واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ممانعت راهکار نیست تهران - ایرنا - مباحث مربوط به ورود یا عدم ورود زنان و دختران ایرانی به ورزشگاه ها بنا به رویکرد مدیران جامعه به مساله وجود زن و مرد در اجتماع مطرح می شود. به این معنا که آنچه به عنوان خط قرمز تلقی می شود بسته به نوع شناخت آنان از صورت مساله است.
در ادامه یادداشت «اشرف بروجردی» که روز سه شنبه در روزنامه اعتماد منتشر شد آمده است : آنان گمان می برند که ورود زنان به مراکز ورزشی برابر است با نفی حجاب و تعارض آن با جایگاه زنان در جامعه.
وقتی که این گونه به سیاست ها نگریسته شود مشخص است که به عدم ورود زنان به ورزشگاه ها منتهی خواهد شد.
اما بحث بر سر این است که اساسا چرا فکر می کنیم دختران جوان ما وقتی در فضایی عمومی حضور پیدا می کنند، حریم ها شکسته می شود.
ما در محیط های دانشگاهی، در سینماها و... حضور دختران را می بینیم و ملاحظه می کنیم که هیچ حریمی شکسته نمی شود و هر فرد حفظ حریم خود را بر عهده دارد.
کسانی که می خواهند با این بهانه مسائلی همچون عدم ورود بانوان به ورزشگاه ها را بر فضای جامعه حاکم کنند خوب است یک نگاهی به اصل رویکرد حضرت امام (ره) در خصوص کسانی که فکر می کردند که باید یک دیوار یا پرده یی در دانشگاه ها بین زنان و مردان ایجاد کنند، داشته باشند.
امام راحل در همان زمان گفتند که کسانی که این گونه به مساله حساسیت نشان دادند باید مجازات شوند. ایشان بر اینکه زنان مانند مردان باید در جامعه حضور داشته باشند بدون اینکه مانعی بین آنان قرار بگیرد، تاکید داشته اند. وقتی امام (ره) این مساله را این گونه مطرح می کنند آیا فکر نمی کنیم که همین نگاه و همین رویکرد می تواند در سایرحوزه ها نیز مطرح شود. بنابراین چرا همیشه فکر می کنیم که اگر بخواهیم حریم را حفظ کنیم لازمه اش این است که از ورود یا حضور زنان در عرصه های عمومی ممانعت کنیم.
اگر این امر اصلاح شود یقینا نه تنها لازم نیست هیچ منعی ایجاد شود بلکه حساسیتی نه از جهت شرعی و نه از نظر عرفی وجود نخواهد داشت که حریمی را آزار می دهد، بلکه برعکس باعث می شود که دختر و پسر بتوانند در انظار عموم و مراکز عمومی جامعه حریم خود و اصول جامعه را حفظ کنند.
ضمن اینکه ورود بانوان به ورزشگاه ها یک حق برای دختران است. چرا دختران و زنان را در جامعه نادیده می گیریم؟
چرا آنان را نمی بینیم و همیشه فکر می کنیم که آنها در بحث های مربوط به حجاب و پوشش و حفظ حریم شخصی متهم ردیف اول هستند؟
این امر نه تنها مشکلی ایجاد نمی کند بلکه سبب می شود حریم افراد رعایت شده و افراد متوجه شوند که حدشان کجاست.
در ادامه این روند اصول در جامعه تثبیت می شود و هر کسی می داند که باید چارچوبی را رعایت کند، مضافا بر اینکه حق افراد نیز پرداخت می شود.
یعنی حق انتخاب برای اینکه آیا حاضر می شود در محیط جمعی حضور یابد یا خیر. اینها نکات بسیار ظریف و با اهمیتی در حوزه زنان است.
تاریخ نشان داده که هرچقدر که ممنوعیت و محدودیت ایجاد شود عملا باعث دوچندان شدن مشکلات می شود.
در این عرصه نیز وظیفه دولت بسیار حائز اهمیت است. دولت باید به خواست مردم توجه داشته باشد. دختران بخش عمده یی از اجتماع را تشکیل می دهند. دولت نباید آنها را نادیده گرفته و نمی تواند در قبال خواست و اراده مردم، مطالبات دختران و زنان، خود را کنار بکشد. یقینا با قاطعیت و با وضع قوانینی می توان به حضور زنان در این عرصه ها یاری شود تا آنان نیز همانند مردان در محیط های عمومی جامعه به خصوص در مکان هایی که فضای مفرحی را رقم می زند، شرکت داشته باشند.
اول**1104
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
27/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]