واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رئیس سازمان حج و زیارت: امسال 61 هزار و 500 زائر از ایران به حج تمتع مشرف می شوند مشهد - ایرنا - رئیس سازمان حج و زیارت گفت: از 14 شهریور تا پایان سال جاری 61 هزار و 500 زائر ایرانی در قالب 451 کاروان به سرزمین وحی مشرف می شوند.
به گزارش ایرنا، ˈسعید اوحدیˈ روز چهارشنبه در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران در مشهد افزود: این تعداد از طریق دو هزار و 500 کارگزار و 19 ایستگاه پروازی به حج تمتع مشرف خواهند شد.
وی گفت: اعزام زائرین به حج تمتع امسال یک روز زودتر از سال های قبل آغاز می شود و مدت اقامت زائران نیز 29 تا 33 روز به طول می انجامد.
وی اظهار کرد: بر اساس تاکید رهبر معظم انقلاب برای نخستین بار هزینه زیارت طی دو قسط از زائران حج تمتع گرفته شده که قسط اول در بهمن ماه سال گذشته و قسط دوم در اردیبهشت ماه امسال پرداخت شده است.
وی افزود: امسال هیچ زائر حج تمتع از سفر به سرزمین وحی انصراف نداده و ظرفیت همه کاروانها تکمیل شده است، همچنین 30 درصد معاینات پزشکی زائران توسط مرکز پزشکی این سازمان انجام گرفته است.
اوحدی گفت: امسال به منظور افزایش ظرفیت کاروانهای حج تمتع 20 درصد نیروی انسانی ستادهای حج تعدیل شده است تا بتوان زائر بیشتری را به حج تمتع اعزام کرد.
وی طرح انطباق را از ویژگی های حج تمتع امسال ذکر کرد و افزود: براساس این طرح شمار زنان پزشک که به حج مشرف می شوند در مقایسه با سال گذشته چهار برابر شده و همچنین درمانگاه های شبانه روزی ویژه بانوان زائر در مکه مکرمه نیز راه اندازی شده است.
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: براساس اقدامات کمیته های کارشناسی که از سوی این سازمان در سال گذشته تشکیل شد، 30 هتل در مکه و مدینه از گردونه خدمات حج تمتع امسال خارج شدند و سطح کیفیت خدمات در حوزه مسکن 30 درصد افزایش یافت.
اوحدی افزود: براساس تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر تامین اقلام تدارکاتی حج تمتع، امسال بستر تامین 80 درصد از اقلام مورد نیاز زائران ایرانی با همکاری ستادهایی که در شهرهای مکه و مدینه تشکیل شده، فراهم گردید.
وی همچنین گفت: امسال به دلیل اتفاقاتی که در عراق رخ داده تصمیم اعزام یا انصراف از سفر به این کشور بر عهده زائران گذاشته شده و هیچ خسارتی بابت انصراف از زائرین گرفته نمی شود.
او افزود: ثبت نام آتی برای اعزام زائرین به عتبات عالیات از 10 تیر ماه و اعزام آنان از ششم مرداد ماه امسال آغاز می شود.
وی بیان کرد: به دلیل شرایط اقتصادی، فرهنگی و سیاسی عراق، محدودیت هایی در ارائه خدمات به زائرین عتبات عالیات وجود دارد به همین علت بر اساس مصوبه شورای هماهنگی حج و زیارت در بعثه مقام معظم رهبری از این پس دیگر سازمان حج و زیارت متصدی خدمات رسانی به زائرین نیست بلکه این خدمات از قبیل هتل، خدمات شرکت هواپیمایی و بانکی به بخش خصوصی واگذار می شود.
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: در دوره اخیر اعزام زائران حج عمره از طریق مدیریت قیمت تمام شده، چهار هزار میلیارد ریال صرفه جویی شد ضمن اینکه کیفیت ارائه خدمات و سطح آن نیز ارتقا یافت.
اوحدی افزود: براساس محاسبه دقیق سود سپرده های بانکی مربوط به زائران حج تمتع، 20 میلیون ریال به هر زائر بازگردانده شد و به رغم افزایش 30 درصدی کیفیت خدمات رسانی هتل ها، تورم و عدم ثبات نرخ ارز، امسال هیچ افزایش قیمتی در نرخ اعزام حج تمتع اتفاق نیفتاد.
وی اظهار کرد: همچنین پارسال در هزینه های مربوط به عمره مفرده 15 درصد کاهش قیمت اعمال گردید.
وی با بیان اینکه هم اکنون شش و نیم میلیون زائر ثبت نام شده برای عمره مفرده در کشور وجود دارند که بخشی از وجوه خود را در بانکهای ملت و ملی پرداخت کرده اند، افزود: در سال 1386 که به ثبت نام از متقاضیان سفر عمره در کشور اقدام شد، بنا بر تاکید رهبر معظم انقلاب مقرر شد سقفی برای قطعی کردن این ثبت نام ها در نظر گرفته شود.
وی گفت: امسال 815 هزار نفر به سفر عمره اعزام می شوند که نسبت به سال گذشته 67 درصد افزایش دارند.
او افزود: اگر امکانات لازم توسط کشور میزبان فراهم گردد و تمهیدات مورد نیاز برای ثبت نام دوره جدید سفر عمره اندیشیده شود، شمار زائران اعزامی به عمره مفرده هر سال با شیب ملایمی افزایش خواهد یافت./2
7489 /664
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
28/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]