واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۸ خرداد ۱۳۹۳ (۱۲:۲۱ب.ظ)
75 درصد کشته هاي تصادفات تهران عابر پياده و موتورسوار هستند معاون شهردار تهران گفت: هدف مديريت شهري از توجه جدي به موضوع ورود موتورسيکلت هاي برقي به ناوگان حمل و نقل شهري اين نيست که به جاي فرد تصميم بگيرد يا فردي را محدود کند، بلکه اعتقاد داريم با اتخاذ مجموعه اي از سياست هاي ايجابي که مي تواند براي مخاطبان جذابيت ايجاد کند، ورودمان به اين موضوع را سمت و سو بخشيده و هدفمند کنيم.
به گزارش خبرگزاري موج، مهندس سيد جعفر تشکري هاشمي در مراسم آغاز فرآيند اجرايي ورود موتورسيکلت هاي برقي به پايتخت با بيان اين مطلب گفت: سال-هاست مردم ما با نوعي مرگ تدريجي که بخشي از آن ناشي از کارکرد نادرست موتورسيکلت ها و خودروهاست، رو به رو هستند و روز به روز عمرشان کوتاه تر شده و سلامتي شان بيشتر به خطر مي افتد و همه در مقابل مردمي که مبتلا به انواع بيماري هاي تنفسي، قلبي، عروقي و خوني شده و مي شوند، مسئول هستيم.
وي با تأکيد بر اين که اين همه مرگ و مير و بيماري پديده اي طبيعي نيست، اعلام کرد: اين پديده انسان ساخت به دست مسئولان مربوطه، توليد کنندگان وسايل نقليه موتوري و تأمين کنندگان سوخت شکل گرفته و در اين ميان، بي گناه ترين افراد مردمي هستند که هيچ نقشي در اين فرآيند ندارند اما آسيب ذيرترين قشر محسوب مي شوند.
*دوره ماه عسل خودروسازان تمام شده است
معاون شهردار تهران با اشاره به اين که دوره ماه عسل خودروسازاني که با روانه کردن وسايل نقليه نامرغوب و بي کيفيت به شهرها مرگ هزاران انسان را رقم زده اند تمام شده، اظهار کرد: ما مي خواهيم دوره جديدي را آغاز و از همين امروز آينده بهتري را براي مردم خود ترسيم کنيم.
مهندس تشکري هاشمي با بيان اين که مهم ترين آلاينده هواي تهران، ذرات معلق زير دو و نيم ميکرون است که به صورت طبيعي توليد نمي شود و سلامت مردم را به شدت به خطر مي اندازد، تصريح کرد: اين ذرات موجب مي شوند رنگ آسمان از آبي به خرمايي تبديل شده و بيمارستان ها به ويژه در ماه هاي سرد سال مملو از بيماران شود.
وي با تأکيد بر اين که در نيمه دوم سال به خاطر بروز پديده اينورژن و احتراق ناقص موتورهاي احتراق داخلي با انباشت آلودگي مواجه هستيم، اضافه کرد: براي اين مسأله بايد چاره انديشي کنيم و امروز با ورود وسايل نقليه¬اي که آلودگي هوا و صدا نداشته و انجام حرکات پر خطر با آن ها امکان پذير نباشد، فردا را بسازيم.
*دوران شيردهي توليد وسايل نقليه غير استاندارد رو به پايان است
معاون شهردار تهران با اشاره به اين که حدود 25 درصد کشته هاي تصادفات کشور راکبان موتورسيکلت ها هستند و حدود 75 درصد افرادي که در تصادفات تهران کشته مي شوند، عابر پياده و موتورسيکلت سوار هستند، اظهار کرد: بايد هر چه زودتر براي اين موضوع چاره انديشي کنيم و حق نداريم مردم با وسيله اي که ما مي سازيم کشته شوند و بعد بگوييم به ما ربطي ندارد.
مهندس تشکري هاشمي با بيان اين که تا چند سال پيش سالانه حدود 1400 نفر در تصادفات تهران کشته مي شدند که اين رقم با تلاش¬هاي زياد در حال حاضر به سالانه حدود 800 نفر کاهش پيدا کرده، تصريح کرد: بخشي از اين تلفات به خاطر کيفيت پايين وسايل نقليه است و مديريت شهري با تدبير شهردار محترم تهران اراده قطعي دارد موتورسيکلت هاي برقي را در شهر رواج دهد.
وي با تأکيد بر اين که دوران شيردهي توليد وسايل نقليه نا ايمن و غير استاندارد به سر آمده و اقبال اين موجود شيرده رو به پايان است، اضافه کرد: تجربه نشان داده کاري که در تهران انجام مي شود، در بقيه شهرهاي کشور نيز به اجرا در مي آيد و به عنوان نمونه در حال حاضر اجرا و توسعه بي آر تي نه تنها به خواست مردم تهران بلکه به مطالبه مردم در کلان شهرهاي کشور تبديل شده است.
*برق رايگان در اختيار موتورسيکلت هاي برقي قرار مي گيرد
معاون شهردار تهران با اشاره به اين در مسير اجرا و توسعه بي آر تي سختي هاي بسياري را تحمل کرديم، اظهار کرد: همان طور که مشکلات راه اندازي بي آر تي را به جان خريديم، سختي هاي ورود موتورسيکلت هاي برقي را نيز تحمل کرده، منابع مورد نظر را تدارک ديده و زيرساخت هاي مورد نياز را فراهم مي کنيم و آن قدر جذابيت ايجاد مي کنيم تا خود مردم اين وسيله را انتخاب کنند.
مهندس تشکري هاشمي با بيان اين که به هيچ سازنده اي اجبار نمي کنيم خط توليد موتورسيکلت بنزيني خود را تعطيل کند، تصريح کرد: اما هر چه در توان داريم براي اين که موتورسيکلت هاي بنزيني در تهران مورد استفاده قرار نگيرند و فروخته نشوند، به کار مي گيريم و ورود موتورسيکلت هاي برقي بخشي از برنامه 5 ساله شهرداري تهران است که شهردار محترم تهران نيز بر آن تأکيد دارند و مديريت شهري تمام بضاعت خود را به منظور تحقق اين هدف به کار خواهد گرفت.
وي با تأکيد بر اين که به اين منظور امسال 40 ميليارد توان اعتبار قابل هزينه دريافت کرده ايم و قرار است بانک شهر اين مبلغ را به مأخذ دو برابر تبديل به تسهيلات با بهره صفر کند، اضافه کرد: امکان استفاده از برق رايگان براي موتورسيکلت هاي برقي را در مرکز شهر فراهم خواهيم کرد، چرا که اعتقاد داريم موتورسيکلت هاي برقي فقط مسأله آلودگي هوا و آلودگي صدا را حل نمي کنند، بلکه برخي پديده هاي اجتماعي که به سبب تردد انبوه موتورسيکلت هاي بنزيني شاهد آن ها هستيم را نيز کنترل خواهند کرد.
*اولويت پروژه موتورسيکلت هاي برقي محدوده بازار است
معاون شهردار تهران با اشاره به اين که امروزه در دنيا از موتورسيکلت هاي هيبريدي و موتورسيکلت هايي که استاندارهاي يورو 4 و يورو 5 را پاس مي کنند، استفاده مي شود، اظهار کرد: اين در حالي است که در تهران و سراسر کشور، ميليون ها دستگاه موتورسيکلت که حتي استاندارد يورو يک را هم نمي توانند پاس کنند، در حال تردد هستند.
مهندس تشکري هاشمي با بيان اين که موتورسيکلت هاي بنزيني با توجه به سرعت زياد، شتاب لحظه اي سريع و قدرت مانور بالا، برخي معضلات اجتماعي را به همراه داشته و مي توانند بعضي بزه ها و بي انضباطي ها را رقم بزنند، تصريح کرد: موتورسيکلت هاي برقي شتاب لحظه اي پاييني دارند، سرعت آن ها حد متوسط و متعارف شهري است و مانورهاي پر خطر با آن ها قابل انجام نيست.
وي در پايان با تأکيد بر اين که همه بايد کمک کنيم تا شهرمان به سمت انضباط اجتماعي قابل قبولي حرکت کند، خاطرنشان کرد: در پروژه موتورسيکلت هاي برقي، اولويت اول ما هسته مرکزي شهر به ويژه محدوده بازار بزرگ تهران است که به سرعت در شعاع بزرگ تر نيز قابل تسري خواهد بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]