقش موثری برای سایر مناطق ایفا کنند حمایت شوند که قزوین در این زمینه می تواند جایگاه خوبی داشته باشد و از ظرفیت خود برای کمک به سایر مناطق هم استفاده کند.
پور فتح الله اظهارداشت: در حال حاضر قزوین 30 هزار اهداء کننده دارد که می تواند تا 60 هزار نفر ارتقاء پیدا کند و بخشی از گلبول های فرمز مورد نیاز تهران و گیلان را تامین کند زیرا بیشترین بیماران تلاسمی در استانهای خوزستان، گیلان و سیستان و بلوچستان هستند.
کیانی: 30 هزار اهداء کننده خون در استان قزوین علی اکبر کیانی مدیرکل انتقال خون استان قزوین هم با ارائه گزارشی از کارهای آنجام شده اظهارداشت: از مجموع 39 هزار و 891 مراجعه کننده در سال گذشته تعداد 28 هزار و 637 نفر موفق به خونگیری شدند که از رشد 2.3 درصدی برخوردار شدیم.
وی افزود: اهداء کنندگان مستمر هم از 14 هزار و 568 نفر در سال 91 به 15 هزار و 117 نفر در سال گذشته رسید که رشد 3.8 درصدی را شاهدیم و در این راستا آموزش اهداء کنندگان بار اولی و ترغیب آنها به اهداء خون دو بار در سال، کلاس های آموزشی و صدور کارت مستمر و اجرای طرح تکریم ارباب رجوع و پیگیری از مشکلات پیش آمده از کارهای انجام شده است.
کیانی تصریح کرد: یک هزار و 932 نفر از اهداء کنندگان خون را در استان بانوان تشکیل می دهند که در مقایسه با سال قبل از آن از رشد 13.2 درصدی برخوردار بوده است.
مدیرکل انتقال خون استان قزوین یادآورشد: با رایزنی انجام شده برای توسعه فعالیتها قطعه زمینی به مساحت پنج هزار مترمربع در آوج، زمینه در آبیک و الوند برای استقرار پایگاه انتقال خون پیش بینی شده است.
کیانی گفت: در سال گذشته هفت هزار واحد خون به استانهای تهران، سیستنان و بلوچستان و اهواز ارسال شد تا در اختیار نیازمندان قرار گیرد.
۱۳۹۳/۳/۲۹ - ۱۵:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]