واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: "پیروزی های منطقه ای و بین المللی ایران یکی پس از دیگری"
سردبیر روزنامه «رای الیوم» در تحلیلی نوشت: ایران یکی پس از دیگری پیروزیهایی در زمینه های سیاسی ، نظامی ، منطقه ای و بین المللی بدست می آورد زیرا برای خود طرح دارد و گام هایش را حساب شده بر می دارد و از هم پیمانانش حمایت می کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، روزنامه «رای الیوم» در مقاله ای به قلم عبدالباری عطوان نوشت بیش ز یک هفته از تسلط دولت اسلامی شام و عراق (داعش) و هم پیمانان آن بر موصل ، فلوجه ، تکریت، تلعفر و نزدیک شدن آنها به بغداد می گذرد ، می توان سه تحول بسیار مهم را ترسیم کرد که می تواند به تغییر معادلات سیاسی و نظامی نه تنها در سوریه و عراق بلکه در تمام منطقه منجر شود. از جمله این معادلات می توان نخست به نزدیکی روابط ایران و آمریکا و سخنان رد و بدل شده میان دو طرف که شاید به همکاری آنها برای مقابله با پیشروی افراد مسلح به سمت بغداد و شهرهای دیگر منجر شود، اشاره کرد.
دوم اینکه جان کری وزیر امور خارجه آمریکا گفته است یکی از بارزترین گزینه هایی که ممکن است باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در روزهای آینده از آن استفاده کند استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین «درونز» در عراق برای متوقف ساختن پیشروی افراد مسلح داعش است.
سوم اینکه تسلط مسئولان کرد بر شهر کرکوک است زیرا آنها نتوانستند طی سالهای گذشته این اقدام را انجام دهند و این کار باعث فراهم شدن زمینه اعلام استقلال و جدا شدن این منطقه از عراق خواهد شد زیرا بیشترین ذخیره های نفتی عراق را در اختیار دارد و برای مسعود بارزانی رهبر این منطقه یکی از مهمترین اقدامات به شمار می رود.
این روزنامه نگار مشهور عرب در ادامه این مطلب نوشت: جالب توجه است که دولت آمریکا در مقابل اعتماد و هماهنگی با ایران و تفاهم با این کشور درباره چگونگی ناکام گذاشتن حمله کنونی و باز پس گرفتن شهرهایی که به دست داعش افتاده است، کشورهای عربی را تحقیر و آنها را به حاشیه رانده است و این همان به رسمیت شناختن ایران به عنوان یک قدرت بزرگ و شریک راهبردی در منطقه است. محور ایرانی سوری بر محور کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس که در حمایت کامل از انقلابی که از شمال عراق علیه دولت مالکی و ائتلاف شیعیان شروع شد، غلبه یافته است بنابراین اگرچه معتقد نیستم که هماهنگی بین ایران و آمریکا فعلا شروع شده اما این احتمال وجود دارد که این هماهنگی در مرزهای عراق یا بلکه سوریه و مناطق دیگر محور عربی را متوقف خواهد کرد و چه بسا ضربه قوی و محکمی به محوری است که میلیاردها دلار برای مسلح کردن مخالفان سوری و حمایت نظامی و رسانه ای از آنها هزینه کرد. اگر چه با ایران اختلاف نظر داشته یا با او هم عقیده باشیم شاهد هستیم که این کشور یکی پس از دیگری پیروزیهایی در زمینه های سیاسی ، نظامی ، منطقه ای و بین المللی بدست می آورد زیرا برای خود طرح دارد و گام هایش را حساب شده بر می دارد و از هم پیمانانش حمایت می کند.
وی افزود: با توجه به اینکه ایران در منطقه قدرت نظامی خودکفا را در اختیار دارد باعث ایجاد عظمت و هیبت جهانی برای این کشور به عنوان قدرت بازدارنده در مقابل دیگران شده و این همان قدرتی است که دولت آمریکا را مجبور به گفتگو و تن دادن به اغلب شرایط و برداشتن تدریجی تحریم های اقتصادی علیه این کشور کرد بنابراین ما در اینجا درباره حقایقی صحبت می کنیم که نمی توان آنرا نادیده گرفت یا کم اهمیت دانست.
این مقاله نویس می افزاید : روی آوردن آمریکا به استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین «درونز» در عراق علیه طرف دیگر تحت عنوان مبارزه با «تروریسم» بازگشت مجدد آمریکا به عراق از پنجره ای دیگر بدون دخالت مستقیم یا اعزام نیروهای پیاده نظام برای جلوگیری از تلفات انسانی است مانند آنچه که اکنون در یمن، افغانستان ، لیبی وجود دارد و به زودی در سوریه نیز اتفاق خواهد افتاد. آمریکا می خواهد از این طریق کنترل اوضاع را بدست گیرد واگر موفق شد کنترل اوضاع را به دست هم پیمانان جدید عراقی و ایرانی خود بسپارد اما این سیاست جدید آمریکا شاید علاوه بر نتایج معکوس هزینه های زیادی برایش داشته باشد. مداخله آمریکا در درگیریهای عراق نمی تواند تروریسم را ریشه کن کند بلکه به آن مشروعیتی اسلامی می بخشد و طیف عظیمی از عراقی ها پشت سر این مشروعیت اسلامی قرار خواهند گرفت بنابراین استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین «درونز» در عراق اغلب طوایف سنی نشین را باهم متحد می کند و آنها برای مقابله با مداخله آمریکا و مزدورانشان در عراق همان لفظ «مقاومت» برای خود برمی گزینند و چه بسا این مقاومت با حمایت اغلب کشورهای عربی و اسلامی مواجه شود همانند آنچه در زمان اشغال عراق در سال 2003 به وسیله آمریکا به وجود آمد بنابراین احساس تنفر از آمریکا همچنان وجه مشترک بین اغلب مردم مسلمان است. هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا بیش از ده سال است که در یمن فعالیت دارند وعلیرغم اینکه آمریکا از ارتش یمن با سلاح، مهمات، آموزش نوین و مشورت های کارشناسان سازمان اطلاعاتی آمریکا (سی آی ایه) حمایت می کند اما هنوز موفق نشدند شبکه القاعده را در این جزیره عربی از بین ببرند. آنچه درباره استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین درباره یمن گفته شد درباره افغانستان نیز صحت دارد زیر آمریکا 13 سال است که با هواپیماهای بدون سرنشین تجمع جنبش طالبان را بمباران و افراد برجسته آنها را ترور می کند اما با این وجود قدرت طالبان در افغانستان بیشتر شده و حتی تسلط آنها بر مناطق این گسترش یافته است. استفاده از هواپیماهای «درونز» منجر به کشته شدن هزاران افغان که بیشتر آنها کودک و زن بودند، شد بنابراین چند بار این هواپیماها موشک های خود را بر مجالس عروسی یا مدارس ابتدایی رها کردند تا منجر به کشته شدن افراد بیگناه شود حال این موضوع می خواهد در آینده در عراق تکرار شود. این استفاده غیر اخلاقی و غیر قانونی یکی از بزرگترین دلایل ترس دولت آمریکا است.
در ادامه این مقاله آمده است متمرکز شدن بر راه حلهای نظامی بحران عراق را پیچیده تر می کند، طایفه گرایی در منطقه را عمیق تر می کند و چه بسا آمریکا و غرب هدف حملات بیشتری قرار خواهند گرفت که بسیار خطرناک تر از قبل است بنابراین بحران عراق سیاسی است و ریشه هایش به سیاست های حاشیه راندن و از میدان بدر کردن و دیکتاتوری تحت عنوان دموکراسی برمی گردد و این همان اقداماتی است که در ده سال گذشته با تشویق اشغالگران آمریکایی آغاز شد. نظر ما این است که تمامی طرف های موثر در عراق کنفرانسی برگزار کنند و دولت نجات ملی در این کشور تشکیل دهند که شامل تمامی طیف های عراقی باشد و شخصیتی مسئولیت آنرا بر عهده گیرد که نزد اغلب عراقی ها و فراکسیون های سیاسی این کشور مقبولیت داشته باشد.
این مقاله نویس در پایان افزود: مداخله نظامی آمریکا در عراق بیماری خطرناک است نه دوای درد این کشور بنابراین تمامی مصائب و مشکلات این کشور به علت مداخله آمریکا بود که بدون شک همگی این نوع مداخله را رد می کنند بنابراین ما یکبار از سوراخ آمریکا گزیده شده ایم و عراق و فرزندان این کشور خسارت های زیادی متحمل شدند حال برای ما ننگ است که بار دیگر و کمتر از ده سال با همان افعی گزیده شویم، اکنون زمان آن فرا رسیده است که از اشتباهات خود درس بگیریم و حتی یکبار هم که شده احمق نباشیم.
چهار شنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]