واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ خرداد ۱۳۹۳ (۱۲:۳۱ب.ظ)
کاخ سفيد در صدد پنهان کردن سردرگمي خود در قبال بحران عراق گروه بين الملل خبرگزاري موج
به نظر مي رسد در مدتي که باراک اوباما در حال ارزيابي و تصميم گيري در مورد حملات هوايي ارتش آمريکا به داعش است، کاخ سفيد در نظر دارد با فاصله گرفتن از نوري مالکي و دولت عراق، در راستاي ادعايي مبني بر کاهش شدت حملات و شورش هاي داعش در اين کشور گام بردارد، حال آنکه به نظر مي رسد اين اقدامات دليلي جز سردرگمي آمريکا ندارد!
چند روز پيش نوري مالکي نسبت به افزايش خشونت اِعمال شده از سوي داعش، و احتمال بسط و انتقال اين خشونت ها به کشورهاي همسايه هشدار داد، و همچنين از تلاش هاي داعش براي تصرف يکي از پالايشگاه هاي مهم نفت در اين کشور و تبعات ناشي از رخ دادن آن، صحبت کرد.
از سوي ديگر به دنبال اين هشدارهاي نوري مالکي، کاخ سفيد از دولت عراق خواست تا دولت شيعه به عنوان بخشي از يک استراتژي گسترده تر، هر چه بيشتر خود را درگير اين جريانات سازد تا از اين طريق امکان بازپس گيري مناطق تصرف شده توسط داعش امکان پذير شود.
در همين راستا، جي کارني، مشاور رسانه اي کاخ سفيد، گفت: "تابحال اقدامات لازم به حد کافي از سوي دولت عراق، به خصوص نخست وزير نوري مالکي در اين راستا و براي دخالت دادن دولت در اين اتفاقات صورت نگرفته است. و اين کوتاهي موجب رقم خوردن اين شرايط و بحراني که به آن گرفتار هستيم، شده است."
از سوي ديگر مداخله جمهوري خواهان – و البته برخي دموکرات ها – و فشارهاي آنان مبني بر عدم مداخله آمريکا در بحران عراق، آن هم پس از گذشت سه سال از خروج نيروهاي آمريکايي از اين کشور، باراک اوباما را در شرايطي سخت تر براي تصميم گيري در اين خصوص قرار داده است.
با لحاظ کردن اين مخالفت ها بايد به اصرار دو سناتور مهم آمريکا، جان مک کين و ديان فاينستاين، مبني بر حمله هوايي و بمباران مواضع داعش توسط جنگنده هاي آمريکايي اشاره کرد. فاينستاين در اين مورد گفت: "به نظرمن مهم ترين موضوع مداخله مستقيم ما و مقابله با داعش است، چرا که آنها در حال پيشروي به سوي بغداد هستند و تنها واکنش نظامي ما مي تواند موجب عقب نشيني آنها شود." از سوي ديگر جان مک کين، سناتور اهل آريزونا، پس از اعزام 275 نيروي زميني آمريکا به عراق براي محافظت از سفارت اين کشور در بغداد، گفت: "اين کار چيزي جز اعزام تعداد اندکي نيرو نيست، اقدامي کوچک که راهي از پيش نخواهد برد."
اين دوگانگي ها بين گفته ها و سياست هاي دولت و کنگره آمريکا از قالب دو حزب نيز خارج شده، چرا که در اين ميان برخي از اعضاي دو حزب موافق گزينه نظامي عليه داعش هستند و برخي ديگر از آنها مخالف اين امر. زماني که حتي بين اعضاي يک حزب چنين اختلاف نظري در مورد موضوعي به اين اهميت رخ مي دهد، مي توان اين گونه تعبير کرد که در اين برهه زماني حساس، ايالات متحده دچار سردرگمي شديدي در تصميم گيري در قبال اين موضوع شده است.
حساسيت اين موقعيت براي اوباما و حزب دموکرات زماني بيشتر مي شود که نزديکي به انتخابات سنا، و شرايط بهتر جمهوري خواهان نسبت به دموکرات ها را نيز در آن لحاظ کنيم.
روز گذشته باراک اوباما به رهبران دموکرات و جموري خواه کنگره اعلام کرد که اداره کردن صحيح اين وضعيت از طريق "بررسي گزينه هاي کمک به عراق براي افزايش امنيت" ميسر مي شود.
پس از اين اظهارات، هري رِيد، سناتور دموکرات نوادا، پس از ملاقات با اوباما گفت: "رييس جمهور اعلام کرد که در حال حاضر تصميمي که عملي کردن آن مستلزم تاييد کنگره باشد، نخواهد گرفت. اما آنچه مسلم است، در صورت تغيير اين موضوع، با کنگره وارد شور خواهد شد."
از سوي ديگر، با وجود پيش آمدن وضعيت سردرگمي در اتخاذ سياست در قبال بحران عراق از سوي دولت و کنگره آمريکا، روز گذشته جو بايدن در مکالمه اي تلفني با نوري مالکي و مسعود بارزاني، بر اتحاد آمريکا با عراق در مقابله با داعش تاکيد کرد.
حال سوالي که مطرح است آنکه، عليرغم وجود چنين چند دستگي، سردرگمي و عدم اتحاد دولت و کنگره آمريکا در قبال اين بحران، جو بايدن بر چه اساسي بر اتحاد آمريکا با عراق در اين موضوع تاکيد مي کند؟
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]