واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: جایزه یونسکو به یک دانشمند زن ایرانی
یک دانشمند زن ایرانی به عنوان یکی از 6 برنده جایزه دانشمند جوان ˈانسان و کره مسکونˈ سازمان یونسکو در سال 2014 شناخته شد.
کد خبر: ۴۰۹۱۹۰
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۰:۱۴ - 19 June 2014
یک دانشمند زن ایرانی به عنوان یکی از 6 برنده جایزه دانشمند جوان ˈانسان و کره مسکونˈ سازمان یونسکو در سال 2014 شناخته شد.
به گزارش ایرنا از کمیسیون ملی یونسکو - ایران، برندگان جایزه دانشمند جوان ˈانسان و کره مسکونˈ یونسکو در سال 2014 در نشست شورای بین المللی هماهنگی انسان و کره مسکون (MAB) که از 10 تا 13 ژوئن 2014 در سوئد برگزار شد مشخص و اعلام شدند.
کمیسیون ملی یونسکو فراخوان جایزه دانشمند جوان ˈانسان و کره مسکونˈ یونسکو را در سال 92 به رسانه ها، دانشگاه ها، سازمان ها و مراکز تحقیقاتی ارسال کرد و پس از دریافت تقاضاها و بررسی آن در شورای علمی مرتبط ، دو پروپوزال به یونسکو فرستاد که مونا پورزادی از کشورمان جزو 6 برنده جایزه دانشمند جوان انسان و کره مسکون یونسکو در سال 2014 اعلام شد.
موضوع پروژه پیشنهادی او جایگزینی منابع سوخت جنگلی توسط منابع تجدیدپذیر در ذخیره گاه ارسباران است.
وی در مورد هدف خود از انتخاب این پروژه گفت: از آنجا که جنگل های ارسباران یکی از ذخایر ژنتیکی مهم کشور محسوب می شود، حفاظت و نگهداری از این میراث ملی به عنوان یکی از کانون های مهم تنوع زیستی در سطح بین المللی، از اهداف مهم در جهت توسعه پایدار است.
مونا پورزادی که اکنون دانشجوی دوره دکتراست، با بیان اینکه جنگل های ارسباران واقع در شمال غربی ایران و در استان آذربایجان شرقی، یکی از ذخیره گاه های زیستی ثبت شده در یونسکو است، یادآور شد:مطلب قابل توجه در این منطقه زندگی مردم بومی ساکن در حاشیه جنگل و روستاهای اطراف یا به عبارتی جنگل نشینان منطقه ای است که امرار معاش آنها ارتباط تنگاتنگی با منابع جنگلی منطقه دارد و بومیان آن بخش بزرگی از نیازهای سوختی خود را از منابع جنگلی این منطقه تأمین می کنند.
برنده جایزه دانشمند جوان ˈانسان و کره مسکونˈ یونسکو در سال 2014 در ادامه گفت: در این منطقه جایگزینی منابع سوختی تجدیدپذیر(Renewable energies) به جای استفاده از چوب و هیزم جنگلی می تواند به حفاظت از منابع جنگلی کمک بیشتری کند.
وی اضافه کرد: در این صورت آسیبی به دلیل برداشت چوب و هیزم قاچاق به جنگل نمی رسد و علاوه بر آن، روستاییان جنگل نشین برای تأمین نیازهای سوختی خود دچار مشکل نخواهند شد.
طی سال های اخیر کمیسیون ملی یونسکو برنامه ای دقیق برای دریافت جایزه های علمی یونسکو برای محققان و دانشجویان داشته است و پژوهشگرانی از کشورمان موفق به اخذ جایزه شده اند.
یونسکو با هدف تشویق دانشمندان جوان کشورهای در حال توسعه به تحقیق در خصوص مسائل مرتبط با ذخیره گاه های زیست کره، اکوسیستم ها، منابع طبیعی و تنوع زیستی و همچنین تبادل اطلاعات و تجربه ها بین دانشمندان نسل جدید، جایزه ای را با عنوان دانشمند جوان ˈانسان و کره مسکونˈ در هر سال اعلام می کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]