واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
برخی کارشناسان و فعالان فضای مجازی مطرح کردند: ضرورت ارایه تعریف مشخص از فیلترینگ تهران - ایرنا - جمعی از کارشناسان و فعالان عرصه فضای مجازی معتقدند: فیلترینگ در فضای مجازی ضروری است اما این امر باید با معیارهای مشخص و واحد و به صورت هوشمند انجام شود.
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، موضوع فیلترینگ از بحث های داغ جامعه است. این موضوع قرار است تا در آینده ای نزدیک در شورای عالی فضای مجازی به عنوان بالاترین نهاد تصمیم گیری در حوزه اینترنت به بحث گذاشته شود.
بسیاری از کارشناسان و فعالان این عرصه دیدگاههایی را مطرح کرده اند که ضرورت ارائه یک تعریف مشخص و واحد از فیلترینگ و هوشمند بودن آن دو پارامتر اصلی این دیدگاههاست.
قائم مقام دبیر شورای عالی اطلاع رسانی با تعریف فیلترینگ به معنای کنترل محتوای نشر و بازنشر شده در فضای مجازی گفت: فیلترینگ در فضای اینترنت به جهت تنوع و سطوح مختلف مخاطبین ضروری است؛ اما آنچه که به نام فیلترینگ مطرح می شود، معانی مختلفی از نظر کاربردی دارد و اشکال اساسی این است که تعریف واحدی از این امر در کشور وجود ندارد.
حجت الاسلام سعید سالاریان اظهار داشت: باید فیلترینگ را به نحوی اجرا کنیم که دسترسی به اطلاعات مفید برای هیچ گروه سنی محدود نباشد.
سالاریان تاکید کرد: هیچ نهاد و فردی در کشور مخالف فیلترینگ نیست اما مشکل اینجاست که باید فضا را مدیریت و کنترل کرد.
این مسوول شورای عالی اطلاع رسانی با اشاره به پروژه فیلترینگ خانگی این شورا به عنوان یکی از پروژه های موفق در ارایه فضای سالم مجازی در خانواده ها گفت: مشابه نرم افزار فیلترینگ خانگی نرم افزاری به نام ˈپرنتال کنترلینگˈ (PARENTAL CONTROLING) در دنیا عرضه شده است؛ این نرم افزار امکان نظارت و کنترل استفاده از اینترنت را برای والدین فراهم می کند به طوری که مجموعه فضا و وب سایت های استفاده شده توسط کودک را مدیریت می کند.
وی افزود: این محدود کردن وب سایت ها از طریق دسته بندی ثبت نام شده وب سایت ها و یا اسم خاصی که نوار آدرس وب سایت ها وجود دارد انجام می گیرد.
به گفته سالاریان تنها در دو روز نخست ارایه این نرم افزار تعداد زیادی نسخه از آن دانلود شد که این امر نشان دهنده این است که مردم قائل به فیلترینگ به این معنا هستند.
وی تاکید کرد: همه اقشار مردم با لزوم فیلترینگ موافقند اما با بداجرا شدن آن مخالف هستند.
سالاریان در توضیح اجرای بد فیلترینگ به خبرنگار علمی ایرنا گفت: اگر فیلترینگ آنگونه باشد که بتوان به سادگی از آن عبور کرد در واقع این موضوع مورد تمسخر قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: ما معتقدیم که فضای سایبر و فضای اینترنت بایستی کنترل شود همانطور که همه دنیا این کار را می کنند اما باید این کنترل هوشمند، دقیق، باثبات و قابل دفاع باشد.
*** فیلترینگ هرچه کمتر بهتر اما صفر نه
یک عضو سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران در این زمینه معتقد است که هرچه مرز فیلترینگ کمتر باشد بهتر است اما مرز فیلترینگ صفر نمی تواند باشد.
سهیل مظلوم با بیان اینکه ما مخالف نفی اصل فیلترینگ نیستیم گفت: در همه دنیا به نوعی فیلترینگ انجام می شود و ملاحظاتی درباره این سد بندی وجود دارد؛ اما سطح این فیلترینگ باید با اجماع کارشناسان مشخص شود.
سهیل مظلوم افزود: باید برای تعیین خط قرمزهای فیلترینگ متخصصان از حوزه های مختلف اجتماعی، علمی و فرهنگی به نتیجه برسند.
**فیلترینگ مخل کار شبکه های داخلی است
مدیر شبکه اجتماعی آپارات در کشور اظهار داشت: فیلترینگ شبکه های اجتماعی خارجی کاملا مخل کار شبکه های اجتماعی داخلی است.
محمد جواد شکوری مقدم با بیان اینکه ما از بازبودن فیس بوک درکشور استقبال می کنیم خاطرنشان کرد: باز نبودن شبکه های اجتماعی خارجی مانند فیس بوک و یوتیوب باعث شده که انگ فعالیت انحصاری به سرویس های ایرانی بخورد در حالی که عملا با توجه به فیلترینگ اسمی و غیر جدی فعلی ، انحصاری وجود ندارد و شبکه های ایرانی در رقابت با شبکه های خارجی هستند ، در حالی که آزادی عمل آنها با سرویس های داخلی اصلا قابل مقایسه نیست.
وی گفت: نبود فیلترینگ کمک می کند تا مسوولین هر چه بهتر فضای واقعی و نه ساختگی شبکه های اجتماعی را درک کنند.
اما پروژه ای به نام پروژه فیلترینگ هوشمند در کشور باید انجام شود.
شکوری مقدم در باره نحوه اجرای فیلترینگ هوشمند به خبرنگار علمی ایرنا گفت: به طور معمول برای فیلترینگ یک سایت باید از روی دسته بندی وب سایت ها و یا استفاده از کلمات خاص یا غیر متعارف در آن ها انجام شود.البته در فیلترینگ هوشمند محتوای نامناسب از طریق موتورهای جست و جو و یا تصاویر نیز اضافه می شود.
علمی(5)**9190**1599
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
27/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]