واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: مدیرکل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش: باید فعالیتهای هنری را سمت و سوی قرآنی دهیم/کتابخانه های کلاسی در مدارس ابتدایی تجهیز می شوند خبرگزاری پانا: علی اکبرزاده از اختصاص یک میلیارد تومان اعتبار به تجهیز کتابخانه کلاسی در مدارس ابتدایی تا اخر شهریور ماه خبر داد.
۱۳۹۳ سه شنبه ۲۷ خرداد ساعت 14:44
به گزارش خبرگزاری پانا، مهدی علی اکبرزاده، مدیرکل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش بعد از ظهر امروز در همایش رویکرد قرآنی در فعالیتهای فرهنگی ـ هنری با حضور رؤسای فرهنگی ـ هنری ادارات کل آموزش و پرورش کشور که در شیراز در حال برگزاری است، اظهار داشت: در این همایش روشهای ایجاد رویکردهای قرآنی به فعالیتهای هنری وزارت آموزش و پرورش مورد بحث قرار خواهد گرفت.
مدیرکل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه چون قرآن منشور مسلمانان است باید برنامههای فرهنگی خود را بر مبنای آن انجام دهیم، افزود: باید کاملاً با توانمندی بدون فوت وقت و با برنامهریزی درست و سریع کارها را انجام دهیم و تلاش میکنیم تا سمت و سوی فعالیتهای هنری دانشآموزان را قرآنی کنیم.
وی با اشاره به اینکه اگر در جامعه امروزی ما مسئله فرهنگ بسیار مهم و نیاز است باید ببینیم چگونه میتوان آن مهم را درست برنامهریزی کنیم، گفت: شاخصههایی در رابطه با رویکردهای قرآنی دانشآموزان در کشور وجود دارد که در این جلسات آن را تبیین خواهیم کرد و حاصل این گردهمایی باید تفاوت نگرشی و رفتاری رؤسای فرهنگی ـ هنری ادارات کل آموزش و پرورش باشد.
این مقام مسئول با یادآوری اینکه در آموزش و پرورش توجه به فعالیتهای پرورشی مطرح است، گفت: باید از این فرصت نهایت استفاده را بهصورت درست و کارشناسی شده کرد.
علی اکبرزاده اظهار کرد: بسیار کمتر به بطن قرآن در زندگی هنر پرداختیم یا اینکه برخی افراد توانمند در فعالیتهای قرآنی زیباییهای قرآن را دیدهاند اما از بعد هنری چون دانش آن را نداشتهاند مورد بررسی قرار ندادند.
مدیرکل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش با یادآوری اینکه تغییر و یا نهادینه کردن امری در سطح جامعه توسط آموزش و پرورش صورت میگیرد، گفت: جهت ترویج رویکردهای قرآنی در فعالیتهای هنری توان و عزم معلم و انتقال آن به دانشآموز لازم است.
وی با طرح این سئوال که آیا هنر قرآنی شبیه هنر بشری است؟ گفت: قرآن، هنری فراتر از هنر بشری است و برای درک هنری فراتر از هنر بشری باید هنرمندی فراتر بود بسیار سخت است و اگر امروزه در عالم هنر با معضلات و مشکلات مختلفی مواجه هستیم و علت آن همینجاست که ما غرق در هنرهای بشری هستیم که ممکن است توأم با اشکالاتی باشد اما تنها اثر هنری که بری از هرگونه اشکال است هنری فرابشری است و مصداق آن قرآن کریم است.
علی اکبرزاده عنوان کرد: این را مسئله را نه تنها مسلمانان بلکه کلیه ادیان میپذیرند که همه جای قران از حروف و اعراب آن، معانی و تعداد آن اعجاز است و اعجاز قرآن به صورت کلی به گونهای است که ما را به هنر خداوندی رهنمون میکند.
این مقام مسئول با اشاره به فرمایشات رهبری پیرامون توجه به قرآن، گفت: اتفاق واقعی و عمیق زمان در انسان زمانی رخ میدهد که فهم قرآنی داشته باشند یعنی معنی صوت قرآن را درک کرده و در آن فهم و تدبر کنیم و زمانی که تفکر ما کامل شد به عمل منجر میشود.
وی عنوان کرد: ما تلاش میکنیم تا به سمت هنر قرآنی حرکت کرده و با ابزارهایی که در اختیار ما قرار گرفته است، آن را درک کنیم اما مسئله این است که چگونه این فهم و درک را به دانشآموزان خود منتقل کنیم؟ برای اینکه یادگیری عمیق و پایدار در فرد به وجود آید، زحمت زیادی میکشیم اما واقعاً وقتی میخواهیم برخی مفاهیم قرآنی را به دانشآموزان آموزش دهیم چرا کمتر موفق میشویم؟ زیرا در روشهای خود اشکال داریم و تقصیر از دانش آموز ما نیست بلکه اشکال از فرستنده است.
علی اکبرزاده تأکید کرد: این بسیار بد است که ما علوم مختلف تربیتی و پرورشی را به صورت درس به دانشآموزان فرا دهیم زیرا مسائل پرورشی جدا از علوم پایه است و مسائل دینی و مذهبی باید در عمق وجود فرد نفوذ پیدا کند.
مدیرکل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه باید فعالیتهای هنری خود را سمت و سوی قرآنی دهیم، گفت: این مسئله درس دادنی نیست بلکه روش باید کاملاً غیرمستقیم باشد، کتاب هم نمیتوان برای آن نوشت و امتحان و نمره هم نیست و این اشتباه است که کتاب درسی برای آن نوشته شود، باید دانشآموزان ما بدانند که چه مباحثی در مدرسه کتاب میخواهد و چه مباحثی کتاب نمیخواهد و درک آن درونی است.
وی بر ضرورت توجه به اقتضائات روز در برنامهریزی برای نسل امروز تأکید کرد و گفت: یکی از اصولی که باید رعایت کنیم به روز شدن اطلاعات ما در زمینه فعالیتهای تربیتی و پرورشی است و این لازم و واجب است زیرا اکنون ما در شرایطی قرار گرفتیم که فرهنگهای مختلف از کشورها و نقاط مختلف دنیا ما را احاطه کرده است لذا وظیفه ما بسیار سنگین است و برای ادای این وظیفه سنگین نیازمند اطلاعات روز هستیم.
علی اکبرزاده تأکید کرد: دغدغه فکری ما در این برهه از زمان این است که چیزی به جز قرآن نمیتواند ما را نجات دهد و اگر این موضوع را در نهاد دانشآموزان درست تبیین کنیم آنها را مصون و واکسینه کردیم.
وی گفت: اگر فرهنگ جامعه ما قرآنی شود، نیاز به شناخت سایر فرهنگها کم میشود و خود فرهنگ نیز آلودگیها را پس میزند لذا وقتی میگوییم با اقتضائیات روز آشنا شویم یعنی با فرهنگهای مختلف آشنا شویم، واکسنهای جدید تولید و در بدن آنها تزریق کنیم و این واکسن جز آگاهی و رهنمودهای روشنگرانه قرآن نیست.
مدیرکل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش بر لزوم سمت و سو دادن مسابقات فرهنگی و هنری با رویکرد قرآنی تأکید کرد و گفت: اراده قوی برای پیشرفت سریع در آموزش و پرورش شکل گرفته است و باید از این اراده استفاده کنیم و سمت و سوی کارها را مناسب تدوین کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به ارائه گزارشی از فعالیتهای این اداره پرداخت و گفت: در بخش فرهنگی و هنری 5 میلیارد تومان توزیع به استانها خواهیم داشت که هفته آینده به دست آنها میرسد.
علیاکبرزاده با بیان اینکه امسال بودجه نسبت به سالهای گذشته مشکلات زیادی دارد اما با این همه بیشترین جذب به فعالیتهای پرورشی اختصاص یافته است، گفت: در حد یک میلیارد تومان به تجهیز کتابخانههای کلاسی مدارس ابتدایی و 2 میلیارد تومان اعتبار برای بازنویسی و ایجاد شرایط مناسب با سن و شرایط خاص دانشآموزان در زمینه آثار شهید مطهری اختصاص یافته است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]