واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: توقف صادرات گاز به اوكراين به ضرر اروپا است
يك كارشناس مسائل بين الملل معتقد است كه توقف صادرات گاز به اوكراين از سوي روسيه درحقيقت قطع كردن گاز به كل اروپاست كه خودش روي قيمت نفت هم تاثير منفي مي گذارد. از سويي در كوتاه مدت اروپايي ها هم از اين موضوع خيلي زيان مي بينند، ولي در بلندمدت هم روسيه زيان مي بيند چون روسيه 60 درصد درآمد صادراتش مربوط به نفت و گاز است.
جوانآنلاين: حسن بهشتي پور در گفتوگو با «جوانآنلاين» در خصوص بستن شيرگاز از سوي روسيه بر اوكراين اظهارداشت: ببنيد اين ها سر قيمت با هم اختلاف دارند، يعني روسيه مي گويد من در گذشته به دولت يانوكوويچ كمك مي كردم، سوبسيد مي دادم ولي دليلي ندارد كه الان هم با همان قيمت بدهم و قيمت گاز اصلي را مي خواهد از اوكراين بگيرد.
وي تصريح كرد: چنين قيمتي با قيمت جهاني تفاوت دارد و بيشتر از آن حد جهاني است براي همين با هم در حال بحث هستند. علاوه بر آن بايد اين نكته را نيز مد نظر داشته باشيم كه قطع كردن گاز به اوكراين درحقيقت قطع كردن گاز به كل اروپاست كه خودش روي قيمت نفت هم تاثير منفي مي گذارد.
اين كارشناس مسائل بين الملل افزود: بنابراين در كوتاه مدت اروپايي ها هم از اين موضوع خيلي زيان مي بينند، ولي در بلندمدت هم روسيه زيان مي بيند چون روسيه 60 درصد درآمد صادراتش مربوط به نفت و گاز است و بنابراين اگر اين گاز را از دست بدهد كه به اوكراين بفروشد 17 درصد كل صادراتش را در واقع از دست داده است و اين مسئله تاثير تعيين كننده اي روي درآمدش دارد.
بهشتي پور ادامه داد: پس در كوتاه مدت اروپايي ها خيلي ضرر خواهند كرد و اثر قيمتي روي بازار كل انرژي دنيا دارد و در بلند مدت روس ها هم خيلي ضرر مي كنند چون به هر حال روس ها هم به صادرات نفت و گاز متكي هستند و حدود 17 درصد از 60 درصد كل صادراتشان به اروپا است بنابراين اين ها موضوعات مهمي است كه بايد مد نظر قرارداد كه در آينده هم به روسيه هم به اوكراين و هم به اروپا ضرر مي رساند و تنها ممكن است امريكايي ها نفعش را ببرند.
وي در پاسخ به سوالي كه تا چه حد امكان دارد كه پترو پروشنكو بتواند كريمه را از روسيه باز پس گيرد، گفت: در سياست اصل ممكنات است، و هرچيزي ممكن است اما از نظر حقوق بين الملل كه كار روسيه به هر حال توجيه پذير نيست اما از نظر واقعي هركس زور بيشتري دارد كار خودش را پي مي گيرد.
اين كارشناس مسائل بين الملل اضافه كرد: من مي توانم بگويم ظرف يك سال آينده احتمال اينكه اوكراين بتواند كريمه را از روسيه پس بگيرد زير يك درصد است و خيلي خيلي احتمالش كم است چون در سياست نمي توانيم بگوييم اصلا امكان پذير نيست.
بهشتي پور در خصوص وضعيت اوكراين نيز اظهار كرد: پترو پروشنكو فردی معتدل و مناسب برای بیرون بردن اوکراین از وضعیت بحرانی است كه با توجه به اعلام آمادگی پروشنکو برای گفت وگو با روسیه، به نظر می رسد پروشنکو اوکراین را از شرایط بحرانی فعلی خارج خواهد ساخت.
به گفته وي، او فردی میانه رو است و همین امر باعث می شود تا او با مخالفان راحت تر کنار بیایند. علاوه بر آن پروشنکو قطعا عضویت در اتحادیه اروپا را دنبال خواهد کرد اما به دلیل حساسیت های شدید وارد ناتو نخواهد شد.
اين كارشناس مسائل بين الملل ادامه داد: بي شك اگر ملاقاتی میان پروشنکو و پوتین صورت بگیرد اوکراین به سمت آرامش حرکت خواهد کرد؛ البته این مشکلات میان روسیه و اوکراین یکباره از بین نمی رود و نیازمند زمان است. از سوي ديگر بايد گفت آقای پروشنکو طرفدار تصمیمات اتحادیه اروپاست اما اینکه اوکراین عضو ناتو نشود و سیاست بی طرفی را اتخاذ کند و حقوق روس تبار را به رسمیت بشناسد راه بهتري براي توافق است. البته در اوکراین اینها خواسته های دست نیافتنی نیست.
اين درحاليست كه پترو پروشنکو رئیس جمهور اوکراین گفته است درباره سیاست دولتش در تمایل به سمت اروپا و همچنین وضعیت کریمه هیچ توافقی با روسیه صورت نخواهد گرفت. وي اين را هم گفته است كه منطقه کریمه، که در پی همه پرسی ماه مارس به روسیه ملحق شد، بخشی از اوکراین بوده و خواهد بود.
وي با اشاره به دیدارش با ولادمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در جریان مراسم بزرگداشت «نبرد نرماندی» در فرانسه گفت: من در نرماندی این موضوع را به صراحت برای رئیس جمهور روسیه بیان کردم.
گفتنی است نزدیک به ۹۷ درصد از ساکنان کریمه در همه پرسی ۱۶ مارس برای الحاق به روسیه رای مثبت دادند.
منبع : جوان آنلاين
تاریخ انتشار: 28 خرداد 1393 - 16:14
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]