واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۷ خرداد ۱۳۹۳ (۱۰:۰ق.ظ)
مردم سالاري دولت روحاني و افراطيون
به گزارش خبرگزاري موج، مردم سالاري چنين نوشت:
در حالي که اوّلين سالروز يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري و انتخاب حسن روحاني را پشت سر گذاشتيم، هم چنان بحث و جدال در خصوص جناح پيروز اين انتخابات و گرايش سياسي رييس جمهور ادامه دارد. در اين ميان تحليلگراني در دو جناح، اصرار دارند به يکسان انگاري حماسه دوم خرداد و بيست وچهارم خرداد بپردازند: اوّل بعضي اصلاح طلبان راديکال که با تشبيه خاتمي به روحاني، ضمن بالا بردن سطح توقّعات از دولت، موجبات دوري برخي اصولگرايان معتدل و محافظه کاران را فراهم مي آورند و دوم اصولگرايان تندرو که در تلاشند با اين هماني ميان دولت هاي خاتمي و روحاني، بار ديگر خاطره «هر نُه روز يک بحران» را زنده سازند.
تلاش هاي گروه اوّل با توصيه ها و راهنمايي هاي خاتمي تا حدودي مرتفع شده است. اين گروه از اصلاح طلبان که تا پيش از اين، با يادآوري برخي وعده هاي انتخاباتي روحاني در خصوص وضعيّت سياسي و فرهنگي و بيان اين مطالبات، عملاً موجب نااميدي بخش هايي از بدنه اجتماعي اصلاح طلبان از دولت را فراهم مي کردند با سخنان صريح خاتمي روبرو شدند که «رويکرد دولت، برنامه هايي که دارند همگي خوب است و اين دولت است که با وجود شرايط، اولويت ها را مشخص مي کند».
وي ضمن بيان اين که «خوشبختانه دولت تدبير و اميد روي کار است و باتوجه به مشکلات فراوان، با شعارهايي که داده شده کارهايي که صورت گرفته و شاهد بهبود اوضاع هستيم» درخصوص مسائل سياست داخلي افزوده است: «احساس مي کنيم هرچه صحبت بکنيم کار بد تر مي شود» و با توصيه به سکوت اصلاح طلبان درباره برخي مطالبات سياسي، عملاً به اولويت بندي دولت درباره مسائل ديپلماتيک و اقتصادي احترام گذاشته است. حتّي بهزاد نبوي نيز ضمن بيان اين مضمون که «حمايت هاي ما از دولت ممکن است اصولگرايان معتدل را به سوي افراطيون سوق دهد» به اولويت هاي دولت اشاره کرده و مي گويد:«دولت بايد فعلاً روي مسائل سياست خارجي و اقتصاد متمرکز شود و به هيچ امر ديگري نپردازد، چرا که پرداختن به مسائل سياست داخلي و يا فرهنگ مي تواند دولت را مشغول کند و از اهداف اصلي بازدارد».
از سوي ديگراصولگرايان راديکال که درپي موفقيّت هاي دولت در عرصه ديپلماتيک و حمايت هاي رهبري از راهبرد مذاکره، بازار دلواپسي شان کساد شده است، تلاش مي کنند با برجسته سازي انتقادات بي مورد و سطحي از سياست هاي فرهنگي دولت، ضمن نگران ساختن برخي از علماي ديني و مراجع تقليد؛ به بازتوليد مخالفت هاي گسترده با دولت خاتمي بپردازند و با بلندگوهاي تبليغاتي مختلفي که در دست دارند(از دژهاي پولادين مطبوعاتي تا سايت هاي زنجيره اي و برنامه بيست وسي) اين نوا را بنوازند.
با توجّه به اين وضعيّت، دو راهبرد را بايد هم زمان به پيش برد. اوّل آن که دولت مردان ضمن بي توجّهي و بي اعتنايي به حملات گاه وبي گاه افراطيون، به وظيفه خود در قبال مردم به خصوص طبقات محروم و کم درآمد ادامه دهند و اين خدمات را به خوبي اطّلاع رساني کنند و دوم اين که اصلاح طلبان ضمن تداوم حمايت از دولت، اولويت هاي آن را در نظر گرفته و توجّه کنند که در چه شرايط خطيري، انتخاب آگاهانه مردم در بيست وچهارم خرداد سال گذشته، نه تنها اصلاح طلبان که فراتر از آن نظام و ميهن اسلامي را از خطر رهانيد.
پس مواظب باشند که در دام تندروها نيفتند و از پاسخ گويي به تخريب ها و حتّي توهين هاي بي سابقه اي که حتّي شخص رييس جمهور را نيز هدف قرار مي دهند، بپرهيزند. اين جماعت شکست خورده محتاج توجّه هستند و آن چه بيش از هر چيز آزارشان مي دهد، بي اعتنايي است. بيست وچهارم خرداد، دوم خرداد دوم نيست، هرچند مي تواند همان آرمان ها را تداوم بخشد ولي همان گونه که رييس جمهور اصلاحات گفت:«روحاني، روحاني است و خاتمي، خاتمي.»
نويسنده:
احسان کياني
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]