واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ خرداد ۱۳۹۳ (۱۸:۱۵ب.ظ)
مديرکل حفاظت محيط زيست کرمانشاه اعلام کرد: نصب 2 دستگاه پايش آب بر روي رودخانه قرهسو مديرکل حفاظت محيط زيست استان کرمانشاه از نصب دو دستگاه پايش آنلاين آب بر روي رودخانه ي قرهسو طي چند ماه آينده خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج کرمانشاه؛به گفته مديرکل حفاظت محيط زيست استان کرمانشاه، اين دستگاهها ميزان پارامترهايي همچون PH، کدورت، ذرات معلق، شوري آب، سولفات و کربنات را مشخص ميکنند.
وي با بيان اينکه درحال حاضر 30 تا 40 درصد فاضلاب شهري کرمانشاه تصفيه ميشود، گفت: روزانه سه هزار ليتر بر ثانيه در شهر کرمانشاه فاضلاب توليد ميشود که تنها 700 ليتر بر ثانيه آن تصفيه ميشود.
همتي افزود: رودخانه ي قرهسو که يکي از زيستهاي توريستي نيز به شمار ميرود، به زهکش و بستري براي دفع فاضلابها تبديل شده است.
اين مسؤول با تاکيد بر تسريع روند تصفيه ي فاضلابها در شهر کرمانشاه، بيان داشت: شرکت آب و فاضلاب شهري بهعنوان يکي از متوليان اين امر، مشکلات اعتباري را دليلي براي انجام نشدن کامل تصفيه مطرح ميکند.
مديرکل حفاظت محيط زيست استان کرمانشاه افزود: سد، تالاب و رودخانههايي همچون سيمره در پايين دست رودخانه قرهسو قرار گرفتهاند که نبايد اجازه ورود فاضلابها به اين رودخانه داده شود.
به گفته وي، در بخش صنعت هيچگونه فاضلابي به رودخانه ي قرهسو وارد نميشود؛ زيرا صنايع به ايجاد و راهاندازي سيستم تصفيه فاضلاب ملزم شدهاند.
همتي بيان داشت: صنايع بر طبق ماده 191 قانون برنامه ي پنجم ملزم شدهاند که علاوه بر رعايت استانداردهاي زيست محيطي و انجام فرايند تصفيه ي فاضلاب، سيستم پايش آنلاين را بر روي خروجيهاي خود نصب کنند.
مديرکل حفاظت محيط زيست استان کرمانشاه تصريح کرد: بزرگترين مشکل شهر کرمانشاه در حوزه ي محيط زيست دفع فاضلابهاي شهري بوده که شرکت آب و فاضلاب شهري متولي آن است.
وي ادامه داد: فاضلابي که تصفيه ميشود در اختيار شرکت آب منطقهاي قرار دارد که براي استفادههاي ديگر غير از شرب توزيع کنند.
همتي بيان داشت: فاضلاب تصفيه شده بايد بهعنوان يک منبع جديد براي فضاي سبز استفاده شود، اما در کرمانشاه دوباره به داخل رودخانه وارد ميشود و توجيه آنها نيز رقيقسازي آب رودخانه است.
اين مسؤول استفاده از فاضلاب تصفيه شده را يکي از مزاياي مديريت آب عنوان کرد و افزود: بازگرداندن آب تصفيه شده به رودخانه يک کار مسکن بوده و اقتصادي نيست.
به گفته همتي، مهمترين عامل آلودگي در حوزه آب، فاضلابهاي شهري و پسابهاي کشاورزي همچون کود و سموم شيميايي است که در فصل بارندگي به رودخانهها وارد ميشوند.
اين مسؤول معتقد است که سازمان جهاد کشاورزي بايد در مورد استفاده به اندازه نياز و درست از سموم و کودهاي شيميايي به کشاورزان آموزش بدهد تا سمومي با ماندگاري کمتري در طبيعت و رودخانه مصرف کنند.
مديرکل حفاظت محيط زيست استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: برخي سموم که ماندگاري بيشتري در طبيعت دارند به رودخانهها و طبيعت آسيب ميرسانند.
همتي با بيان اينکه 50 واحد از 800 واحد صنعتي موجود در استان کرمانشاه آلاينده هستند، تصريح کرد: بيشتر اين آلايندهها مربوط به آلودگي هواست.
وي تاکيد کرد: رويکرد ما در بخش صنعت اين است که صاحبان صنايع از آبهاي تصفيه شده بهعنوان يک منبع جديد آب در بخش توليد بازچرخاني و استفاده مجدد کنند.
به گفته ي اين مسؤول، هفت شهر در استان کرمانشاه به سيستم تصفيه فاضلاب مجهز شده و ادامه اين روند در چند شهر ديگر نيز در دست اقدام است
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]